Bloggen

Nervös väntan…

Av
den
27 augusti 2014

Nu är jag så nervös så jag förlorat nattsömnen…
Imorgon är D-dagen då sanningen, dvs. röntgen ska avslöja hur mitt armbågsbrott har läkt ihop…
Det har känts länge nu som om jag bara lever för den dagen, får jag negativa besked kommer jag att bryta ihop…
Tur att min dotter ska möta upp mig vid lasarettet för en fika innan jag åker hemåt igen. Då har jag en axel att gråta ut mot om det skulle behövas…

Idag gjorde jag något jag inte trodde var möjligt…jag traskade omkring i två skogar utan att plocka en endaste svamp!
Ändå vällde dom emot mig så jag hade svårt att värja mig, Karl-Johan-svampar på rad, den ena snyggare än den andra, citronslemskivlingar som lockade och drog, smörsoppar, blodriskor, sandsoppar, ja jisses vad mycket svamp det fanns.
Men….min svamptork jobbar allt den orkar, om den kunde skulle den nog klaga för facket nu :help: om omänskliga arbetstider och ob-tillägg
Jag skulle ner och handla på byn men bestämde att gå lite omvägar i det vackra vädret.
Och som bekant så kan jag inte ha både hundkoppel och svampkorg med mig och nu gick vi ju över många vägar och in till byn så koppel var nödvändigt.
Men, självklart har jag memorerat för kommande dagar…

0827c

Nu vill jag verkligen uppmana alla som plockar svamp att använda hela svampen om den inte är maskäten. Foten är lika delikat och god som hatten, och rörlagret under hatten behöver bara avlägsnas på stora äldre svampar och ett år som detta då det kryllar av svamp är det bättre att lämna de exemplaren kvar i skogen och koncentrera sig på mindre och fasta fina exemplar!

0827e

Så här kan det se ut, små fina urgulliga smaskiga stensoppar

0827a

Tihi, Blinka har tagit skydd under mattställningen när en av grannens hästar är lite för nyfiken och närgången…Hästarna har betat uppe vid torpet och för att komma till smådjuren passerar vi genom tomten. Jag håller alltid Blinka kopplad i hästhagen, säkrast så för alla parter.

0827b

Nu är det trängsel vid frukostbordet, marsvin och kaniner verkar trivas utmärkt tillsammans!

0827d

Våra bärdignande rönnar lyser upp så glatt och sola skiner som i Karlstad, inget att klaga på här inte!
Men, för säkerhets skull, håll gärna tummarna i morgon förmiddag… :thumbsup:

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Nette Cecilia

  27 augusti 2014

  :music: Ja visst finns det svamp i mängder nu men här stormar det och regnar varje dag .Jag konstaterade att jag heller inte sett så friska svampar någon gång fast dom är stora är hela svampen hur fin som helst .Hoppas det går vägen nu på lasarettet så du slipper gråta ,kramen Nette :ehh: 😉

 2. Svara

  Herr Nilssons Fru

  27 augusti 2014

  Hua, här sitter jag och håller alla tummar och tår för att allt bara är positivt och glädjande med din armbåge i morgon, att ni får skratta tillsammans du och dottern istället för att du ska gråta vid hennes axel. Jag håller krampaktigt!!!!!!!!!!!!!

  Så, du kan alltså gå i skogen o bara se på svampen – de ja, de trodde jag inte om dig 🙂 själv gör jag alltid så, alltså bara ser på dom, har aldrig plockat en svamp i hela mitt liv tror jag, nja kanske någon då:)

  Kramiz Kramiz

 3. Svara

  susan

  27 augusti 2014

  Härliga bilder som vanligt i din Blogg! Hoppas att det gick bra för dig idag!
  kram

 4. Svara

  Saija

  27 augusti 2014

  Hmm tvivlar på att kaninerna delar bostad med hamstrar??!! 😛 Möjligtvis marsvin, haha
  Ses imorgon <3

 5. Svara

  Mia

  27 augusti 2014

  Jag håller alla tummar jag har för i morron!!!!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
  Skäms att säga det men jag har fortfarande inte varit till skogs :rodna: Men, nu drar det mot lite ledighet, så det vore väl 17 också!!! Kram goa du! :love: :love:

 6. Svara

  Raija

  27 augusti 2014

  Klart jag håller tummarna hårt inför morgondagen. Hoppas verkligen allt är som det ska, för det låter inte kul att behöva fortsätta vara handikappad ett tag till.

  Önskar att vi också får lite svamp här, men hör ingen här omkring som hittat något. Annars brukar det krylla av bilder på facebook när vännerna börjar plocka. Vi har haft väldigt kallt, men idag kom värmen tillbaka med 20 grader och vi njuter och kanske även svamparna.

 7. Svara

  Anki

  28 augusti 2014

  Har läst alla dina inlägg, men inte riktigt orkat kommentera. Lider av svår svampabstinens… här är det totalt TOMT i skogarna! Glad för din skull att skogen är full av svamp, men som sagt… deprimerande hur det ser ut här. Suck… underbara bilder!
  Håller tummarna inför ditt sjukhusbesök idag… hoppas det är läkt så du slipper den där ställningen…
  Kram

 8. Svara

  Malin

  28 augusti 2014

  Svamp det vågar jag mig inte på. Kan nada. Åt däremot en underbart god svampsoppa till lunch häromdagen på Scandic, tror det var ngt Jamie Oliver recept.

  Blir svårt att jobba idag, kommer att hålla tummarna hårt för dig och din arm.

  Skönt att dottern möter upp.

  Många kramar och lycka till!

 9. Svara

  Malin igen

  28 augusti 2014

  Förresten vilken underbar tussehög 🙂

 10. Svara

  Gunvor

  28 augusti 2014

  Här hålls det också tummar o tår för att din armbåge är fin igen så svampen kan bärgas! Jag får nog ge mej ut jag också för det brukar finnas K- j här i skogen också. Jag åt det hos dottern o det var ju skitgott! Hon stekte den i mycket smör o ganska länge så den blev supergod.
  Själv har jag plockat lite lingon på tomten o kokat sylt. Igår var jag hos dotra på byn och plockade en massa äpplen som jag kokat äppelmos av både igår o idag. Så nu är jag nöjd. Ska dela med mej en hel del.
  Hoppas allt går bra idag med dej! KRAM! KRAM!

 11. Svara

  Gun Wiik Pils

  28 augusti 2014

  Håller mina finska tummar hårt, hårt för att du ska få slippa din boja…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 345
 • 559
 • 1 651 777
 • 5 116
 • 65 961
Sök här