Bloggen

Nu blev det bråttom..

Av
den
4 juni 2014

Kan myndigheterna plötsligt höja en avgift med 100% med en månads varsel?
Ett varsel som man dessutom talar tyst om…

Vi har ännu inte skickat in vår skilsmässoansökan utan var överens om att det inte brådskade, vi kunde lika gärna vänta till efter semestrarna ..

Men sen hörde jag något surr i radion om en höjning av avgiften i tingsrätten..
Googlade först på tingsrätten i Falun och där stod beskrivet precis hur man går tillväga och att man i samband med ansökan ska betala en avgift på 450,-

Inte ett ord om någon höjning! 😯

skilsm

När jag däremot googlar på “höjd avgift för skilsmässa” så får jag träffar där pressen skrivit i tidningarna om att en höjning till 900,- dvs 100% som kommer att genomföras den första juli! 😳

skilsm1

Så nu brinner det i knutarna för att slippa betala dubbelt så mycket! 🙁

Det har gått drygt 3 månader sedan vi bestämde oss..
och jag har fler och fler bra dagar.

Jag sörjer nu mer själva grejen, att åter ha misslyckats, att avsluta vårt långa förhållande, än vad jag sörjer mitt ex.
Det är säkert ett sundhetstecken.. :thumbsup:

Så nog ska jag överleva även den kommande helgen, pingsten, “kärlekens helg”, den vi kallade vår egen helg…då vi firade årsdag..

citateget

Jag fortsätter se glaset som halvfullt och inte halvtomt 8)
så mår jag så mycket bättre i själen…

badday

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  4 juni 2014

  Kram på dig…tiden arbetar FÖR dig när det gäller de jobbiga känslorna, fallgropar ligger framför men dom blir mindre och mindre djupa, tänker på dig :love:

 2. Svara

  Herr Nilssons Fru

  4 juni 2014

  God afton bästa Paula.
  Skönt du börjar få lite distans o mår lite bättre, de värmer mitt hjärta. Att sånt här tar tid att komma över vet eller förstår vi alla, de e ju nästan som att dö lite grann, man får så sakteligen kavla sig upp igen. Tänk att inget är gratis, allt kostar, de e väl egentligen bara luften vi andas som fortfarande är helt gratis. Verkar lite konstigt att an inte kan se kommande höjning om de är så snart. Myndigheter har inte samma skyldighet som vi andra kanske – 🙁

  Ja nu är de snart helg igen. Önskar dig en god sådan, så god den bara kan bli
  Kramiz

 3. Svara

  Bia

  4 juni 2014

  Lika bra att få det överstökat. Vill man ändra sig går det bra. Dotterns pappa, mitt xxx, och jag gifte oss 2,5 gånger! Och i dag är vi visserligen skilda, men han är min absolut bästa vän! Kram på dig!

 4. Svara

  Kicki Levin

  4 juni 2014

  Ja lika bra att få de överstökat men tider är. Ja skönt att de går åt rätt håll. Kram på dig gumman du är stark, du är väl inte finnkärring för skoj skull <3

 5. Svara

  TT

  4 juni 2014

  Men hur kan man få höja så mycket!!
  Skönt att läsa det du skriver om ditt mående, och det är nog väldigt sunt att du tänker så.
  Jag blir fiskeänka denna helg, himla skönt ska det bli! :ehum: Han åker imorgon och kommer hem på söndagkväll, gud vad jag ska softa!
  Kram!!

 6. Svara

  Astrid

  4 juni 2014

  Skönt att du mår bättre. Jag blir glad att läsa det

 7. Svara

  britten

  4 juni 2014

  Kram….hejja

 8. Svara

  Agneta

  4 juni 2014

  Det är inget misslyckande, ibland stämmer det bara inte, så är det genom hela livet, tror jag. Ibland är det den man bor ihop med, ibland arbetskamrater, ibland vänner och ibland familjen, det går bara inte ihop alltid och jag tycker du verkar jättespänstig som skapat dig ett nytt liv så raskt!
  Och unna inga onödiga pengar till staten!
  Agneta kram

 9. Svara

  Erik Semlan

  5 juni 2014

  Vilket vitsigt visitkort du visar upp. Den advokaten verkar ha rätt stil, krydda med humor. 💡
  Honom skulle jag kunna anlita om det behövdes. Det verkar som du vant dig vid tanken på skilsmässan och det är ju bra.
  Just nu vet jag inte själv vart mitt samboförhållande är på väg, svajigt är det.
  Ingen höjdare när man själv mår dåligt från början. Tror det blir skilda semestrar ❓

 10. Svara

  Menageriet

  5 juni 2014

  Rätta takter! :thumbsup:
  Det var så länge sen jag skilde mig, så jag kommer inte ihåg om det kostade något? Men Staten går väl i konkurs om dom måste skriva ut något gratis?
  Du har väl hört historien om de två stona som stod vid stängslet i hagen och väntade och väntade? Till slut sa den ena: -Det var nog inte hingsten som skulle komma utan Pingsten? 😀 En gammal goding!
  Dom där som stod i hagen i förra inlägget såg inte så lyckliga ut? Öronen bakåtstrukna och nog tycker jag det ser ut som om den på närbilden är på väg att spotta? :help: Fina bilder Du tagit på dom!
  Önskar Dig en fin helg och tänk på att det snart är Missommar! Då får vi plocka blommor och drömma om Hunken som ska komma! Kram och nospussar härifrån! 🙂

