Bloggen

Nu börjar det kännas motigt…

Av
den
24 oktober 2022

Nu blir det allt svårare att motivera sig inför de obligatoriska dagliga promenaderna

Det är dimmigt, fuktigt och grått

Men, där borta i horisonten ser det ut att ljusna, då går vi en bit till innan vi vänder!

Jag hinner precis knäppa bild på dimman som lättar från spegelblankt vatten

Nu kan ekorna ligga där på rygg och lapa sol, tror jag fick med en liten linslus också..

Årorna står uppställda i givakt.

Jag har ju försökt komma igång med gympan (himla tjat på mig då) och det går sådär. I förrgår stod styrka på programmet och igår var en tråkig dag med både yrsel och huvudvärk. Jag har normalt aldrig huvudvärk! Var tvungen att vila en stund på eftermiddagen och gnällde för dottern som då sa att det är nog gympan som får blodcirkulationen att komma igång och orsakar huvudvärk, något som tydligen inte är ovanligt när man är otränad (ähum)…

Fick upp ett tre år gammalt fotominne då jag gick en kurs i mediyoga. Det var absolut inte min grej, men det var ändå roligt att ha testat på. När alla andra låg avslappnade och nästan somnade så låg jag stel som en pinne och räknade mina andetag och bara väntade på att få stiga upp och gå hem, hopplöst fall alltså, avslappning är inte lätt för alla!

Imorgon ska jag träffa dottern min i stan o vill inte ha varken yrsel eller andra besvär, så dagens pass hoppar jag över.
Jag är ändå helt övertygad om att rörelse är bra, och styrka behöver min kropp inte minst när den nu åldras. Men jag ska lyssna på kroppen och ta det i den takt den också accepterar.

Ifall ni undrar ska vi göra ett nytt försök att besöka Ta-till-vara-butiken och då styr vi kosan till: Ryckepungsvägen (är rätt nöjd att inte bo just på den gatuadressen, tänk att jämnt få frågan var man bor….oops)

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  24 oktober 2022

  Ordspråket stämmer nog ganska bra.
  Fina bilder i trist väder!
  Kram/Kicki

 2. Svara

  Minton

  24 oktober 2022

  Varken jag eller Minton gillar vädret. Det lät inte bra med yrsel och huvudvärk du får ta det lugnt.
  Lycka till med besöket i affären.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2022

   Mår bra igen, men inser att jag kanske ska nöja mig med två jympapass i veckan, istället för varannan dag. Det viktigaste är ju ändå promenaderna, som vi hundägare måste ta oavsett väder och vind. Kram till er!

 3. Svara

  Mia

  24 oktober 2022

  Underbart ordspråk som man borde tänka på de dagar man känner sig ok 🙂 Vi hade minus 7 grader i morse, det var friskt och skönt men nu är det ju det där med kläderna, av och på 4 ggr om dagen en hel procedur där! Hoppas ni kommer till den där butiken nu, jag är nyfiken på den 🙂 Kram på’re

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2022

   Läser om stackars Artemis, har hon förut också haft problem med analsäckarna? Blinka behövde tömma en gång och Daniel flera gånger men peppar peppar har det inte varit problem sen han flyttade till mig.Och tandproblem slipper vi…har Artemis en tand som måste tas bort? Vet du, jag slutade med försäkring när de höjde priserna ifjol nåt alldeles enormt, pga dels hans ålder men också för att just det bolaget ändrade sina priser. Och något annat bolag vill inte ta med tång i en sån gammal hund. Så nu lägger jag undan några hundralappar i månaden till vet.kostnader…för de kommer, förr eller senare. Kram och håller tummarna att allt går bra

 4. Svara

  Anna-Lena

  24 oktober 2022

  Haha! Är det sant? Adressen alltså!
  Vackra foton, speciellt dimman och ekorna. Är väldigt svag flr just ekor!
  Håller med din dotter!??
  Det var blodcirkulationen som kom igång.
  Testa postural yoga ! Ska skicka dej en länk. Den är lagom att starta med.
  Sofia är rätt jobbig ibland
  Stor kram! Och håll ut!

