Bloggen

Nu gick luften ur…

Av
den
21 maj 2008

Efter bara fyra timmars sömn (heja Finland och Norge!) var det tidig väckning för läkarbesök idag.
Hann knappt betala innan jag blev inkallad.
Talade om för doktorn att jag får mer och mer smärtor och stelhet i vristen, och att det omöjliggör både cykling och snart promenader också.
Tog av mig strumpan, doktorn tittade och klämde.
“Det är klart att det gör ont! Jag har också brutit foten så jag vet. Det är ingenting att göra åt!”

Men, säger jag då, det känns som något trycker på, brosk eller dylikt, som gör att det blir tvärstopp när jag ska böja vristen.
“Ja, det är klart att det är så, brosket är ju det första som försvinner med åldern…”

Jag har artros i fötternas småleder och i händerna, försöker jag då…
“Det har jag också, det är inget att göra åt. Ät värktabletter och gå ut och rör på dig!”

“Du har ingen puls i foten så om du skulle bli opererad eller få ett sår där så läker det knappast och då är det bara att amputera!”


Djeezz, tänkte jag då, jag tar nog min fot och går…så länge jag kan..
Så då är det inte lönt att ta en röntgen, frågar jag försiktigt..
“Nej, det finns inget att göra, ortopeder ska operera slitna höftleder och vi ska göra bedömningar!”

Gjorde ett sista lamt försök:
Jo, sa jag, skulle jag inte ha lättare att gå om jag fick riktiga inlägg till skorna då?
“Nej, du behöver inga inlägg, det är inget fel på dina hålsulor. Köper du inlägg så får du förmodligen ont i hälen istället. Ta värktabletter, det är lätt att bara bli sittande i soffan annars!”

Ja, säger jag, men nu har jag ju två hundar som måste rastas…
“Jag har också hund och går ut med den!”

Jaha, så mycket klokare blev jag!
Amputation av benet lät inget vidare, så jag får nog ta o halta på….
Men lite snopet är det allt att man i dessa teknikens under-tider inte kan åstadkomma någonting som underlättar …
Dessutom tar slutryggen stryk när jag haltar, men det är väl bara att gilla läget!

Jag vet ju att många har det mycket värre än jag, flera i min ålder får gå med käpp, krycka eller rullator, men jag var nog inte riktigt mental förberedd..
Nä nu ska käringen Halta-Lotta ut med jycken…

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  21 maj 2008

  Rocky hälsar och tackar för inlägget. Han talar om att hans matte brukar göra en mycket liten bana, 3-4 hinder i en ring och ganska tätt. Sen står matte i mitten och dirigerar och han springer. Vi gör det på kul -det är ju bara i tävlingarna det skall gå undan.
  Låter väldigt tråkigt med ditt läkarbesök. Har du provat någon kunnig inom alternativmedicinen? De kan ju ibland göra underverk.

 2. Svara

  Mia

  21 maj 2008

  När jag började läsa, så trodde jag att det var nån dröm du berättade..å det var det ju på sätt o vis, en mardröm!
  Gick till en läkare en gång, som frågade vad det var för fel på mig….Jaa, det undrade ju jag också! Trodde han kunde tala om det… *L*

 3. Svara

  Gunnel

  21 maj 2008

  Kan du prova någon annan måntro. Den där verkar inte vara så sympatisk om jag säger så.

 4. Svara

  annette

  21 maj 2008

  Hej! Här för första gången och läser hos Dej, blev helt förskräckt när jag läste om Ditt Läkarbesök, skull inte acceptera ett sådant bemötande, utan be att få en annan läkare och då få det besöket gratis.
  Det har Du rätt till, vill Du inte göra så sök i alla fall en annan läkare gärna privat om det finns.
  Mvh annette (arbetar inom vården)

