Bloggen

Ny prövning väntar..

Av
den
11 juni 2017

Alltså, jag skulle nästan hellre vara en nålfisk just nu än Paula…

För imorgon, då är det åter dags..

Spöken är jag inte rädd för, men tandläkaren!
Ändå gick det så fantastiskt bra förra gången!
Han drog ut tre tänder som ska ersättas så småningom, det blödde förstås till att börja med, men när jag suttit en halvtimme och bitit ihop så hade blodflödet stannat av.
Jag trodde jag skulle få ont efter att bedövningen släppt men icke sa nicke, jag kände ingenting!
Jag var lite försiktig så jag inte fick in smulor annat innan tandköttet hade läkt, men i övrigt var det helt problemfritt!
Men, nu kommer verkligheten ikapp, det som jag förträngt totalt…

Det står nämligen på åtgärdspappret “komplicerad utdragning”, fattar ni?
Fy bubblan, jag vill inte vara med om något komplicerat!
För några år sedan misslyckades en tandläkare kopiöst att dra ut en tand, till slut kom den ut i bitar, fast inte hela tanden, nej, jag behövde komma tillbaka och operera bort de sista bitarna! Det är delvis därför jag vägrat gå till tandläkaren utan att få lugnande, men det får jag inte nu så hur ska detta sluta??

Igår kväll kom jag på att det var imorgon som jag hade tid, innan dess hade jag bara diffusa tankar på att “det var någon dag nästa vecka…”

Självklart kunde jag inte somna så istället steg jag upp och registrerade min profil på Livsarkivet

Så nu har jag talat om precis hur jag vill ha det, när jag antingen dött eller inte är tillförlitlig längre…
Mitt ex fick tydliga instruktioner men nu är ju han inte längre min närmaste anhörig så jag tyckte att det var lika bra att få det på pränt!
När mor min dog i unga år hade hon inte förberett någonting, och det gjorde att jag kände mig osäker på hur hon hade velat ha det.

Se där, om tolv timmar ska jag vakna, äta lite frukost och ta bussen till stan. Om jag tolkat tidtabellen rätt så har inte sommartidtabellen börjat ännu, annars får jag BIG PROBLEM

Jag överväger starkt att istället välja en annan lösning på problemet, o dessutom mycket billigare!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  BrittMarie

  11 juni 2017

  Stackars dig! Jag ska tänka på dig i morgon!
  Dubbelkram

 2. Svara

  Mia

  11 juni 2017

  Fniss….tokfia (menat till den sista bilden ) Det kommer att gå så bra, ska du se…jag är mer orolig över bussen 😉
  Kram på dig :love: :love:

 3. Svara

  Herr Nillssons Fru

  11 juni 2017

  De kommer gå jättebra Paula, jag håller dig i handen i morgon om du känner efter kommer du känna min hand <3. Jag var själv som du tidigare men sedan jag fick min nuvarande tandläkare är jag vaken rädd eller har hål. Han hjälpte mig. Visseligen är han kvar där jag bodde tidigare men vad gör 30 mil t o r när man har någon som han. Man får passa på att hälsa på mamma o vänner med.
  Kramiz o lycka till.

 4. Svara

  Pernilla

  11 juni 2017

  Det kommer lösa sig. Men jag känner som du. Tandläkaren är bra men jobbig att gå till.
  /P

 5. Svara

  Anki

  11 juni 2017

  Vet exakt hur du känner … och jag vill inte byta med dig! Vet också att det kommer att gå bra – och du kommer att vara glad att du fixade det den här gången också!
  Tänker på dig i morgon!
  Kram

 6. Svara

  Ninni

  11 juni 2017

  Det är aldrig roligt att gå till tandläkarn. Inte nog med att det kostar skjortan, ibland gör det ont också.
  Jag har aldrig varit rädd för att gå till tandläkarn men det värsta hos tandläkarn är bedövning! Fy attans elände vad jag tycker illa om bedövning. Så den enda gång jag tar emot bedövning är när det ska dras ur någon tand eller vid rotfyllning, annars håller jag hårt i armstöden och tänker… det är snart klart, det är snart klart, det är snart klart.
  Jag ska tänka på dig i morgon men det lär inte hjälpa. Det är bara att ta sig igenom eländet och hoppas att det inte är så komplicerat som tandläkarn trott.
  Sist jag drog en tand var det en visdomstand (har bara en kvar nu) och det skulle inte vara nån match enl. tandläkarn men där misstog han sig. Han höll på en halvtimme men ut kom den lymmeln och visst jag hade ont ett par dagar efter men det var ju ändå klart… :\
  Kram på dig! Det är snart klart…

