Bloggen

Nu blommar det!

Av
den
4 juni 2011

Nu blommar allt på en och samma gång, som vanligt!
Liljekonvaljerna skickar ut bedövande starka dofter, midsommarblomster, hundkäx, käringtand och lupiner trängs om utrymmet i vägkanterna

Inte en chans att man skulle hinna med att njuta av blommorna en och en, nej, fort ska det gå, några riktigt varma dagar och explosionen i naturen är ett faktum!

Dessa blommar i min trädgård, jag har ingen aning om vad dom heter, vet du så får du gärna tala om det!

Jag har bläddrat i en liten bok som handlar om fjärilar och hur man gör en fjärilrestaurang, dvs. vilka blommor och växter som fjärilarna gillar.
Dom gillar att lägga sina larver bland nässlor, och det har jag i alla fall gott om, så jag kanske kan skryta med att jag har fjäril-barnkammare på tomten 😉
Igår var det så varmt så både Hasse och jag höll på att smälla av. Griniga blir vi också, faktiskt även Hasse fast han aldrig skulle medge det, 😀
Idag är det precis lika hett, men, det blåser åter rejält så det känns ändå lite behagligare.
Vi ska ta oss en tur ner till köpingen och titta på några stackare som ska försöka paddla kanot i denna blåst i något som kallas för drakbåtsfestival.
Några knallar kanske vi också besöker men tivolit avstår vi ifrån, helt frivilligt 😉
Jag önskar alla en riktigt mysig fortsättning på långhelgen, passa på nu alla soldyrkare, man vet aldrig hur länge sommaren varar!

Inte helt otippat föredrar gubben och jag kvällarna då skymningen sakta lägger sig som en mjuk filt och luften blir klar och ren.
En kall bärs och en knastrande eld som håller myggorna på avstånd medan man blickar ut över den blänkande ån, vad mer kan man begära?

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  hönsakadorran

  4 juni 2011

  En kall öl i den miljön kan aldrig vara fel.
  Önskar er en trevlig fortsättning på helgen.
  Kram

 2. Svara

  catja

  4 juni 2011

  Åh vad det ser härligt ut. Fint med vatten. Nackdelen, som du säger, är myggen som kommer. Stå ut med värmen, det håller sällan så länge. Jag njuter! 🙂

  kram

 3. Svara

  Turkulainen

  4 juni 2011

  Vi här i Åbotrakten är lite efter er. Inga lupiner än, och vi har fortfarande vitsippor. Syrenerna slår ut just nu. Häggen blommar.
  Blommorna nere till höger i din fyrkant av blomfoton är nog metsäkurjenpolvi, av släktet Geranium. Du hittar säkert det svenska namnet på Google.
  Ha det bra!

 4. Svara

  Eva-Lena

  4 juni 2011

  Blomman längst ned till höger är Fänrikshjärta. Blommar skuggigare och längre än sin släkting Löjtnantshjärta. Den gula intill den (till vänster) vet jag inte vad den heter, men sådan har jag planterat in på stugtomten. Jag kallar den honungsblomma, för att den luktar honung, den är så vacker i sin anspråkslöshet. Jag har en väninna som säger att den är vanlig i Roslagen, och tror att det är en vild växt från början, men hon vet tyvärr inte heller vad den heter.

  Vi har precis kommit hem från djursjukhuset i Uppsala. Smilla har livmoderinflammation, och ska opereras i kväll/natt förhoppningsvis. Stackarn hon mår sååå dåligt. I morse kunde hon helt plötsligt inte stå upp, hade haft hemska flytningar under natten och vilket gjorde att vi blev riktigt oroliga: Hon ville inte äta fast jag ställde maten framför henne! Vi har sett tendenser några dagar, men vi trodde att det var värmen som gjorde henne slö och loj. Vi hade annars planerat att åka till Söderhamn och gratta Rolands moster som fyller 80 i dag, men så blev det inte. Tur ändå att vi fick hjälp så snabbt med vår lilla vän. Nu går vi och väntar på telefon, eftersom de ringer så fort operationen är klar.

  Ha en skön helg i “denna ljuva sommartid”.

  /Eva-Lena

 5. Svara

  Malin

  4 juni 2011

  Hos oss får man hålla i hatten om man går ut, det stormar och tydligen har tromber dragit förbi i länet.

  Den enda av blommrona jag kände igen var Fänrikshjärtat, har förhoppningsvis kvar en sådani vitt nånstans i min blombänk…

  Förr om åren brukade det vara Drakbåtsfestivaler i sundet nedanför oss. Har dock aldrig paddlat själv.

  Kram o ha en skön fortsättning på helgen!

