Bloggen

Allt gick inte som smort…

Av
den
26 oktober 2022

Den började inte helt enligt planen, gårdagens utflykt med dottern!
Hade kollat busstidtabellen, som alltid innan jag ska åka någonstans, och var helt bombsäker på att bussen skulle gå 10.47
Hade stämt träff med dottern vid busstationen.
När jag går hemifrån slår jag upp Dalatrafik i mobilen och ser att det står att bussen avgår 10.42
Klockan var 10.40, pinnade på med mina korta ben som trumvirvlar, men lyckades bara se busstaket i fjärran…
Vad gör man nu då? Nästa buss gick två timmar senare…
Ringer dotter och säger att jag missat bussen men ska gå tillbaka hem och se om någon bilburen granne är hemma.
Innan jag svänger upp på min gatstump kommer en bil sakta skridande, och spontan som jag är så börjar jag vifta och vinka….
Bilen stannar, rutan vevas ner och jag ser min pigga granne från en villa på andra sidan vägen titta fram.
Förklarar läget och frågar om de möjligen ska åka mot stan, och om jag kunde hänga på en liten bit ut till stora vägen där de går flera busslinjer.
Men paret skulle inte in mot stan så jag tackar och ska börja röra mig hemåt när hon ropar mig tillbaka.
-Vi hinner nog skjutsa dig, säger den snälla människan!

Sätter mig i baksätet, paret tittar på klockan: Vi kör dig till busstationen, vi hinner nog dit vi ska ändå!
Men, när vi kommer ut på stora vägen efter några minuter ser jag flera stå på hållplatsen och ber att få kliva av…
Och mycket riktigt kommer en buss bara någon minut senare…och jag hinner till vår avtalade tid!

Vilka underbart snälla människor vi har i byn!

Det första vi gjorde i stan var att byta buss och åka ut till Ta-till-vara och PMU- second hand som ligger nära varandra.

Och jösses vilka enorma ytor!
Jag sneglade lite på soffor, men det var mer akut för dottern som behövde byta ut sin gamla soffa.
Dottern hittade många roliga inredningsdetaljer så hon hade snart fyllt sin ryggsäck, medan jag handlade en liten ljuslykta.
I nästa affär stod den, dotterns “nya” soffa! Det sa bara klick!
Hemkörning på fredag!
Själv blev jag totalt förvirrad av mängden prylar, kläder och möbler som samsades om utrymmet.
Till sist hade jag i alla fall plockat på mig en filt, ett kuddöverdrag och ett par kjolar! Jag som aldrig går klädd i kjol fick nu för mig att det skulle vara trevlig omväxling till de ständiga långbyxorna…få se hur det blir med den saken, men när prislappen var 40,- styck för sömmerskesydda kjolar så kunde jag inte låta bli.

Vi stod en stund och huttrade i regnet i väntan på bussen till centrum och nu var vi dessutom hungriga.
När dottern så frågade om jag ville äta sushi blev jag så glad! Hon är inte lika begeistrad som jag men ville väl glädja mig.
Vi valde en för mig ny sushirestaurang som heter

Tairyo, där hälsades vi välkomna av en servitör

och en serveringsrobot minsann!

Jag fick mitt lystmäte för både öga och gom, jag har aldrig ätit så god sushi någonsin förut!
Det fanns andra rätter att välja på också, så även dottern blev nöjd, hon fick förutom några sushibitar en god bowl och kycklingspett
Självklart blev vi serverade av roboten som kom skridande med våra brickor, sade Varsågod, ta maten från brickan, hoppas det ska smaka!
Sedan tryckte jag på en knapp och roboten skred iväg tillbaka till bardisken…hihi

Efter maten gick vi till fastighetsbolaget där dottern hyr sin bostad för att välja ny golvmatta till henne.
Jag var väl inte mycket till smakråd, men jag gissade direkt vilken matta hon skulle välja…

När vi kom ut därifrån en kort stund senare sa jag att nu bör jag titta när mina bussar avgår och då säger hon: de går kvart över varje timme…
Okej, då kunde vi strosa vidare en stund på stan, och tänk för att jag hittade ett par byxor nedsatta med 30% i min lilla favoritaffär!
Nu var det färdigslösat för idag och vi traskade till bussarna. Kollar buss-appen och ser att hepp, bussen gick för en kvart sedan, inte alls kvart över!
Vilken blunder, igen!

Nu vinkade dottern av mig och klev på sin buss och jag då, vart skulle jag ta vägen i en hel timme?

