Bloggen

Nyckfulla april!

Av
den
23 april 2022

Jodå, det var väntat, men kroppen fick en chock när sommarvärmen byttes mot 7 plusgrader och orkanvindar.
Envis som synden så struntade jag i mössan och gick och köpte penseér i kylan!

Samtidigt är det bra att våren tar det lite lugnt ett tag, så man liksom hinner med…

Min svärmorstunga tänker börja blomma! Eller är det här redan blommorna kanske? Ingen aning, måste googla!
Läser att den inte blommar så ofta, den måste trivas bra för att göra det, att jag lyckats med konststycket är ett mirakel! Vita blommor som är mycket väldoftande ska det bli, tar ett foto sen när den blommar…

Bonden sådde åkern i höstas och nu börjar det grönska så fint!

Ett riktigt vårtecken är när skidspårsskylten bärgas med traktor för en lång vila i höladan….

Årets första maskrosor klämmer sig fram ur asfalten vid Coop. Kopplade upp Daniel vid stolpen och blev glad åt de solgula vårtecknen.

Glad som alltid är min prins också, fast hans värld av dofter är så stark nu så matte pratar med honom för döva öron..

Av fem misslyckade foton på humlan blev detta det minst misslyckade!

Och det krävdes mer tur än skicklighet för att fånga fjärilen (påfågelsöga?)på bild!
Apropå fjärilar, det är dags att välja Sveriges nationalfjäril, en av dem man kan välja bland är just denna

Gå in här
Du får välja bland elva olika fjärilar! Jag har inte kunnat bestämma mig ännu…

Det här är tösteblåvingen som valdes till Finlands nationalfjäril

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  23 april 2022

  Vad roligt att din svärmors tunga blommar! Det ska bli spännande att se, den verkar vara full av nektar <3 Jag förstår Daniel precis 🙂 fenomenet är väldigt bekant, inte blir det några snabbrundor med sessan direkt 🙂 Jag gillar maskrosor, visst är det vackert när man ser en hel äng alldeles gul <3 Jag har inte heller bestämt mig för vilken fjäril jag ska rösta på, det är svårt men det blir nog bra till slut. Kram på're

  • Svara

   Paula

   26 april 2022

   Idag blev det täckjacka på, nordanvind och 8 grader, burr. Men det är nog så det ska vara, träden börjar skifta lite svagt. fLjuvligt. Kramen

 2. Svara

  Äventyret framtiden

  23 april 2022

  Jadå, svärmorstungan får vita små spröda blommor. Grattis, för det händer inte ofta.
  Aprilvädret lär vara som vilken kvinna som helst har jag förstått 😉 Vad som nu menas med det?
  Är det kronhjortar som ligger på det spirande bondegräset?
  Tack för allt det vårliga du bjuder med dig av!
  Kram på dig Paula!

  • Svara

   Paula

   26 april 2022

   Det är nog bara fögglar som ligger på ¨åkern, gäss o måsar och skator och kråkor. Tyvärr gjorde tranparet sorti efter någon vecka…
   Kram från kyligt Dalarna, läser om debatten om Åland och dess neutralitet, hur tror du ålänningarna själva resonerar. Visst vill de fortsätta vara ickemilitär zon?

 3. Svara

  Anna-Lena

  23 april 2022

  Ser riktigt vårlikt ut hos dej!
  Har ingen svärmorstunga…men har haft. Trodde inte att den blommade! Du har gröna fingrar
  Ska kollacpå fjärilarna. Finns många vackra. Kanske ändå amiral är min favorit!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   26 april 2022

   Har allt annat än gröna fingrar, dessutom saknas trädgårds- och odlingsintresset totalt. Men, kanske är det ägg-vattnet som gör susen? Jag vattnar mina krukväxter med kokvattnet från ägg…ler

