Bloggen Nostalgi

Nostalgikick

Av
den
21 februari 2018

Ja dagarna dom rinner undan, utan att något märkvärdigt händer..

Vi har varit i tvättstugan som omväxling, titta hur Blinka ligger. Jag sätter fast henne längst upp i vänstra hörnet vid dörrhandtaget och hon har full uppsikt över mig, men det räcker liksom inte, utan hon ska komma så nära mig och tvättmaskinerna som bara är möjligt, så hon ligger med tvärsträckt koppel! Tokfia!

Grannvalpen Lucky växer så det knakar och försöker gång efter annan få fart på gamkäringen..

Men det går inte så bra som synes, så han skuttar vidare..

På OS går det upp och ner, besvikelser, överraskningar, mycket känslor, glädjeyra, ja idrotten har hela registret. Där en lyckas misslyckas en annan.
Men en ny fin silverpeng blev det idag, inte fy skam, och jag kunde inte annat än unna amerikanskorna guldet, jag har sällan sett gladare lyckligare tjejer som dessutom är så himla schyssta och mysiga och med en positiv attityd.

Mellan tävlingarna så har jag börjat rota lite i mitt gamla arkiv. Då pratar jag inte arkiv på datorn, nej jag pratar om gamla minnen, egna och familjens, det finns inte mycket sparat men inför kommande flytt ska jag än en gång titta noga igenom vad som ska följa med till nästa ställe..
Vad gäller minnen önskar jag att jag hade kvar mera, men jag har alltid haft svårt att fästa mig vid prylar och har haft lätt att slänga.

Nu har jag hittat några guldkorn och det första är ett gammalt vaxhäfte som mössen ätit upp halva framsidan på…

På första uppslaget ser ni vad det handlar om, sångtexter!

För mig är alla sidor som små minikonstverk gjorda av min mor som sjuttonåring!

Jag kommer att visa några flera sidor ur häftet, nu när jag bläddrade lite noggrannare hittade jag även inlägg gjorda av min pappa, vilket innebär att dom kände varandra i ganska tidig ålder, något jag inte hade koll på.

Så nu flödar känslorna i pörtet, både från Sydkorea och från minnenas arkiv.
Det finns mera att ösa ur, hittade också några av mina gamla dagböcker och så alla häften jag gjorde på 80-talets stora idrottsbegivenheter.
Så snart dyker Gunde, Wassberg, Nykänen och andra också upp här i bloggen..

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  21 februari 2018

  Åh vilken nostalgitripp. Till skillnad från dig, så har jag sparat massor.
  Har kanske alla mina dagböcker kvar, från 1957 och framåt.
  Och alla brevvänner man hade före datorernas tid.
  Kram

 2. Svara

  BP

  21 februari 2018

  Alltså när jag tittar på din tvättstuga så förstår jag att du ser fram emot flytten och en egen tvättstuga. Det där “rullbordet” måste väl vara minst 60 år gammal, och golvet skulle må bra av minst ett lager färg.

  Håller med dig om OS, men tycker rent allmänt att Sveriges “bäst när det gäller” liksom inte gällde för hela truppen, utan bara för en liten del av atleterna. Ishockeylaget idag till exempel liksom snowboardåkarna.

  Jag är som du – slänger allt relativt snabbt – undantag gamla fotoalbum. Men jag måste säga att häftet från dina föräldrar är cool – dåtidens bloggvariant. Fin teckning också:-)

 3. Svara

  Hannele på Hisingen

  21 februari 2018

  vilken skatt av din mor!

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  21 februari 2018

  jag har nästan inget sånt kvar.

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  21 februari 2018

  Blinka kanske tycker att matte är farligt nära de stora läskiga maskinerna så hon vill ha koll på att inget händer dig.
  Visst är det roligast när det blir svenska medaljer men man kan inte låta bli att glädjas med de andra nationerna också. Alla som vinner presterar verkligen något stort.
  Vilken nostalgitripp. Underbart häfte med fantastiska minnen. Var rädd om det och var glad för att du har det 🙂 Mina dagböcker har jag slängt för ett antal år sedan. Vill inte att mina barn ska läsa mina patetiska texter 😉
  Kram