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2022

   Jadå, adressen finns, enligt dottern är den berömd och omtalad i hela landet!
   Jag kikade på länken till kliniken med artrosskolan. Få se om jag törs gå vidare, jag är inte så glad åt att ha kontakt med någon fysioterapeut över chatten. Hövvet är bättre nu iallafall, tack och kram

 5. Svara

  Anna-Lena

  24 oktober 2022

  Haha! Är det sant? Adressen alltså!
  Vackra foton, speciellt dimman och ekorna. Är väldigt svag flr just ekor!
  Håller med din dotter!??
  Det var blodcirkulationen som kom igång.
  Testa postural yoga ! Ska skicka dej en länk. Den är lagom att starta med.
  Sofia är rätt jobbig ibland
  Stor kram! Och håll ut!

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  24 oktober 2022

  Ryckepungsvägen…. låter som plånböckernas förlovade adress…. Alla handlar där så det rycker i pungen, fniss.
  Den bilden du har på sjön där dimman lättar…. jag bara njuter. Aj, inte bra med yrsel och sånt. Ta det lugnt. Kram från nabon.

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2022

   Misstänker att man syftar på den pung som hänger på karlarna…
   Yrsel och huvudvärk har släppt, jag tar ju alltid i så för kung och fosterland, måste lära mig ordet lagom…
   Kram från pörtet

 7. Svara

  Ditte

  24 oktober 2022

  Sant! Ett bra ordspråk- Och jag instämmer. Ler åt namnet med vägen som bärjar med R. ra att varken du eller jag bor där.
  Vackra bilder och jag njöt av att strosa här med dig. I fantasin.
  Men roligt kan vi ju ha ändå.
  Det här du berättar om avslappning i mediyoga känner jag igen,. Var inte min bästa gren det heller. Vill ju ha koll.
  Kan le åt liknande situationer då jag blivit sövd och läkarna berättat för mig att jag även i det ögonblicket velat ha koll. Bad t.o.m- om att bli sydd med “korsstygn”. Pust:
  Önskar dig en fin dag med “dotera” i morgon.
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2022

   Korsstygn, jo jag tackar, fint ska det vara! Tänkte fråga om inte du kunde lägga till en funktion i din blogg så det går ut ett mail när du svarat på kommentar på dina inlägg. Jag har ju ovanan att inte gå tillbaka till äldre inlägg när jag hälsar på hos mina vänner och då missar jag ev. svar från dig. Kommer det ett mail då läser jag ju svaret direkt! Vore toppen, men förstås inte nödvändigt. Kramen

 8. Svara

  Susjos

  24 oktober 2022

  Ryckepungsvägen—hehe, glad man inte bor där!
  Ja, det är inte så himla kul med det gråa vädret som nu kommer mer och mer, men tycker du har fått fantastiska foton!
  Ha en fin dag med dottern i morgon!
  KRAM

 9. Svara

  BP

  24 oktober 2022

  Stort GRATTIS till solen! Det är mera än vad jag kan skryta med idag. Får väl nöja mig med gårdagens solleverans.
  Personligen tycker jag att du rör dig alldeles perfekt mycket. Du gör ju flera långpromenader varje dag. Räcker inte det? Varför vill du träna ännu mera? Skulle gissa att du går fler steg varje dag än en vanlig kontorsanställd i Stockholm. Å att få huvudvärk som tack för besväret – nej tack. Håll dig till promenaderna!
  Oooops, gissar att din dotter kommer döda mig om vi möts;-)

  Lycka till med besöket på Ta-till-vara-butiken, även om den ligger på en minst sagt olycklig väg;-)

  PS. Det österländska ordspråket är klockrent. DS.