Jo, jag gick in på Hemköp och gick noggrant igenom varenda hyllmeter i hela affären!
Där gick det en halvtimme, sen betalade jag mina äpplen och gick och satte mig i den nu återöppnade väntsalen vid bussarna. Där satt jag en stund och begrundade mitt öde, genomblöt om både fötter och kropp, men glad att grannen förbarmade sig över Daniel och tog honom på en liten kissrunda då jag varit borta längre än planerat.

Orkade du läsa hela storyn? Grattis!

Därhemma låg en välkamouflerad och nykissad jycke och gottade sig i sängen..

Over and out!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  26 oktober 2022

  God kväll!
  Klart jag var med hela dagen. Och med glädje.
  En intensiv, trevlig och rolig dag med flera spänningsförhöjande moment. .
  Och ni var ju tillsammans.
  Detta med bussar och tidtabeller är knepigt.
  Vad gäller restaurangen är den helt i min smak. Skulle verkligen ha gillat ett besök här.
  Goda grannar är värt mycket.
  Kram

 2. Svara

  Äventyret framtiden

  26 oktober 2022

  Lite grann andan i halsen fick jag nog när det skulle till det där bussåkandet. Skönt att du verkligen kom hem ordentligt till söta Daniel. Men en fin dag fick ni dottern och du. Hoppas du inte frös om fötterna efter äventyren. Ta kjolarna på dig nu, en i taget och känn dig som en alldeles ny kvinna.
  Tack för en riktigt spännande dag, jag blir lite stressad av busstider och när de inte håller som de ska.
  Kram

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2022

   Haha, det där med kjolarna…tog på mig den ena igår när jag gick ut, tyckte i spegeln att jag såg så snärtig ut, sen kom jag in och gömde kjolen längst ner i byrån. Det känns liksom inte som jag! Men kanske tittar den fram en annan gång, vem vet!

 3. Svara

  Anna-Lena

  26 oktober 2022

  Inte svårt att läsa den. Rena underhållningen!
  Gäller att läsa avgångstid rätt. Kan jag säga som tog fel dag på flyget en gång. Förstår inte hur man kan göra så. Men vi kom fram ändå. Med ett senare flyg. Och tre timmar i taxi, mellan München och Kaprun! 9000 kr extra bara.
  Kjol är skönt! Framförallt på sommaren, för då slipper man ju strumpbyxor…
  Schyssta grannar. Guld värda. Inget kul att gå omkring i livsmedelsaffär och bara vänta.
  Möbler på second hand! Toppen!
  Ha det gott Kram

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2022

   Det var mig en dyr felläsning av tidtabellen, tack o lov slapp jag det! Jag tycker ju själv att jag är noggrann men det var nog i dåtid, för det var inte första gången jag missar bussavgången…ändå har jag ju tidtabellen i mobilen och kan kolla hur många gånger jag vill! Det blev himla fint med soffan hos dotra, kombinerat med nymålade väggar, nya hyllor och annat pynt. Kram

 4. Svara

  BP

  26 oktober 2022

  Jag orkade absolut läsa hela inlägget! Kan bli lite ledsen när jag ser hur hemskt ni har det ute “på vischan” utan vettig kommunaltrafik. Det är ett dåligt skämt helt enkelt. Men så blir jag glad inte så mycket över era fynd utan över den suveräna maten. Jag beställde också hem sushi ikväll, men den slår inte alls det du visar. Så gott det såg ut. (Ska nog hålla mig till “min” sushi-restaurang i framtiden). Men precis som ni så älskar jag att testa nya ställen, och i ditt fall var det nog inte sista gången att ni besökte stället;-)
  Grattis även till alla klädfynd. Det ska bli hur roligt som helst att se dig i kjol – hahaha. Detta sagt av en som inte haft kjol på sig på snart 40 år;-)

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2022

   Tog på mig kjolen när jag gick en hundpromenad. Hemkommen åkte den av och längst in i garderoben, kände mig inte hemma i den…trots att den såg helt okej ut i spegelbilden.

 5. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  26 oktober 2022

  Precis som dig så går jag alltid i byxor, kommer inte ens ihåg när jag hade kjol på mig! Och precis som dig så älskar jag sushi, så gissa om jag blev glad och överraskad när Rolle kom hem med det från ICA. Dom hade nån drive och eftersom han vet att jag varit lite deppig för att jag inte kunnat äta kräftor eller räkor – går inte att skala med bara en hand – så köpte han det till mig. Och även om dom inte var dom godaste jag ätit, så var det gott ändå…
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2022

   Jag har hittills bara handlat sushi i matvaruaffären här i Falun och det är ok men går ju inte att jämföra med restaurangstuket. Nu vet jag var jag kommer att handla take-away när jag är i stan…ojoj
   Men vilken snäll karl du har, han är så omtänksam så man blir rörd! Kram

 6. Svara

  Minton

  27 oktober 2022

  Det var så spännande att läsa om dina bussturer. Den affären lät intressant med allt. Snälla grannar är underbart och de skall man vara rädd om .
  Daniel sover sött i mattes säng.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2022

   Det blir säkert flera vändor till PMU-affären, nu när jag vet hur jag tar mig dit. Då behöver jag nödvändigtvis inte ha dotra med även om det alltid är roligare när man är två. Lördagskram från oss

 7. Svara

  LillaSyster

  27 oktober 2022

  Spännande läsning ? Såg ju knappt prinsen. Men stackars dig, blöt och kall. Men ändå en bra dag ?

