Bloggen

Jag ser snöbollar överallt!

Av
den
20 februari 2018

På gårdagens sparktur märkte jag att träd och buskar såg alldeles vit-prickiga ut….

Det hänger snöbollar överallt bland grenarna, och ju mer man tittar ju mer fascinerad blir man..

Här har jag fotat grenen rakt underifrån, det är rent märkvärdigt hur snön klänger sig fast till varje pris…

Tyvärr följer en del snöbollar med hem också, den lösa snön på vägen ställer till det när det är nästan nollgradigt.
Men på fredag ska Blinka på manikyr och då klipps allt hår runt tassar och trampdynor bort och det hjälper.
Dock är det för tidigt att fixa vårfrisyren, det vill säga snagga henne, då skulle hon frysa förfärligt, så det får vänta tills snösmältningen kommit igång ordentligt, om den nu kommer igång i år…

Nej jag ska inte misströsta men jag har börjat hålla med dem som tycker att när Vasaloppet är avklarat i början av mars då får snösmältningen börja!
Jag vet också vad det beror på, jag börjar tycka att det är så jobbigt att klä på mig alla kläder innan jag kan gå utanför dörren!

Långkalsonger, raggsockor, dubbla tröjor, termobyxor, halsduk, mössa, vantar, jacka, kängor, nämen tjena Michelingumman!
Vilken tur att min hund är av den tålmodiga sorten, hon bara sitter och tittar på mig i hallen medan jag pustande och stånkande böjer mig för att knäppa kängorna..

Detta upprepar vi några gånger om dagen, puh!
Tänk när den dagen kommer då jag bara kan dra på mig en jacka eller tröja, trä fötterna i ett par tofflor och gå ut genom dörren. Livet blir så mycket enklare då…

Nu börjar det skymma, dags att “ta in” kaninen, ja, han brukar ha hoppat in i sin bur själv innan jag kommer, men han ska få ett kvällsmål, jag byter vatten eftersom det frusit och sen stänger vi luckan så inga rovdjur tar sig in! Fast först kelar vi lite…

TAGS

21 februari 2018

13 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  20 februari 2018

  Jaadu…det där med kläderna känner jag igen…ett evigt av och på, tycker jag. Jag tror inte vi kommer att sakna just den detaljen när det blir sommar…förresten, då önskar jag nog att jag kunde klä av mig istället!!!!
  Visst är det märkligt hur snön kan hänga fast så där!!???
  Kram på’re

 2. Svara

  Ninni

  20 februari 2018

  Jag kan hålla med om att det är jobbigt med alla kläder som behövs för att gå ut. Nu MÅSTE jag ju inte ut för att motionera något djur förutom en liten promenad för mig själv. (jag har haft sällskap av Linn nu senaste veckan). När jag ska skotta snö behöver jag inte mer än täckjackan, stövlarna och lovikkavantarna för då håller jag mig varm ändå och det tar aldrig mer än ca 25 – 30 minuter. Det snöar just nu så jag får nog skotta lite i morgon bitti innan jag ska ta bussen till sjukhuset för att få dropp.
  Generatorn har gett upp på bilen så den har jag på verkstan.
  Men jag vägrar klaga över vintern nu när vi äntligen har en riktig vinter. 🙂
  Kramen.

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 februari 2018

  Haha, ja det ser faktiskt kul ut. Lite liknande utanför mitt fönster också och det verkar som om vi får en ganska lång vinterperiod här nere också. I alla fall för att vara här. Hela februari verkar bli vit 😀 Sedan kan det gärna få bli vår.
  Skönt för Blinka att få lite pälsvård. Det är så olika hur snön fastnar på hundars tassar. Jag hade en golden som alltid fick problem med snö- och isklumpar mellan trampdynor och i tasshåret. Kasper har aldrig de problemen. Ingen snö fastnar i hans tassar. Konstigt!
  Härligt för kaninen att få röra lite på sig men det ser ut som om han är lite avundsjuk på Blinka som får vara på andra sidan staketet. Eller är han kanske glad för att hon inte kommer åt honom 😉

 4. Svara

  Gunnel Moberg

  20 februari 2018

  Några hängande snöbollar får jag inte syn på. Jag har börjat leta efter vårblommor i stället. Min forsythia har ganska stora gula knoppar. Hurra! Det blir vår i år med. Kram

 5. Svara

  "LillaSyster"

