Bloggen

Vilket kul sammanträffande!

Av
den
25 augusti 2022

Jag känner mig lite vilsen här på min sida för tillfället, mycket konstigheter eftersom dottern bytt tema.
Du kanske också känner dig lite vilsen här, men jag hoppas både du och jag snart känner igen finnkäringens pörte.
Allt är inte klart på sidan, dottern har gjort massor, igår kväll tog hon tag i mitt bildarkiv där det låg över 100.000 foton!! Jaa, så många foton har jag använt i bloggen genom åren.
Hon har alltså optimerat (förminskat) fotona och om jag förstod henne rätt så tuggade datorn på med den uppgiften i 11 timmar eller mer…

I helgen när vi ses får vi se över vad som mer behöver göras för att allt ska fungera så bra som möjligt och hon får handgripligen visa sin virriga mamma hur saker och ting ska göras.

När hon hade tagit beslut om att det behövde göras ett tema-byte för att få sidan att ladda snabbare så slängde hon ur sig frågan om jag hade en header-bild jag ville använda.
Det hade jag egentligen inte, hade inte kommit till min höst-mood ännu, men nu var det snabba puckar som gällde och då hittade jag plötsligt den fina snigeln i mitt bildarkiv där den legat till ingen nytta.
Tyckte den blev perfekt för ändamålet, jag är ju faktiskt själv trög som en snigel…haha

Under gårdagens promenad hände något lustigt

Framför mig på vägen ser jag en så himla vacker snigel

Nyfiken jycke går försiktigt närmare och sniffar och luktar….

Då blir snigeln lite orolig och börjar dra sig in i sitt hus

..men så snart Daniel flyttat på sig tittade den ut igen!
Ja nog var det ett sammanträffande, snigel i nya bloggen och ett besök av en levande snigel…

Jag kan också berätta att jag ätit mina första

krikon! Det växer några krikonträd i Stora Hyttnäs trädgård, och när vi strosade runt där grannen och jag berättade hon om hur hon som barn klättrat i plommonträd och glufsat i sig alla plommon.
Som tur är stod det en skylt vid träden, och visst är det en typ av plommon som dock heter krikon och som är mindre än andra plommonsorter. Vi smakade på var sin förbjuden frukt, och de var jättegoda!

Snart helg igen, vart tar veckorna vägen???

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Saija

  25 augusti 2022

  Bara ca 66000 bilder kvar nu…

 2. Svara

  Minton

  25 augusti 2022

  Din nya header är så häftig. Klart Daniel måste kolla vad det är för konstig sak på vägen.
  Gillar din nya blogg och hoppas det skall fungera nu.
  Kramar från oss

 3. Svara

  LillaSyster

  25 augusti 2022

  Du vänjer dig nog vid det nya…..det gjorde ju jag för ett tag sedan. Men jag fick inte med mig några bilder.
  Krikonträd hade vi när jag var liten, men jag kan inte minnas att jag åt av dem. Så fint dina Cosmos/Rosenskära blommar. Jag har börjat att samla in frö nu på de som vissnat – bra att ha gratis utsäde till våren. Ha en fin kväll och din nya header är så fin

 4. Svara

  BP

  25 augusti 2022

  Gillade din dotters kommentar – bara ca 66 000 bilder kvar – hahaha:-) Så himla kul att hon kan och vill hjälpa dig.
  Tycker det nya temat/den nya layouten är kanooooon. Jag vande mig direkt. Den är både snyggare och enklare att hantera. Och inte minst snabbare.
  Bilden på Daniel och snigeln borde du skicka till lokaltidningen. Den är helt suverän:-)

 5. Svara

  Ditte

  25 augusti 2022

  Jag gillar också den nya designen och tycker sidan är lättnavigerad. Och visst laddar den snabbare. Risken är väl att en inte hinner med när Saija ordnat med ytterligare 66 000 bilder.
  Så fina sammanträffanden. En snigel som header, och mötet med en snigel idag. Så fint och varsamt Daniel tittar och luktar på snigeln som låg på vägen. Ljuvlig bild.
  Lycka till nu med resten.
  kram

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  25 augusti 2022

  Jisses,,,, nu står allt kvar som jag skrev in i går. Mitt namn, min mail och min bloggsida…. Första gången i världshistorien. Så du är nog på rätt väg med att få ting att fungera.