 8. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  27 oktober 2022

  Det där med bussar som inte går när man TROR de går…. Råkat ut för det själv. Men värre är när bussen faktiskt kommer och kör förbi en där man står utan att stanna! Ringde bussbolaget och sa jag skulle komma upp…. frågade om kriterier för att köra buss…. Måste man vara blind frågade jag? Chefen stirrade på mig… och sa att det går ju inte, vi måste ju ha förare som ser…. Jasså sa jag, det gjorde då inte han som körde igår kväll sa jag. Så slängde jag upp en STOR ficklampa, flera reflexer och en väst… allt detta hade jag på mig och lös med… men han såg inte i alla fall….. Han såg lite perplex ut….Bad om ursäkt och sa han skulle ta upp det med han som körde. Så så kan det gå… Sista bussen var det med dessutom..
  Sushi ja, det har jag ätit en gång, vet inte helt vad jag tycker om det egentligen. Får prova igen när tillfälle ges.
  Nu har jag varit ute i solen… jo det är sol… men himlen är så svart… känns som det är snöhimmel. Vi får se.
  Tack för turen. Kram.

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  27 oktober 2022

  Här var det både upp och ner men jag hoppas att känslan ändå stannade i att det var en trevlig dag, även om den blev lång och krävande. Du gjorde ju fina fynd och du hittar säkert några tillfällen då du kan få användning för dina kjolar. Vilken lycka för din dotter att hon hittade sin soffa. Jag är lite rädd för att ta hem stoppade möbler från second hand-butiker efter att sonen fick hem loppor (eller var det kanske vägglöss) i en säng. Men det var nog en väldig otur. Daniel verkar i alla fall ha haft en lugn och skön dag och jag gissar att du somnade gott på kvällen.
  Kram

 10. Svara

  Karin

  28 oktober 2022

  Du lever ett äventyrligt liv, må jag säga! Jag som har tunnelbanan snett över gatan, med avgångar var tionde minut, har ändå en app för att kolla avgångstiderna. Det händer ju ibland att jag missat att fylla på mitt åkkort och då förlorar jag värdefulla minuter. En gång undslapp det mig ett “Å nej, nu missar jag tuben!” Biljettförsäljaren smålog och berättade hur det var hemma i hennes norrländsk by. Om man missade eftermiddagsbussen hem till byn på fredag eftermiddag fick man vänta till på måndagen på nästa buss. Alternativt ringa någon snäll granne…

  Underbart med alla dessa återvinningsbutiker som finns lite varstans nuförtiden! Inte minst för att man kan ringa dem och be dem komma och hämta ens överblivna prylar.

  • Svara

   Paula

   28 oktober 2022

   När jag bodde i Stockholm var man verkligen bortskämd med t-bana och bussar som gick i skytteltrafik. Nu har jag bott utan bil och utan vettiga förbindelser i små byhålor i många år och vant mig vid att sitta vid en busskur och vänta och vänta. Jag är lite inne på att flytta ännu en gång, skulle vara skoj att kunna gå en kvällskurs eller gå på ett evenemang i stan vilket är helt omöjligt nu. Vi får se hur det blir med den saken, tills dess får jag mina små äventyr nu och då. Trevlig helg till dig!

 11. Svara

  Ninni

  29 oktober 2022

  Jamen klart jag läste hela! Det där var ju bara som ett kåseri då jag själv skriver noveller i min blogg.
  Snälla grannar kanske är en skattefri förmån det med?
  Ingen bild på loppisfynden? Men en serveringsrobot!! Visste inte ens att det finns såna. Häftigt! Maten såg verkligen god ut. Jag har fortfarande inte ätit sushi. Kanske inte är nåt bra för mig heller då jag är allergisk mot alla skaldjur utom räkor och dessutom inte tål skaldjursfonder. Men får jag chansen så kommer jag att testa bara jag försäkrat mig om att det inte är något i dem som jag är allergisk mot.
  Tack för att jag fick följa med på er utflykt. 😉
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 315
 • 380
 • 1 635 186
 • 5 092
 • 65 629
Sök här