  20 februari 2018

  Inte dåligt av snön att klamra sig fast på det där viset. ¨Det blir bra med lite manikyr på Blinka så att snön inte följer med in, kan ju inte vara så lätt att gå med snö i tassarna. (Finns det inga små bebisstrumpor på loppiset som hon ha som skor? )
  Så söt lilla kaninen är. Kram

 6. Svara

  Ama de casa

  20 februari 2018

  Vilka coola snöbollar! Du har rätt, dom är överallt 🙂

  Idag har jag också sett snö. Jodå. Massor av snö! Men just inga snöbollar… 🙂

 7. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  20 februari 2018

  Så godt å se at det ikke bare er vi som har masse snø. Påsken kommer om en måneds tid, da pleier våren å komme også. Skal bli litt godt å kunne gå ut uten tjukk jakke og støvler. Hver årstid sin sjarm.

 8. Svara

  BP

  20 februari 2018

  Det är ju “naturliga” snöbollar du ser överallt. Åtminstone slipper du forma dom och ha snöbillskrig;-)
  Du verkar (äntligen) också tröttnar på all snö. Förstår dig med tanke på vilket hårt arbete det är att klä på/av sig alla dessa lager flera gånger per dag.
  Den där kaninen – sover den ute under vintern? Då måste den verkligen vara luttrad eller s/m;-)

 9. Svara

  Ditte

  20 februari 2018

  Vad roligt med dessa snöbollar spm finns på så många ställen. Undrar också hur de kommit till. Mycket snö är det kvar och mycket kläder behövs. Minns såväl alla år vi varit i fjällen en vecka både vid jul och sportlov innan barnen var klara för skidåkning. Jag var genomsvettig och hade då inte ens börjat klä mig själv. Men det var ju inte var dag i månader…Men det kommer en vår.
  Visst? Jättefina vinterbilder med vackert ljus i dem.

 10. Svara

  dogladyn

  20 februari 2018

  Det finns många preparat på marknaden som kan hjälpa mot snö som fastnar i pälsar. Kolla med din hundfrisör. Hon har säkert något tips eller något att sälja. Det bästa, som jag gillar, är glansmedel för hästars man och svans. Spraya på pälsen och snön fastnar inte. Men det kan inte användas under tassarna och du ska INTE spray inomhus. Det blir halt, jättehalt!!
  /P

 11. Svara

  Anki

  21 februari 2018

  Du bor i snöbollslandet alltså! Häftigt! Hm … nu tillhör ju inte jag den frusna sorten och inte har vi det lika kallt här, men några långkalsonger har jag inte haft på mig sedan jag slutade jobba i fryslagret för en massa år sedan. Där behövdes det kan jag lova – arbetstemperatur på -24 grader! Blir skönt för Blinka att slippa pälsen på tassarna – snön är jobbig när den fastnar där.
  Ha det gott!
  Kram

 12. Svara

  Anni

  22 februari 2018

  Det ser faktiskt inte klokt ut med snöbollarna i buskar och träd – som om någon haft ett gigantiskt snöbollskrig!
  Februari är väl den sanna vintermånaden, så snart hoppas jag att det vänder. Vi som haft en så bra vinter här i Stockholm, nu är det iskallt och snö 😛
  Mysigt med kaninen, jag kan sakna våra ibland.

 13. Svara

  Åke

  23 februari 2018

  Likadana snöbollar i min skog, satt och studerade dem i helgen. Naturligt fenomen och mycket fint ? Rally: jag är en motormönniska sedan barnsben alltid modifierat och byggt bilar, båtmotorer och bilmotorer förstås. Aldrig åkt rally utan mer byggt detaljer till mina kamraters rallybilar och andra stora motorer. Förstärkningar som bussningar och stag och modifierat motordelar som kolvar, ventiler som topplock, mellanaxlar som några exempel… Folrace tilltalade mig lite som 25 åring… Naturligtvis varit åskådare på rallycross, dragracing, backtävlingar osv. Jo jag har åkt ett företagsrace på motorbana. En riktigt härlig bana där värre bilar som Porse Cup skulle gå helgen efter. Men det var roligt att stega och memorera banan före. Vi fick information vilka växlar vi skulle gå in på i den kuravan tex. Motorer är livet ? Jag har faktisgt 3 st V-8:or… eller en Dodge kommer att säljas till min syster pojk… (han har tjatat i över två år) Även åkt Yamaha MC R1 i två år och klev av hel. Så fartens tjusning i motorer finns i ryggraden 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 52
 • 425
 • 1 716 590
 • 4 905
 • 63 127
Sök här