 7. Svara

  Eva

  11 juni 2017

  Tänker på dig Paula, förstår dig precis, men när allt är över fattar man inte varför man varit så orolig,
  Men det där med att få ‘saker’ in i munnen är inte kul alls.
  Här sänder jag över modiga tuffa hälsningar och kramar till dig från mig :kiss: :love:
  :zzz: Eva

 8. Svara

  Eva-Lena

  12 juni 2017

  Kära Paula, gissa om jag lider med dig!!! Varför får du inte lugnande, det är ett måste för mig om jag ska gå igenom något jobbigt. Och dra ut tänder tillhör något som hör till kategorin jobbigt…jag ska tänka på dig och hålla tummarna. OCH du kommer INTE att dö i morgon, men det är väl bra att uppdatera sin sista vilja ändå kanske. Jag har sådan dödsångest så jag vågar inte ens tänka på något “vitt arkiv”.

  Jag ska också på en jobbig sak i morgon: Möte med rehab-teamet på Sandvikens sjukhus, biståndshandläggare (?!) från vår (Gävle kommun) och så vi då – Roland, jag och Lina. Roland kommer enligt planerna att skrivas ut från sjukhuset och komma till ett vad de kallar korttidsboende, vi känner oss väldigt oroliga och besvikna över att han inte får stanna på sjukhuset där han börjat göra framsteg. Jag är väldigt skeptisk till kommunal omsorg!!! Hela tillvaron gungar, och jag får INTE säga vad jag egentligen tycker, för börjar jag öppna mig så kommer jag att endera bli rasande eller gråtande, och inget av det gagnar oss, så jag lägger locket på, och hoppas på tur och på att min man som är verserad och balanserad kan uttrycka våra farhågor bättre.

  Man får stå ut?

  LYCKA TILL!

 9. Svara

  Gun

  12 juni 2017

  Du har en hel hög som tänker på dig idag och förhoppningsvis ingjuter lite mod! Det brukar ju gå bra och efteråt undrar man varför man var orolig alldeles i onödan.
  Håller tummarna !

 10. Svara

  Britt

  12 juni 2017

  Kramar om dig

 11. Svara

  Gunnel

  12 juni 2017

  Jag håller tummarna för dig idag. Det kommer att gå bra. det är jag helt övertygad om. Kram

 12. Svara

  "LillaSyster"

  12 juni 2017

  Du jag håller allt jag har för att det inte ska bli komplicerat. Du verkar ju ha fått en skicklig tandläkare – så du ska se att det kommer att gå bra! Tänker på dig min härliga bloggvän och du ser till att inte gå och dö än :kiss: Kram

 13. Svara

  Synnøve Kjerstad

  12 juni 2017

  Håller alla tummar för dig. Vet det kommer gå bra, men förstår din oro.
  kram vännen.

 14. Svara

  Karin Eklund

  12 juni 2017

  Nu har du allt bakom dig, gissar jag.
  Sent omsider läser jag ditt inlägg om din förfärliga rädsla.
  Det är så svårt ibland det här livet.
  Men jag tror ändå att du just nu är nöjd över att du inte är en nålfisk som lever hela sitt liv i sjögurkans rumpa.
  Förhoppningsvis så gick allting väldigt bra!
  Du har ju sisun inbyggd i dig Paula! Det är inte alla förunnat.
  Kram

 15. Svara

  Leila

  14 juni 2017

  Först fick jag mig ett gott skratt. Vilken bra text 🙂 Sen började jag le lite med tanke på tandläkaren. Jag avboka min tid jag hade igår, jag håller på.så varje gång jag ska dit. Måste avboka några ggr innan jag är redo. Men nu för tiden klarar jag mig utan lugnamde, jag har lärt mig tänka mig bort då jag sitter i stolen. Usch, har också haft jobbiga erfarenheter av tandis. Hoppas det går bra för dig nu mär du ska dit idag. Tack för tipset om livsarkivet. Kram

 16. Svara

  Mias Mix

  14 juni 2017

  Ser att du hunnit göra ytterligare ett inlägg så då vet jag att du har överlevt tandläkaren! Hoppas det gick bra! Hoppas också att det blir en tripp till Stockholm för dig i sommar. Hojta gärna till i så fall så kanske vi kan ta en fika eller nåt ?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 340
 • 559
 • 1 651 772
 • 5 116
 • 65 959
Sök här