 5. Svara

  Eva-Lena

  21 maj 2008

  Nej nu blir jag uppriktigt djävla FÖRBANNAD!!!!
  Så där ska INTE läkare uppträda, du är väl för fan inte 90 år. Jag har vänninor som blivit likadant bemötta i vården, man kan knappt tro att det är sant ibland. GE INTE UPP!!!
  Det kan ju faktiskt ha blivit något fel när du skadade vristen tidigare, felläkt, eller vad vet jag. Sök fler läkare, prova gärna att få tag i en kvinnlig sådan, de brukar som regel ha mer empati. Ja, jag vet “för att vara sjuk måste man vara frisk” (uttjatat uttryck, men ack så sant).
  Jag måste säga att jag har haft en sagolik tur, jag har aldrig stött på en otrevlig läkare, trots att mina besvär är nog så diffusa, men likväl d-t jobbiga.
  Ta med din sambo, dotter eller någon annan som stöd mot arroganta och inkompetenta läkare.
  Rekommendera värktabletter, vad har den där människan du mötte idag köpt sin läkarlegitimation då?
  STÅ PÅ DIG!!!!

  Kram från Eva-Lena i Gävle!

 6. Svara

  KL

  21 maj 2008

  Ja vilken envis doktor men inte mycket att göra åt,men de vill väl inte kosta på en som är hemma och är sjukskriven/sjukpensionär för vi gör väl ingen nytta i samhället.Jag börjar i alla fall känna så för jag har då inte fått nå åtgärder sen jag kom hem från utredningen,så de är bara att bita ihop och härda ut.kram kram kicki

 7. Svara

  Kicki

  21 maj 2008

  Nämen, hallå. Fick du samma läkare som jag på ortopeden i Ludvika.
  Jag var där och röntade mina höfter för ett år sedan, har jättemycketvärk, men svaren var i princip lika som dina. “Det finns starkare värktabletter än dem du tar, nog kan jag operera dig när du blir tillräckligt dålig”. När jag frågade varför jag hade så himla ont fick jag till svar. “Världen är orättvis vissa har ont och andra slipper”
  Visst det är roligt nästan jämt.
  Kramen

 8. Svara

  Astrid

  21 maj 2008

  Men alltså inte ska han väl berätta om sin sjukdom.
  Var det verkligen till en läkare du var så det inte var Dolda Kameran.
  Vilken knäppgök.
  Jag tror inte att en läkare får göra så där.
  Såg din änglahund och vilka kloka ögon.Kramar

 9. Svara

  hönsakadorran

  21 maj 2008

  Man tror ju inte det är sant, får en läkare behandla en hur som helst. Han har nog köpt sin legetimation på postorder. Försök att få tag en annan läkare som inte bara rekommenderar värktabletter utan börjar med en röntgen.
  Kram

 10. Svara

  Anki

  21 maj 2008

  Du, Du har nog lite otur med att hamna hos en ointresserad läkare, eller är de så där?? Nä, inte faan ska man leva på tabletter, de e väl något man ska undvika in i det längsta. Jag går själv igenom en stor utredning inom sjukvården sedan en tid. De har varit fantastiska, verkligen lagt ner all energi på att finna anledningen. Ja jag ska inte gå in på hela historien, men de finns fantastiska läkare, de var de jag ville ha sagt. Kramiz från Anki

 11. Svara

  Nilla

  21 maj 2008

  Men jisses amalia, hade han vaknat på fel sida måntro. Vilken hemsk läkare. Och att rekommendera värktabletter till höger och vänster, vad är det för vård. Läkare brukar ju vara så försiktiga med det. Det blir väl inte bättre om du blir beroende av tabletter. Du får nog uppsöka en annan “snällare” doktor. Hu jeda mig!
  Kram på dig

 12. Svara

  Kersti

  22 maj 2008

  Fy vilket oprofsig bemötande. Jag blir riktigt arg av att läsa det. Gå till en annan läkare. Det är absolut värt att få ytterligare en åsikt och då från en läkare som förhoppningsvis är en smula mer intressserad och engagerad. Stå på dig!!!! Kramar från Enskede

 13. Svara

  TT

  22 maj 2008

  Nej fy fan, ge dej inte, måste ju finnas bättre läkare än den där!
  Jag ramlade och foten vek sej åt fel hål för 1,5 år sedan och det är fortfarande inte bra.
  Det gör så sabla ont om jag går för mycket utan stadiga skor med höga skaft och inlägg som jag fick avgjutna.
  Det kan vara brosk som ligger och skaver sa någon till mej, du måste byta läkare.
  Det ska jag göra för jag vill ha en magnetröntgen.
  Ha de! 🙂

 14. Svara

  Bia

  22 maj 2008

  Jag säger som många andra: prova en annan läkare! Den här verkar mest intresserad av att berätta om sig själv och jämföra.
  Så klart det går att göra nåt!

