Bloggen

Ny vecka, nya värmerekord?

Av
den
12 juli 2021

Jag tycker faktiskt liiiite synd om mig själv, ja inte för det vidriga varma vädret då, det är ju redan så uttjatat, men:
– strax innan jag flyttade så bestämde man att såga ner träden utanför mitt pörte, motorsågarna sjöng från tidig morgon och lät ungefär som tandläkarborren gånger hundra!
– när jag precis hunnit flytta in i nya pörtet började man lägga nytt tak på vår huslänga, banka banka från klockan sju uppe på taket!
– för en vecka sedan dimper det ner ett meddelande från vägföreningen i Sundborn. Man har fått upprustningsbidrag för att förbättra vägarna, och gissa var?
Exakt, min väg förstås. Man “djupfräser” befintlig beläggning ned i vägkroppen för att stabilisera den. Därefter ska vägbanan beläggas med lämpligt material, kompakteras och till sist beläggas med ny asfalt”.

Ja då förstår ni, det dundrar i marken klockan sju när tre olika vägmaskiner sätter igång, vägdammet yr så man knappt ser grannhusen och man är livrädd för att hamna under någon av maskinerna när man försöker smyga förbi med en liten jycke…

Liten jycke som avskyr att bli fotad, syns det???

I helgen har jag varit helt uppslukad av EM i friidrott U23! Från torsdag till söndag har tv:n stått på mellan 14-20!
Sällan skådar man så glada deltagare som dessa ungdomar, pengagirigheten har inte börjat men glädjen av att idrotta och tävla bland andra likasinnade är uppenbar!

Sverige tog 6 medaljer, de var så duktiga! På bild Lisa Gunnarsson som tog brons i stavhopp

Finland tog 3 medaljer och krönte dem med ett guld i…spjut! Topias Laine som idag fyller 20 bast kastade 81,67

En blomma till alla duktiga deltagare!

Idag inträffade det jag väntat på och fasat över, jag var så varm och trött efter promenaden så jag kastade mig på sängen och tvärsomnade!
Det händer aldrig annars att jag tar en tupplur, men ack så skönt det var…

Avslutar dagens lilla bloggbetraktelse med en fråga: Är detta blombockar som sitter på blommorna? Inte för att det spelar någon större roll, men gillar att imponeras av hur duktiga mina bloggbesökare är!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  12 juli 2021

  Fy vad jobbigt med alla maskiner och ojud. Daniel ser verkligen besvärad ut på bilden.
  Denna hemska värme gör mej galen och stackars Minton tycker inte om den.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   13 juli 2021

   Ikväll höll vägarbetarna på till klockan 10! Visste inte vart jag skulle gå med hunden för vi har bara en väg vi kan ta. Det blev en liten runda på gräsmattan utanför…
   Imorgon har jag hört att det ska asfalteras. Den asfalten lär ju smälta direkt i värmen, där sätter inte varken jag eller min hund ner foten! Behöver nog låna vingar några dagar- Vi ser inget slut på värmeböljan, kämpigt är det. Ta hand om er. Jag ska också duscha mage o tassar på Daniel imorgon
   Kram

 2. Svara

  ElisabetR

  12 juli 2021

  Ursäkta, men usch, dom där blombockarna är inte mina favoriter, men en sådan är det allt, kan vara en Gulröd blombock, den är så ljus och guldig. Uuuh, jag ryser.
  Det är väll gutt att slumra lite efter lunch, en halvtimme sådär, innan kaffet på em ;-).
  Tur för oss att Daniel offrar sig.
  Trevlig tisdag till honom och matte.

