Bloggen

Och nu blir det reklam!

Av
den
26 februari 2019

Jag har inga sponsorer i min blogg, inte tillåter jag reklam heller.

Men ibland vill jag själv recensera någon produkt jag provat, och det gör jag idag.

Jag fick via Hälsopanelen möjlighet att prova kosttillskottet Membra Femin Forte,  som sägs ha effekt mot torra kliande ögon, muntorrhet och torrt underliv.

Den effektiva substansen är havstornsbär och den innehåller även Omega / och A-vitamin.

 

I två månader har jag nu kostnadsfritt testat Membra Femin och när min dotter var på besök och såg mig knapra fyra kapslar om dagen så frågade hon om de hade någon effekt.

Jag hade faktiskt inte ens reflekterat över att mina ögon inte var torra och irriterande och rann längre!

 

Ändå brukar jag ha jobbigast just under vintern, vid kyla och blåst rinner ögonen konstant och jag brukar skoja att det är tur jag inte längre sminkar mig för mascaran skulle bara smeta ner i alla fall.

Övriga besvär med torra slemhinnor har jag inte så det kan jag inte bedöma.

Det finns ju helt klart kosttillskott som fungerar bra, men jag laborerar aldrig med dem själv.

Dels pga att det är en hel djungel av produkter och det är svårt att veta vad man satsa på, dels för att jag inte har råd.

Naturprodukter är dyra och det finns inget högkostnadsskydd som det gör när man äter medicin.

Nu har jag två alternativ, antingen sluta med produkten och se vad som händer eller att själv bekosta kapslarna framöver.

Oavsett vilket det blir så kan jag bara säga att jag är nöjd med resultatet!

Äter du några kosttillskott, i så fall i vilket syfte och har du positiva eller negativa erfarenheter?

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  ibod11 - Ingrid

  26 februari 2019

  Om det har hjälpt dig så är det ju jättebra och jag blir väldigt glad för din skull. Om du är osäker så kan du ju alltid sluta ett tag för att se om besvären återkommer. Om de gör det kan du ju undersöka om det finns billigare, likvärdiga produkter eller kanske fråga din läkare om det finns en medicin som fungerar på samma sätt. Då ingår det ju i högkostnadsskyddet.
  Jag är ganska skeptiskt till kosttillskott. Det mesta får vi i oss tillräckligt av genom en bra kost och det finns en stor överkonsumtion av dessa piller. Nu har ju jag turen att bli testad för allt möjligt regelbundet. Jag har trott att jag behöver fylla på vissa ämnen pga att jag äter vegansk mat men proverna visar att nivåerna är som de ska vara. Någon gång har det varit dåliga värden men då har jag kollat upp vilken sorts kost som innehåller det jag behöver. Det har funkat varje gång.
  Du ska naturligtvis göra det som du tror på men ett tips är att det blir billigare att kolla upp vilken kost som innehåller samma ämnen. Kanske havtornsmarmelad eller liknande 😀
  Kram

 2. Svara

  Kicki

  26 februari 2019

  Jag äter Omega3, det ska ju vara bra för torra ögon också, även om det inte är därför jag äter det. Blåbär äter vi dagligen, det ska ju också vara bra för ögonen.
  Mina ögon rinner inte, men är torra, trötta och irriterade med klåda.
  Så bra att medlet fungerade för dig och dina ögon.
  Kram/Kicki

 3. Svara

  Ama de casa

  26 februari 2019

  Vad bra att det har hjälpt! Det här inlägget borde ge dig ytterligare en testperiod tycker jag.

  Det enda jag har testat i naturproduktväg är “arandanos” mot urinvägsinfektion. “Tranbärspiller”. Vet inte om det var dom som hjälpte, men efter tre på varandra följande urinvägsinfektioner efter senaste operationen så upphörde helvetet. Så om det – gud hjälpe! – skulle återkomma, så skulle jag nog satsa på dom pillren igen.

 4. Svara

  BP

  26 februari 2019

  Kan nästan säga att företaget som tillverkar Membra Femin Forte har fått ytterligare en ny kund. Mina ögon har runnit hela hösten och vintern, och jag använder Mascara kan jag säga. Att jämt torka sig om ögonen torkar ju ut huden också.

  Så tusen tack för tipset. Ska kolla imorgon! Själv tar jag Blue Eye (https://kurera.se/tag/blue-eye/), också ett hälsotillskott. Det var min ögonläkare som rekommenderade “blåbärstabletterna” som luktar och smakar äckligt för “gamla” ögon. Kan säga att det har haft en väldigt positiv biverkning, nämligen att de svarta fläckarna som simmade runt i mitt vänstra öga (orsakade av glaskroppsavlossning som är ofarlig) har nästan försvunnit helt.

 5. Svara

  Ninni

  27 februari 2019

  Det enda tillskott jag tar är magnesium för att slippa sendrag. 😀

 6. Svara

  Anki

  27 februari 2019

  Verkar ju väldigt bra om det funkar som det tänkt – och det gör det tydligen! Synd att naturpreparat av den här sorten är så dyr …
  Kram

 7. Svara

  Gun wiiik Pils

  27 februari 2019

  Är en riktig skeptiker när det gäller piller, traditionell medicin kan ge massor av bi verkningar och naturmediciin har jag också varit ytterst tveksam till, dumt nog eftersom jag vet att många växter är medicinalväxter.
  Har också haft sendrag på nätterna, läste på vilka livsmedel som innehåller magnesium, valde torkade aprikoser och cashewnötter och efter ett kort tag försvann krramperna som genom ett trollslag.
  Har haft besvär med naglar som skivade sej och tyckte jag tappade onaturligt mycket hår, tack och lov så har jag en rejäl kalufs. Så jag köpte silicea i hälsokostaffären och måste medge att efter 3 veckor så håller mina naglar och håret tappar jag inte heller, att huden blir bättre har jag inte förväntat mig eftersom jag har Rosacea.
  Så det är dags att omvärdera mina uppfattningar.

 8. Svara

  Geddfish

  27 februari 2019

  Jag åt Ginko Biloba i många år. De fixade min täta näsa. Eftersom det är en dyr kostnad så försökte jag fasa ut det en dag och det lyckades. Jag är bra Jodå, jag tror på hälsokost, men det kan dröja upp till tre månader innan effekt visar sig.
  Mitt tips vid begynnande förkylning är Echinacea. Klockrent för mig.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 220
 • 330
 • 1 558 435
 • 4 477
 • 57 113
Sök här