Bloggen

Nordanvinden viner

Av
den
25 februari 2012

Fy va oskönt det har varit trots solskenet idag!

Vi funderade och funderade…vart skulle vi ta vägen med lilla Blinka?
All blötsnö som legat på våra vägar här i byn har frusit på, det är hårt som cement och inte ens broddarna räcker för att hålla greppet!

Vi kom på den lysande idén att åka in till Smedjebacken, för “där är det säkert torr asfalt att gå på”
Tjena, såhär såg det ut!

Vi hade tänkt oss en promenad på Söppenmyrens naturvårdsområde men vi förstod direkt att det var helt omöjligt att halka omkring där på de små stigarna så det fick bli en promenad i “city” istället

Det blåste inte mindre nere vid sjön men vackert är det!

Det här var väl ett annorlunda staket! Vackert eller ej, det sitter nog i betraktarens ögon..

Och hur betraktaren tolkar namnet på detta hus är också valfritt, hihi

Nu har vi fått mat i magen, det blev hembakt pizza idag, mums, sånt unnar jag mig bara en gång i halvåret!
Maken vräkte på chorizokorv och skinka medan jag höll mig till skinka och champinjoner.
Nu laddar vi inför Mellon, utan att ha hört låtarna hejar jag på Danny ikväll, han är svärmorsdrömmen nummer ett i min värld!

Jag brukar aldrig ringa och rösta, men ikväll vete sjutton om jag inte får lyfta på luren…nä just det, så gör man inte längre, jag får trycka in sifferknapparna på mobilen..och ringa och rösta på honom!

Ha en fortsatt trevlig helg gott folk!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Nette Cecilia

  25 februari 2012

  😉 Det är nog besvärligt med små tassar på blank is ,det kan lätt bli klo brott .Hör på melodifestivalbidragen nu tycker att allt låter samma sak ,inget som sticker ut, Krister o Lottas låt har vi ju hört förut har bara svårt att komma på vad den hette.ha det så bra ,kramis ,Nette 🙄

 2. Svara

  Ninni

  25 februari 2012

  Ja idag såg det skönt ut men blåste för eländigt mycket så Snoozens vårkänslor gick visst över så han har mest legat inne idag. NU vill han ut men jag vägrar släppa ut honom för då får jag halka runt och försöka få in honom sen och det vill jag inte. Det är ju rent livsfarligt att gå ute nu. Här är det blankis på hela gårn och inte så mycket bättre på vägen heller om man inte går längst ut i kanterna där det frusit på ordentligt och är pinhård snö istället.
  Hjulen på staketet var snygga men resten…. hm.
  Ikväll var det helt klart Danny som var bäst och sen tyckte jag att hårdrocksbandet kom som god tvåa. Kul att nåt bidrag jag gillat gått vidare direkt då. 🙂
  Första bilden på Blinka är otroligt fin.
  Ha en fortsatt skön helg förhoppningsvis utan blåsväder i möre.
  Kram.

 3. Svara

  Anki

  26 februari 2012

  Fy vilka vägar, de e så jobbigt när de blir så där. Här har vi bart nu, så när på några snöhögar här och där som tar lite längre tid att smälta, men just nu i natta har vi -1 grad.

  Jaha så kan man ju göra, rösta på människan:) fast han var ju bra, men nog tycker jag de får sämre o sämre kvalite de där jippot. Jag är tveksam till att någon vinner i år:) ja de ska vara din Danny då 😕

  Kramiz i natta

 4. Svara

  malin

  26 februari 2012

  Vi borde ta oss ut på promenad i finvädret idag. Ingen i fam vill åka slalom längre, lite trist tycker jag. Har hittills struntat i mello helt, ska se finalen.

  Kramar till er!

 5. Svara

  Cina

  26 februari 2012

  Jag tycker nog att det var rätt fräckt det där staketet 😉
  Tack och lov så har vin ingen snö kavr här hemma och det är jag väldigt glad över.Gå ut med två starka hundar och isbana är lika med katastrof.
  Tyvärr så kan jag inte komma med någon åsikt angående framförandena igår eftersom jag låg halvt medvetslös i tevesoffan.

 6. Svara

  Paula´z Diarie

  26 februari 2012

  Här har solen skinit från en klarblå himmel, men lite kyligt allt 🙁
  Har varit på en lite prommis o det var så kyligt….brr….

  Ikväll ser det lugnt ut här….

  Vi har också sportlov denna vecka 🙂

  Kramiz

 7. Svara

  Mia

  26 februari 2012

  Hua så otäckt med nordanvind! Då kan man snacka om kyla, oavsett sol! Vi har tack o lov varit hyfsat förskonade i helgen…
  Det ser riktigt farligt ut med isen! Du är väl försiktig när du är ute???? Kram på dig, fina Paula!

 8. Svara

  elisabeth

  27 februari 2012

  Vad härliga bilder du visar, skymtar jag inte lite vår även hos dig. Roligt du fotade staketet. Det är väl kul att inte alla har samma smak, särskilt nu när det så många gånger ska vara så stramt och vitt och egna påhittiga lite roliga saker försvinner i vår vardag. Hoppas det kommer att komma tillbaka med lite mer fantasi i våra ting…:-)
  kram elisabeth

 9. Svara

  annette

  27 februari 2012

  Lite tufft detta med isgator/vägar var det även ute vid Femöre i Oxelösunds skärgård där jag var igår, kändes bitvis som det var med livet som insats som vi tog fram till den gamla Fyrvaktarbostaden.
  Vi träffade där på ett gäng fågelskådare som välvilligt lät oss låna deras kikare för att kunna se ordentligt, riktigt trevligt gäng som var där och delade med sig av sin kunskap.
  Och öppet vatten var det, endast lite is vid strandkanterna, är nog mer is i vår skärgård ute i S:t Anna tror jag, får testa det om vädret är fint i helgen!
  Kanske var Din röst som gjorde att Danny gick vidare;) Själv inte så road så jag ser på det hela, ser däremot med spänning på Ditt spruthus;-)))

  Ha en fin tisdag!

  Kramen!

 10. Svara

  Kicki

  27 februari 2012

  Röstade du på Danny osett?
  Jag tyckte inte att låten var nåt vidare, men showen han gjorde var rätt bra. Det verkar som Showandet smäller högre än sången.
  Kramen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 538
 • 562
 • 1 610 436
 • 5 044
 • 65 064
Sök här