 6. Svara

  Ninni

  21 februari 2018

  Vad häftigt att ha kvar det där efter din mamma! Och jag ser fram emot att se dina häften. 🙂 Jag har inte ens något efter mig själv som liknar det där. Kan ju tycka nu att det är synd att jag inte sparade alla dessa uppsatser som vi skrev i skolan och breven jag fick från min brevvän. Vi skrev hur långa brev som helst till varann. Det var inte gjort på en kafferast utan det kunde ta ett par, tre dagar att få ihop ett brev. 🙂
  Men vilken uhôglig tvättstuga! Den var nog fräsch för ca 50 år sen och skulle kunna bli fräsch igen om “ägaren” vill. Men det är klart, har man inget val så är det bara att hålla till godo med tvättstugan som den är.
  Hockeymatchen såg jag idag (vilken bedrövelse) och teamstafetten hörde jag på radio då jag fick dropp. Kan inte påstå att jag gillar att höra sport på radio – den ska ses!
  I morgon ska jag få fina fötter och det är så bra tid så jag missar inget väsentligt av OS. 🙂
  Kramen.

 7. Svara

  Sirpa

  22 februari 2018

  Fantastisk fin handstil av din unga mamma, lite skillnad mot dagens kråkfötter, duktig att teckna var hon också!

 8. Svara

  Marja

  22 februari 2018

  Vilken skatt du har där, Paula! Jag blir riktigt nostalgisk, för jag har själv tre stycken vaxdukshäften som jag skrivit sångtexter i på flera språk och limmat utklippta bilder på idoler i. Inga fina illustrationer som din mamma gjort dock. För några år sedan tog jag med dem till jobbet och min jämnåriga kollega och jag satt och sjöng gamla dängor hela dagen. 🙂
  Kram!

 9. Svara

  Gun

  22 februari 2018

  Sån vacker handstil! Tycker det är så njutbart att se och att det ligger möda bakom..

 10. Svara

  Anki

  22 februari 2018

  Underbart Paula … vilken skatt du har sparat! Ska bli kul att få se dina minnen från tidigare sportevenemang 🙂
  Jag sparar på mycket, men har ändå inte så mycket kvar – t.o.m. gamla dagböcker är brända och borta.
  Kram

 11. Svara

  Anni

  22 februari 2018

  Vilken skatt, vilket tidsdokument! Jag ser fram emot fortsättningen och att du ska få tvätta i lite trevligare miljö.
  Idag fick vi minsann vakna till ett guld – så häftigt och så välförtjänt av en 35-årig veteran!

 12. Svara

  Gunnel Moberg

  22 februari 2018

  Lyckliga du som har hittat så många gamla bevarade minnen. Det finns inget roligare än att hitta information från nära och kära om hur det var förr. Mycket har man glömt av det som berättats och mycket har man aldrig ens fått veta tidigare. Ha det gott.

 13. Svara

  "LillaSyster"

  22 februari 2018

  Coola Blinka gör som hon vill, ingen liten ungtupp kan få henne ur balans! Rensa och slänga. …inte alltid lätt att veta vad som ska sparas. Men jag ser framemot fler nostalgiska inlägg. Kram

 14. Svara

  Mia

  22 februari 2018

  Vilka underbara minnen du ändå har lyckats spara!!! Men jag är som du…slänger i tid och otid. Nu är det inte mycket att göra åt, eftersom det redan är gjort, men nog skulle jag velat ha en del av de sakerna kvar…
  Kram på’re

 15. Svara

  Turkulainen

  22 februari 2018

  Åå .. Ramona, Deanna Durbin, Golden Gate Quartet .. nästan så jag fick tårar i ögonen! Vart har åren tagit vägen? Vilket vackert gjort sånghäfte du hittat! Jag har kvar några vaxdukshäften med slarvigt skrivna schlagertexter, även engelska sådana med mängder av skrivfel, ingenting lika fint som ditt konstnärliga exemplar. Var rädd om det!
  I går tittade jag på två ishockeymatcher och två skidningar, onekligen kände jag mig något stirrig på kvällen. Men spännande var det.
  Ha det bra.

 16. Svara

  Ditte

  22 februari 2018

  Vilka skatter du har i form av dessa böcker. Vilken historia som finns och berättas här. Men att gå igenom allt är också att minnas, tänka och glädjas och sörja. Jag ser mycket fram emot att du visar och berättar mer.
  Och din mammas bild och text- väldigt vackert.
  OS har jag följt via radion och internettidningar eftersom vi inte har svenska tvkanaler i Spanien. Och SVT visar ju inte OS Hockyn var ju ingen hit för Sveriges del med sprinttjejerna och skidskyttet var ju fantastiskt liksom André Myhrers guld. Så roligt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 496
 • 499
 • 1 641 187
 • 5 101
 • 65 749
Sök här