  • Svara

   Paula

   13 juli 2021

   Jag tyckte dom var fina på bild! För färgens skull och för att de var så många! Inget jag skulle vilja på på min uteplats direkt.Idag har jag inte lagt mig på rygg, somnade först vid tvåtiden inatt, det ska inte upprepas fast vete sjutton…på tok för varmt att sova nu klockan tolv /ha en trevlig onsdag, fyll den med nåt skoj

 3. Svara

  Ditte

  12 juli 2021

  Himla otur du har! Verkligen! Och dessa vägmaskiner är ju inte direkt vare sig ljudlösa eller diskreta. Tidigt drar de ju igång dessutom.
  Kan förstå att du somnade för värmen tar ju helt klart på krafterna. Har stundtals tittat lite på tävlingarna men eftersom jag varit på resande fot så var det inte läge att se mer. Men fri idrott gillar jag. Både för de yngre och äldre.
  Vad gäller sista bilden så har jag ingen aning vilken typ av djur som sitter här. Men säkert kan någon.
  Kram

 4. Svara

  bpz3

  13 juli 2021

  Bärfisar skulle jag säga. Å det är Anki som lärt mig. Bara en sån sak:-)

  Min man är lika ljudkänslig som du. Jag bryr mig inte och har lät att koppla bort ljuden som troligen är minst lika störande här än hos dig. Det finns många maskiner som sätter igång “mitt i natten” alltså klockan 7 på morgonen. Men vid lunch, men senast klockan 4 är det tyst, så…

  Har inte kommit till tupplurstadiet än, men det lär ju bli över 30 grader i veckan. Får se om jag pallar det, för jag är ju en värmeälskare;-) Jag lovar att rapportera;-)

  PS. Har bara sett på Sportspegeln/Sportnytt. Är inte inne så mycket när det är så fint väder;-) DS.

 5. Svara

  LillaSyster

  13 juli 2021

  Du gjorde helt rätt i att ta en tupplur. Ååå blåklint som luktar så gott. Insekterna, vet inte det blir ett fall för Anki, men jag tror inte på bärfis- fel färg. Duktig unga lovande talanger som du följt.
  Tre rätters middag….nja burksoppa nej tack, stek är gott och päronhalvor var ju populärt i början av 80 talet. Minns att mormor och morfar lade in egna päron i någon lag, tror att det var alkohol i lagen… lustigt för de nyttjade inte sprit/vin.
  Ha en bra dag, nu ska jag åka till Småland över dagen.

 6. Svara

  Anna-Lena Larsson

  13 juli 2021

  Är dålig på baggar.
  Härligt att se alla insekter som slår sig ner på blommorna. Vi har massor av humlor. Och fjärilar. Glädjande.
  Irriterande att bli väckt av oljud! Hoppas att det snart är åtgärdat, det som gör att det låter som illa.
  Värmen! Ingen favorit hos mig heller. 20 grader är perfekt! Kram!

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  13 juli 2021

  fina bilder du visar igen. Ska försöka blogga idag.
  vet inte vad det är för baggar, det är inga norrbaggar i alla fall hahaha.
  Ibland tar jag mig en 5 minuters powernap. det är sååå göött. Nu ska jag njuta mitt kaffe på verandan. Här är det bara fåglarna som låter, hästarna som frustar nere i hagen och ett och annat flyg. Ha det bäst Paula.

 8. Svara

  Ama de casa

  13 juli 2021

  Fy vilken otur du har med såna störningsmoment i din direkta närhet! Här är det mycket oljud också och det som retar mig mest är alla mopeder som lever om så man knappt hör vad man tänker… Men har man valt att bo mitt i stan så har man.

  Har inte tittat på ungdomarnas sportande, men jag kommer nog att kolla in en hel del när OS börjar. Åtminstone i efterhand, för det lär väl gå mitt i natten, va?

  Ha det fint!

 9. Svara

  Anki

  13 juli 2021

  Eländes elände … värme och vägarbete.
  Tyvärr har BP fel- inte några bärfisar, utan någon av flugbaggarna – det finns nästan 50 arter i vårt land, men jag gissar på större flugbagge…
  Kram

 10. Svara

  Kicki

  14 juli 2021

  Men fy då, vad du förföljs av oljud. Och klockan 7 på morgonen är ju knappast den tid du vill bli väckt.
  Kram

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 juli 2021

  Stackars dig och Daniel som måste stå ut med allt oväsen. Och ja, man får tycka synd om sig när det blir långvarigt besvärligt så passa på nu. Jag känner starkt med er och hoppas att oväsendet ska sluta snart.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 295
 • 380
 • 1 635 166
 • 5 092
 • 65 627
Sök här