  Kram/Bia

 15. Svara

  Åsa

  22 maj 2008

  Förstår så väl hur du känner dig efter att ha fått den “diagnosen”, men jag tycker också att du ska söka nå´n annan läkare.
  Vet av erfarenhet att det inte behöver bli så drastiskt som en amputation och att du ska proppa i dig värktabletter…var det verkligen en läkare eller var han cykelreparatör..
  Du bemöttes enbart med nonchalans, det kan ju bero på att du redan är sjukskriven och inte “värd att satsas på”.
  Att man ska röra på sig, det vet väl för sjutton vem som helst och att svara dig på det vis som han gjorde.. det var nog tur för honom att det inte var tant raffa, jag kan bli vansinnigt förbannad om de bemöter mig på det viset.
  Ha dé!/Kram

 16. Svara

  Mimo

  22 maj 2008

  Fy då, så trist. Tycker precis som Åsa ovan att det kan vara värt att testa med en annan läkare.
  *Kramar om!*

 17. Svara

  Tette Merio

  22 maj 2008

  HAHAHA – förlåt syster men jag började faktiskt asgarva åt ditt läkarinlägg – trots att jag mår SKIT och inte ens orkar garva egentligen men … det var ju så absurt tragikomiskt alltihop. hehe 😆

  Funderade på om han kan varit finne och möjligen skorpion till det? Lät som en sån – hård som sten, kall som is! “Kom inte här och sjåpa-dig” liksom … tsss 😉

  Dessvärre kan han ju ha rätt i det han säger men han kunde ju kanske ändå sagt det med lite mer finess.
  OM det nu är så att du inte har någon vidare cirkulation i foten som han syftade på med frånvaro av puls, ja då finns det ju en överhängande risk för infektioner efter en operation som inte läker, eller proppbildningar och då kan det sluta än mer illa.

  Fast han kan ju också förhoppningsvis ha fel så att testa en till läkare kan ju vara bra ändå.

  Kramisar!/Lillsyrran Tette.

 18. Svara

  Pialotta

  22 maj 2008

  Nämen herre min ge.. en sån läkare. Skrattade åt ditt inlägg.. du skriver så himla roligt 🙂 ..
  men det där var ju inte alls kul egentligen med dina fötter :no:
  Värktabletter.. finns det några som över huvud taget hjälper mot det där du har??
  Nu du är alla de nordiska låtarna med i finalen och vi hejar med alla flaggorna, fast i ärlighetens namn så gillar jag bäst den svenska (fast den är uttjatad) och den Isländska (riktigt bra).. hur det går får vi se på lördag.. allt kan hända som sagt och det skulle inte förvåna mig om Piraterna tar hem hela alltihopa:-)
  Ha de o linka nu fram varsamt så du inte slinter och bryter dig stackars människa. Kramkram :whistle: :run:

 19. Svara

  Doris

  23 maj 2008

  DÅLIG LÄKARE !!!

  Tyckte verkligen att Finland förtjänade att gå vidare i Eurovision, ska bli spännande att se hur det går på lördag, vi är ju alla med ;0) !

  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 20. Svara

  Ulla

  23 maj 2008

  Vilka konstiga och okänsliga svar du fick. Senast jag var hos ortopeden så upplevde jag att jag blev lyssnad på. En som förstod att jag inte kan ha det som jag har det med min rygg. Jag är 40 år och har många år framför mig både i arbetsliv och privatliv. Jag hejar på dig. Ta en annan ortoped.

 21. Svara

  Monica

  23 maj 2008

  Men Herr gud, vad hade den där för attityd?! 😮 Vore jag du skulle jag nog försöka komma till en annan läkare och höra vad den sa. värktabletter å värktabletter….det kan man ju inte knapra resten av livet.

  Hoppas du får en solig helg
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 545
 • 562
 • 1 610 443
 • 5 044
 • 65 064
Sök här