 10. Svara

  Anki

  25 oktober 2022

  Haha … nej den adressen skulle jag inte heller vilja bo på 🙂
  Trist med yrsel och huvudvärk, Hoppas det är bättre idag.
  Vackra bilder blev det i alla fall!
  Ordspråket är verkligen precis mitt i prick!
  Ha en bra dag i stan och hoppas du gör något trevligt fynd.
  Kram

 11. Svara

  LillaSyster

  25 oktober 2022

  Kapp, vissa saker gör man under “tvång” nu. Man får glädjas år varje liten ljusglimt- fångade regnbågen idag=)
  Bra beslut att lyssna på kroppen! Ha en bra tisdag ?

 12. Svara

  Äventyret framtiden

  25 oktober 2022

  Så ljuvligt vackert det är hos dig Paula med dina ögon sett och tack och lov för att Daniel drar ut dig i naturen!
  Jag hör till de rika vad gäller hälsan, tack och lov. Jag är glad för varje dag jag kan stiga upp och känna att jag är frisk, inte behöver äta mediciner etc. Förmögen är ordet.
  Var rädd om dig och sötnosen Daniel!
  Kram

 13. Svara

  Skyttlat

  25 oktober 2022

  Så fina bilder! Inte ska man få huvudvärk och yrsel av träning! Gå och kolla blodtrycket?
  Faktiskt räcker det med vardagsmotion och gymträning är överskattat. Allt enligt Livsstilsverktyget som jag är med i. En forskare på Sahlgrenska håller i detta.
  Du går ju med Daniel varje dag och 30 minuter räcker för att motverka flera sjukdomar.
  Snart får vi glädjas åt vintern och snön! Alltid något positivt att se fram emot!
  Ha det gott och kram! ?

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2022

   Ja du har rätt, om syftet är att mota Olle i grind och inte bli sjuk räcker mindre mängd motion, t.ex ett par kilometers rask promenad om dagen. Men, jag behöver röra på mig mer eftersom jag har övervikt och vill absolut inte få flera kilon att bära på, helst tvärtom men det verkar omöjligt när man är matglad som jag! Någon späkning vill jag inte vara med om. Sockret är ju borta sedan 1997 så nu är det mest portionsstorlekarna jag kan gå på. fMen det gör livet så trist! Ha det gott och tack för omtanken

 14. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  25 oktober 2022

  Jag skrev en lång kommentar igår men den försvann. Jag har märkt att när jag läser din blogg från bloglovin så blir det så men det glömde jag bort. Det funkar bättre när jag går via inoreader och så är det med flera bloggar. Nu nöjer jag mig med att konstatera att efter regn och dimma kommer solsken och då blir det otroligt vackert hos dig 😀 Jag kan lägga till att yoga inte är något för mig heller. Den gång jag testade fick jag ont för att det var för statiskt. Du är duktig som tar dig till gympan och jag hoppas att huvudvärken försvinner. Yrseln blir du kanske inte av med men den kanske kan bli mer lätthanterlig.
  Kram

  • Svara

   Paula

   25 oktober 2022

   Bloglovin funkar ju inte längre! Det går inte att komma in på deras app eller hemsida! Därför funkar inte kommentarerna via den länken!
   Jag gör gympan hemma framför teven! Jympar med SVT som har ett bra kort pass varje dag , med olika inriktning på övningarna så det blir lagom varierat. Idag har det regnat från morgon till kväll men det behövdes väl. Synd bara att det skulle inträffa just på vår gå-på-stan-dag, men lite väta får man tåla! Kram

 15. Svara

  Anna-Lena

  25 oktober 2022

  Jag har också provat yoga. Det passade inte mig heller.
  Mellan Falun och Borlänge ligger Hinsoret. Inget vidare namn det heller.
  Liksom Ryckepungsvägen…

 16. Svara

  Ninni

  29 oktober 2022

  Skrattar gott åt vägnamnet. Jag tycker det vore kul att bo vid den adressen. Jag hoppas ni kom iväg dit.
  Ordspråket var bra. Den förmånen skulle jag vilja ha.
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2022

   Ja man tycker att det inte är för mycket begärt med en frisk kropp, men det var bra länge sen…men vi kämpar på, eller hur? Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 136
 • 497
 • 1 652 558
 • 5 119
 • 66 012
Sök här