Bloggen

Nu räcker det med regn och rusk

Av
den
11 november 2012

Tro inte att jag är ensam när jag sitter vid datorn, mina pälsklingar ligger i tryggt förvar längst ner i garderoben och tittar på mig!

Hade jag varit hundlös så hade jag nog helst tillbringat denna helg schavandes i nattsärken från fredag till måndag!

Men, nu är jag ju inte hundlös, utan en matte väl medveten om min hunds motionsbehov, (liksom mattes inte att förglömma) så vi har tappert trampat omkring på leriga vägar i helgen.
En vy över Hösjön

där vi stannade till för en promenad längs Säfsbanan

Färden gick vidare till Drafsen, en gammal finnby med anor ända från 1620

Byn ligger på en moränås och man ser otaliga stensamlingar på åkrar och ängar

Stämningen var nästan spöklik i det grå diset

Träden har stått här ett tag tror jag bestämt

Grenverket är övertäckt av både mossa och lav

Här går stigen mot Skifsen, ca 3km bort men vi hade inte hunnit tillbaka innan mörkrets inbrott så det fick anstå till ett senare tillfälle.

Idag stod Lisjön på tur, ett mycket vackert promenadstråk under andra väderförutsättningar.

Prognosen ser inte så lovande ut, det ska bara blir varmare i veckan.
Vi här i pörtet gläds i alla fall åt att alpincirkusen kommit igång igen, och vi njöt av Anjas härliga och mustiga uttryck när hon agerade expertkommentator. Jag tycker bra om både Pillan och Stig Strand men Anja har ett annat vokabulär och en härlig inlevelse, hon nästan lyfte i studion då Myhrer åkte hem guldet idag!

Om jag hade något att säga till om skulle det vips se ut såhär igen, bilden tagen för en vecka sedan..

TAGS

13 november 2012

9 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  11 november 2012

  Åhhh, underbara bilder trots den grå november, men den sista är ju vackrast ändå! Tänk att jag missade alpint idag! Va??? Jaja, det kommer väl fler dagar…
  Stor, varm kram till er i Pörtet!

 2. Svara

  malin

  11 november 2012

  Här har det oxå regnat hela helgen. Tur att tussarna drar ut oss lite iaf. De

  Torsten o Blinka är så himla rara, du behöver,aldrig känna dig ensam fast gubben är o jobbar.

  Kram

 3. Svara

  Barbro Z

  11 november 2012

  De är så fina dina fyrbenta kompisar. Och bra har de det, det förstår man ju. Härliga långpromenader och så få mysa tillsammans medan matte sitter vid datorn. Toppen.

  Vart du än flyttar så hittar du fina ställen att vandra på. Själv gillar jag ju Falbygdens omgivningar och är bara tacksam att vi ännu inte har någon vinter på G. Men den kan komma fort nog. Det är bara att acceptera 😉

  Kram

 4. Svara

  AprilSus

  11 november 2012

  Vackra bilder som vanligt, men precis som du tycker jag bättre om den sita och något ljusare bilden. Kan ju vara skönt att komma ut och gå även när det är grått och trist, bara man har rätt kläder och trevligt sällskap. 😉

  Många varma kramisar! <3

 5. Svara

  Marketta

  12 november 2012

  Kallt får det gärna vara, bara jag slipper snön. Jag har fått ett problem på halsen nu bara för att det har blivit kallt. Hur skall jag komma ihåg och dra loss sladden till motorvärmaren när jag åker iväg 😯 . Åkte med den i idag igen, fast den här gången hann jag bara till våran affär. Förra gången jag glömde den så hann jag ända till Norberg, men tack och lov så hade den snott sig runt regskylten.

  Kramizzar
  Marketta

 6. Svara

  Gun

  12 november 2012

  Här nere har vi haft bra väder, så där 10 plusgrader med en del sol, det får väl anses som bra för den här hemska månaden. 😛

 7. Svara

  Ninni

  12 november 2012

  Underbara bilder!
  Jag får väl börja gå ut och motionera Snoozen jag så det blir några bilder. Är dålig på att fotografera nu.
  Det blev inte av att titta på någon utförsåkning här hos oss i helgen. Kanske blir av framöver. Annars väntar jag in vanliga skidåkningen. 😉
  Hoppas du har en härlig födelsedag!
  Kramen.

 8. Svara

  annette

  12 november 2012

  Ibland vore det bra med fyrfotiga vänner som måste ut för det är sjutton så svårt att ta sig ut när vädret är som det varit i helgen, fast i fredags och idag måndag säger patienter att det varit soligt och fint, dom tycker lite synd om oss som måste jobba då, och det gör jag oxå:)
  Riktigt känner hur grått och fuktigt det är i Dina bilder, men så kommer frosten på slutbilden och jag minns hur vackert det var för ett par helger sedan, men det kommer mera!
  Jag har försökt jobba med detta att inte “köra” på när kroppen säger ifrån, är skitsvårt, tror det är medfött, kanske en händelse idag kan få mej att jobba lite till med det. En kollega fick idag efter att ha mått dåligt och se konstiga mönster framför ögonen konstaterat ett skyhögt blodtryck 190/105, hon ligger nu inne på MAVA, troligtvis inte vare sig propp eller blödning men en “Tia” är det helt klart, mer utredning skall göras.
  Och vad görs då åt arbetsmiljön, inget det är bara att slita ut en generation i taget, fast det värsta för arbetsgivaren just nu är att det står idag ingen nästa genaeration och väntar som det gjort förr.
  De unga är klokare idag än vi var, väljer andra yrken där det både är bättre betalt och bättre arbetsmiljö!
  Fast egentligen är det ju synd, för i grunden har vi ju världens finaste yrke!
  Ha det gott!

 9. Svara

  britten

  13 november 2012

  åååå har inte varit inne i bloggens värld på riktigt på vldigt väldigt länge….Nu läser jag alla dina inlägg som jag missat ordentligt och njuter ..och ditt boktips tar jag till mig…tack

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 478
 • 770
 • 1 611 146
 • 5 045
 • 65 076
Sök här