 6. Svara

  BrittMarie

  4 juni 2011

  Drakbåtsfestival har jag varit med om två gånger, dock inte i blåst. Vi i mitt röntgenlag var utklädda i skelettdräkter och hade riktigt roligt. Vilken guldgruva din trädgård är med gamla växter. Spännande när man inte vet säkert vad som ska komma upp. Där nere vid ån verkar ni ha det mysigt med eld och öl. Bara det inte kommer för mycket mygg. Det hatar jag. Jag kliar mig bara jag tänker på det 🙄
  Kram

 7. Svara

  Ninni

  5 juni 2011

  Nog är det väl konstigt att allt vackert ska komma samtidigt? Jag klagade inför sambon häromdan att jag inte hinner med alla fina blommor och det kommer säkert inte finnas en endaste blommande blomma till midsommar.
  Våra liljekonvaljer har torkat bort som det ser ut. Det är nåt ställe där de klarat sig skapligt men det är ju synd att det blev så här för det såg ut som det skulle bli otroligt mycket liljekonvaljer men de fick nog för lite regn.
  Jag har tagit in två buketter syrener idag så nu doftar det gött i kåken.
  Här har det blåst minst 4 – 5 m/s i några veckor nu och jag/vi börjar bli så less. Visst är det skönt om det fläktar då solen skiner men det behöver väl inte fläkta SÅ friskt? Nu ikväll kröp termometern ner till 11º. Håller tummarna för bättre väder i möre.
  Kram.

 8. Svara

  Menageriet

  5 juni 2011

  Har Ni så varmt Ni? Här är ca 17 gr idag. Blomman uppe till vänster är en vitplister, den till höger syns så dåligt få att kunna artbestämma. Det är synd att allt blommar över så fort, men det kommer ju nya som tur är.
  Ha det gott i helgen! 😎

 9. Svara

  Christina

  5 juni 2011

  Nej,det kom bara en unge.Tråkigt men praktiskt.Jag slipper ju leta efter bra hem och denna lilla svarta kille behåller vi 😉

 10. Svara

  IKA

  5 juni 2011

  Mmm fick riktigt skrivinspiration efter dessa bilder 😛
  Att det ska blomma på en gång är ju både vackert och aningen frustrerande, det borde ju komma lite då och då av det goda.

  Idag har det varit en skön dag även om temperaturen inte stigit mycket över 15 grader, det har varit nog för att man ska orka spela fotboll med grabbarna och springa runt utan att svettas floder..

  Ha en skön dag vännen
  Kram!

 11. Svara

  Britten sa

  5 juni 2011

  Ja du helt rätt för vad mer kan man begära min vän….underbart ser det ut

 12. Svara

  Marketta

  5 juni 2011

  Jag blev alldeles paff igår när jag åkte mot Avesta och såg lupinerna vid vägkanten. Hade ju inte en tanke på att dom skulle ha kommit så långt redan 😯 .”

  Kramizzar
  Marketta

 13. Svara

  Marketta

  6 juni 2011

  Jag har tagit kort, men eftersom vallningen har hamnat på tredje plats på djurrättsaktivisternas lista så vill inte dom som vi är och vallar hos att man lägger upp för mycket bilder på nätet. Därför jag inte heller skrev vart vi har varit så att dom inte börjar ställa till besvär för henne. Hon har ju inte kunnat klippa sina får än pga hon bor i det myggrika området, och de har haft en riktig mygginvasion. Då hade vi verkligen kunnat tala om djurplågeri om dom inte haft sin skyddande päls. De räckte visst och bara sträcka ut en arm så vart den direkt alldeles svart av alla myggor 😯 .

  Men kanske kan muntra upp dig med ett videoklipp från förra sommaren med våran Farina.

  http://www.youtube.com/watch?v=ff1b45VTbkI

  Kramizzar
  Marketta

 14. Svara

  Punatukka

  6 juni 2011

  Instämmer till fullo i de sista raderna,sval kväll och en kall…dé e bäst!
  Kramar om och önskar er en skön dag/kväll!

 15. Svara

  Mia

  6 juni 2011

  Har sagt det förr och säger det igen..ni bor underbart vackert nu!
  Vi väntar ännu på syrenerna, men de kommer alldeles snart 😉

 16. Svara

  Kicki

  6 juni 2011

  Vilken perfekt braskorg att ha utomhus.
  Ölen står jag över, men ett glas kallt vitt vin kan duga.
  Blomman t.v. om fänrikshjärtat är dilltörel, den sprider sig som ogräs. Jag köpte en liten planta för två år sen på växtmarknaden, och den försöker ta över hela landet 😐 .Jag har även gulltörel, den är finare (tycker iaf jag) och sprider sig bara lite lagom
  Jag har varit hos Berra hela e.m. Nu håller vi tummarna för att han ska få börja sin behandling i morgon och även få åka hem.
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 581
 • 681
 • 1 603 721
 • 5 032
 • 64 894
Sök här