  Visst kunde man väl få en snigel på ögat om man inte betalat tv licensen? Många år sen.
  Tycker sniglar är coola, men lite slemmiga ändå.
  Fina bilder. Trodde det var blåbär först så läste jag krikon. Måste googla det. Aldrig hört om.
  Ha nu en fabelaktigt fin kväll vidare. Kram.

 7. Svara

  Anna-Lena

  25 augusti 2022

  Jättefint har du fått det. Jag vill också … men får nog nöja mig med vad jag själv kan åstadkomma. Och det är inte så mycket.
  Krikon åt jag när jag bodde i Falun. Vi hade en granne som hade flera krikonträd. De kan vara lite sträva i smaken i början så vi väntade ganska ofta till lite senare på hösten innan vi plockade dem.
  Det är egentligen konstigt att så få känner till krikonträdet. Tror att det är en gammal växt som borde ha funnits på många gårdar i trakten.

 8. Svara

  Susjos

  25 augusti 2022

  Oj, så tjusigt du har fått det i din blogg! Din nya header är makalöst vacker! Snyggt jobbat av dottern där! Å så fick du se en livs levande snigel, har sett liknande på landet, tror de heter Vinbergssnäcka, de är så fina!
  Ha det gott!
  Kram

 9. Svara

  Anna-Lena

  26 augusti 2022

  Där kom jag igenom. Men det tog tid. Uppdatering behövdes!
  Snygg layout!
  Och absolut häftig snäcka ! Fascinerande små djur!
  Tog ju lite tid att “ladda upp dej” tidigare, men sen funkade det bra.
  Ska nog bli bra nu oxå, vara man lär sig rätt väg att gå.
  Ha en fin fredag! Kram

 10. Svara

  Anki

  26 augusti 2022

  Härligt nytt tema och superläcker header! Snyggt!
  Jättefina bilder på Daniel och vinbergssnäckan 🙂
  Kram

 11. Svara

  Mia

  26 augusti 2022

  Jamen vilket sammanträffande, det där med snigeln 🙂 och jag gillar verkligen din header, den är så söt snigeln med sitt fina hus, trädgård och inneboende <3
  Kram på're

 12. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  26 augusti 2022

  Jag gillar ditt nya tema och headern är läcker. Det var verkligen ett sammanträffande att herr eller fru snigel kom sniglande fram precis när du hade fått till bilden 😀 Daniel är en snäll vovve som bara nosar lite och sedan lämnar den lille snigeln ifred.
  Krikon har jag aldrig ätit men de ser goda ut. Plommon är ju goda så om krikon liknar dem i smaken så skulle jag gärna mumsa i mig några.
  Hoppas du snart känner dig hemma i din nystylade blogg 😀
  Kram

 13. Svara

  Ninni

  27 augusti 2022

  Det är så fint här inne och det är bra att Saija fixar storleken på dina bilder. Själv beskär jag mina bilder i photoshop innan jag lägger in dem även om jag har massor med utrymme att ha dem på men sidorna blir tyngre att ladda upp om bilderna är för stora.
  Det är skillnad på sniglar och sniglar. Här kommer katterna in med små svarta sniglar i pälsen som är det j-a elände att få bort. Ibland lossnar sniglarna själva och ligger här och där på golvet och så kommer jag och trampar på dem. Nä fy vale för den sorten.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 496
 • 499
 • 1 641 187
 • 5 101
 • 65 749
Sök här