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  23 april 2022

  Vad roligt att din svärmorstunga ska blomma. Jag har ingen aning varken hur den ska skötas eller hur och när den ska blomma men du måste ha gjort helt rätt 😀 Eller så är det som med novemberkaktusen att den blommar flera gånger per år om man missköter den 😀
  Härlig vårkänsla i dina fina bilder och Daniel är en liten vacker blomma i allt det gamla gräset. Jag gillar Finlands nationalfjäril och blir lite avundsjuk på att inte vi fick den. Gillar man blått så gör man. Men det finns ju andra fina fjärilar också.
  Kram

 5. Svara

  bpz3

  23 april 2022

  Jamen visst! Vi fick också ett bakslag idag. Det blåste som bara den och några av marknadsstånden på torget vid Täby Centrum blåste bort, för att inte tala om lättviktiga varor. Snacka om urusel timing. Tur var väl att regnet inte började förrän efter marknaden var slut.
  Svärmorstunga fick jag googla. Visste inte ens att de kunde blomma. Så stort GRATTIS till den bedriften – att får den att blomma alltså. Otippat gröna fingrar kanske;-)
  Att tösteblåvingen blev Finlands val förvånar mig inte. Ska gå in på sajten nu och kollar vilken skulle kunna vara ett passande val för Sverige.

 6. Svara

  Minton

  23 april 2022

  Gröna åkrar är vår och aprilväder också. Daniel har det inte lätt när flickorna doftar. Minton är lite intresserad men bara av vissa. Skall gå in och titta på fjärilarna.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   26 april 2022

   Jag har ännu inte valt favoritfjäril. Fanns ingen självklar så jag velar ett tag ännu. Nordanvinden sveper över oss idag, täckjackan åkte på, tänker inte frysa in våren!
   Ha en fin dag, kanske solen kikar fram? Kram från oss

 7. Svara

  Ditte

  23 april 2022

  God sen kväll!! Tittade in bland fjärilarna men får ta mig en titt igen i morgon när jag är piggare.
  Ja, inte var det då vårvärme vi kom hem till. Men den kanske har rast nu ett par dagar- Och våren kan ju ta det lite lugnt så varar den längre
  Tittar på dina bilder och vacker grönska och ser att naturen, även insekterna vaknar till.
  Ska ta mig en titt i morgon i Kungsträdgården och se körsbärsträden med sina blommor. När jag sett dem, ja då är det vår i Stockholm för min del.
  Kram

 8. Svara

  Susjos

  23 april 2022

  Kan svärmorstunga blomma, wow, då har du verkligen lyckats! Humlan syns fin i din bild, liksom fjärilen! Finlands nationalfjäril passar ju klockrent, lite blå och fin. Nu måste jag kolla in fjärilarna!
  Kram!

 9. Svara

  Ama de casa

  24 april 2022

  Bakslag i vädret är ju inte helt oväntat i april. Inte oväntat, men likafullt ovälkommet…

  Ha en fortsatt fin söndag!

 10. Svara

  LillaSyster

  24 april 2022

  Jag tycker humlekortet är läckert! Påfågelögat bilden är också fin – var inne och tittade på sidan att välja nationalfjäril…… det blir inget lätt beslut ska fundera lite till=)
  Ha en fin kväll! Kram

 11. Svara

  Ninni

  24 april 2022

  Gårdagens väder kändes verkligen som ett rejält bakslag. Grått och blåsigt och kallt. Jag stannade inomhus och njöt av en serie hela dan. Idag sken i alla fall solen så jag tog mig en cykeltur hem till mamma.
  En humla såg jag för en vecka sen men jag har ännu inte sett någon fjäril. Har varit in och röstat. Töstebovingen har jag aldrig sett någon men den var fin.
  Vad häftigt att din svärmorstunga blommar!!! Jag har aldrig sett en sådan blomma förr så det blir spännande att se hur den ser ut i full blom. Jag har ingen sådan själv men mamma har en (vattnade den idag) men jag tror inte att den har blommat någon gång.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 145
 • 596
 • 1 636 089
 • 5 093
 • 65 655
Sök här