 11. Svara

  Punatukka

  5 juni 2014

  Ingenting förvånar mig längre och ändå blir jag lika förbannad varje gång jag hör om sånt här. 👿
  Jag har nog sagt det förr men jag säger det igen:Du är beundransvärd Paula som kan ha den livsinställning du har.Bara en sak du skrev som jag inte gillar: Misslyckande är inte rätt ord att sätta på situationen…. “Omvägar” brukar jag kalla det för annars vete tusan om man orkat resa sig vissa gånger!
  Kramen till dig är varmare än nånsin….du är bäst :thumbsup:

 12. Svara

  Herr Nilssons Fru

  5 juni 2014

  Igår var jag här o kommenterade – idag är de borta ?
  Ibland tror jag nätet spökar, snor inlägg och lägger på hög.
  Nåväl jag får försöka igen.
  Skönt att du mår lite bättre, att skiljas är dock inget misslyckande. De e väl någon slags uppvaknande, längtan eller helt enkelt brist på kärlek. De kräv mycket för att hålla ihop två personer när första passionen lagt sig. De vanligaste är nog att man helt enkelt växer ifrån varandra, utvecklas på olika håll helt enkelt. En skilsmässa är alltid jobbig o sorglig, även för den som som ville skiljas. En stor vane sak ska brytas o nytt ska ske. Mycket sorg, tårar för de med sig men oxå styrka och jävlare ammat. Det känns skönt att du mår bättre, att du fått distans till de hela och en dag hoppas jag du ler åt det, att du möter en ny kärlek och får uppleva kärlek igen, även om du tycker de känns avlägset nu.

  Jaha staten de tar sina avgifter – o de styr själva över de oxå 🙂 höjer när de vill.
  De e dyrt att gifta sig, dyrt att skiljas, ja allt är dyrt, till och med att dö. Trist men sant. Bara luften vi anas är gratis – än så länge 🙂
  Kramiz o go helg bästa Paula

 13. Svara

  Punatukka

  5 juni 2014

  Glömde att önska dig en glad pingst….Här består hänryckningen numera av att klia sig själv på magen och leta i kylskåpet efter nåt gott,tssss!

 14. Svara

  Eva-Lena

  6 juni 2014

  Kära nå´n vad man ska betala för allt, och alla dessa smyghöjningar, inte kul alls. Trist är ju hela grejen med skilsmässa ändå. Men att du ska känna att du misslyckats är väl att ta i, ni har väl levt ihop i MÅNGA år, Skönt att du inte saknar honom lika mycket nu, och att du får fler och fler bra dagar. Du är en otroligt stark kvinna du, och du kommer att fortsätta att leva bra det är jag säker på. Lycka till med administrationen nu och hänryck dig med katter, hund, hästar, rådjur och andra polare som du har i närheten.

  Jag ska fira fredag till söndag hemma hos Kalle och Tove (mina två äldsta barnbarn) tillsammans med yngsta dottern Lina och Bojan. Vi ska barn-, hus- och kattvakta när Malin och Tommy är i Stockholm och roar sig. Roland roar (nåja arbetar faktiskt) sig i Las Vegas (40 grader varmt) och sedan vidare i Los Angeles (bara ca 30 grader), lite VÄL varmt. Så jag lever gräsänkeliv, och det du det är inte vilt precis. Två gånger kyrkokörsövning, en föreläsning om KOL, lite kassörsuppdrag, cykelturer och läsning. Inte något hålligång på tanten alls, möjligen är man slut som artist nu…KRAM

 15. Svara

  Kicki

  6 juni 2014

  Jag blir glad av att läsa att dina dagar blir bättre och bättre.
  Visst blir man förbannad när man bara ställs inför faktum att en avgift höjs med 100% utan förvarning.
  Se till och skilj dig snabbt nu då, så inte staten stjäl ytterligare hundralappar av dig.
  Kramen

 16. Svara

  Anki

  7 juni 2014

  Nu börjar jag komma ifatt 🙂 Har läst det jag missat…
  Snacka om smyghöjning!! Fixa det där snabbt nu… såå skönt att du mår bättre och börjar få lite distans…
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

 17. Svara

  Raija

  9 juni 2014

  Härligt att läsa att du börjar få fler bättre dagar och orkar hålla humöret uppe, fast en sån här helg dyker upp.

 18. Svara

  Malin

  10 juni 2014

  Skönt att höra att det går åt rätt håll nu. Men fy vilken höjning de skulle smyga in, det var för väl att du har lite koll på vad som händer. Man kan göra mycket roligare för dem hundralapparna.

  Många kramar

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 148
 • 505
 • 1 628 902
 • 5 076
 • 65 457
Sök här