Bloggen

Oflytet fortsatte..

Av
den
19 januari 2014

En olycka kommer sällan ensam…

En förutsättning för att billåsen inte ska frysa är att kupévärmaren gör sitt jobb och håller temperaturen uppe inne i bilen. Men si nu hade vår kupévärmare tröttnat och sprutade bara ut kalluft..
Bor man på landet så bor man och då åker man tio mil för att komma till en mack och köpa en ny…

Igår morse pajade så vår fina kaffebryggare!
För drygt ett år sedan skaffade jag en kaffebryggarnas Rolls Royce, efter att ha snålat med billiga dåliga bryggare satsade vi på marknadens bästa, men nu är den trasig :angry:
Pöff så smällde det till och samtidigt gick en propp…
Nu förbannar jag mig själv att jag slarvade och inte registrerade produkten på Philips hemsida för jag läste att garantitiden var två år, attans 🙁

Annars har helgen varit till belåtenhet, jag begriper bara inte hur det ska gå när OS börjar för redan nu då det är mycket sport att titta på i helgerna så är det enda jag hinner med!

0119a

Ut kommer jag för all del, men det innebär att jag får välja bort någon skidtävling den dagen. Jag brukar välja den där finnarna inte är så duktiga, herrarnas slalom till exempel…

0119c

Världen har blivit helt svartvit och det dalar ny fluffig snö ner varje dag i lagom dos.
Vi har inte alls så kallt som stackarna som bor uppe i norra delen av landet har det, Mia skrev just att de hade -27 i Vindeln, huvaligen :thumbsdown:

0119b

Skapligt med snö har vi nu, skoteråkarna har också kommit igång så snart kan man ta sparken i skoterspåren i skogen! :thumbsup:

0119d

Fy så smutsigt sjövattnet ser ut nu mot den vita snön

0119e

Vi konstaterade idag på promenaden att all snö ger en ljuddämpande effekt, det känns som om man var inbäddad i sockervadd!

Dagens ord : embrejsa

Ett direkt låneord från engelskans embrace, med betydelsen omfamna eller anamma

ibingen

Så här ser våra “embrejsningar” ut i bingen…. 8)

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Caroline

  19 januari 2014

  Jadu, det är kallt uppe i norr nu, min sibiriska katt Giron kommer från Kiruna och där är det -38° idag, burrrr! :hmm:

  Här hemma var det -2° idag men kändes som -8° då det blåste iskalla vindar, hutter….!

  Läckra bilder du tar förresten!

 2. Svara

  Ninni

  19 januari 2014

  Vilken otur ni har med grejer som går sönder! Men det brukar ju följas åt några grejer i taget när det väl börjar. :hmm:
  Ja inte är det lätt att få tiden att räcka till för att hinna göra allt man vill. Nu tittar jag mest bara på skidåkning (på platta backen) och skidskytte men det går åt lite tid till det med. 🙂
  Härliga bilder!
  Kramen.

 3. Svara

  Mia

  19 januari 2014

  Ja, fyttiattan vad kallt det är, men tur att det inte är värre som läser i en av dina kommentarer här…-38!!! Det värsta här, är att ibland har jag ingen värme inne heller…då blir det lite jobbigt, innebär ju också att jag inte har varmvatten! Så idag fick jag vänta till kl 14 innan jag kunde duscha ljummet…. :thumbsup:
  Men himmel, vilken osis med grejerna!!!! En olycka kommer sällan ensam säger man ju, och det verkar stämma 😥
  Helt underbara bilder visar du igen….Jag vill så gärna komma ut och sparka, men då får det gärna bli några grader varmare!
  Kram på dig, goa!!!

 4. Svara

  Bia

  19 januari 2014

  Ha, ha…ja jag har ingen som omfamnar mig i bingen, men på morgonen ligger jag bland Gummans alla leksaker. Hon bär tydligen upp dem och lägger dem hos mig medan jag sover. 🙂 Så fina dina foton är! Även om sjövattnet ser smutsigt ut så är det en underbar bild! Jag gillar snö. Men endast på foton…. :/ Kram!

 5. Svara

  Christina

  19 januari 2014

  Här både blåser det och är svinkallt.Vill verkligen inte gå utanför dörren.Men inte behöver du registrera dig på någon hemsida för att garantin ska gälla.Har du kvar garantisedeln så är det ju bara att kontakta butiken ni köpte kaffebryggaren i.

 6. Svara

  TjockMorsan

  19 januari 2014

  Hej vännen! Usch vad eländigt med alla motgångar. :thumbsdown: Jag hoppas verkligen det löser sig till det bästa och då menar jag förstås med allt.

  Vi har precis vad jag anser vara lagom med snö här hos oss, så jag hoppas det inte blir så mycket mer. Inte så många minusgrader heller egentligen, men den hemska blåsten gör att det känns rejält kallt ändå. När jag var hos Älsklingen så fick de sin första snö i fredags och det var precis bara så det blev lite vitt, men blåsten gör att det blåser undan på vissa ställen. Tycker lite synd om alla barnen som försökte åka pulka i backen där snön inte ens täckte grässtråna. :hmm:

  Dina foton är som vanligt väldigt fina, oavsett årstid och väder. Du lyckas alltid fånga det vackra på bild. Men favoritbilden var nog trots allt den med vovven i sängen den här gången. 😆 Precis så där ser du ut för våran del också, även när jag är ensam i sängen. Jag sparade helt fräck den bilden och kanske dyker den upp i min blogg framöver också? Jag hoppas det är okej med dig?

  Önskar dig en bra start på nya veckan och då helst utan några nya motgångar förstås.
  Många kramar! :love:

 7. Svara

  soffie

  19 januari 2014

  men vilken otur ni har med saker som går sönder, va fint du har gjort på bloggen med snöandet;) å vilka vackra bilder

 8. Svara

  Astrid

  19 januari 2014

  Ja vi är bortskämda där vi bor nu att ha nära till allt
  men när vi är i “stugan” då är det annat
  Många gånger har vi tänkt att vi köper när vi kommer fram, för att gynna dom
  Men det brukar sluta med att vi blir utan för vi kör samhälle efter samhälle
  Minns att vi skulle köpa badkar för baby, det fanns icke
  Stolpar som finns i parti och minut här men inte där
  Numera går jag in på Röda Korset för dom har mycket

 9. Svara

  Lena/Aforia

  20 januari 2014

  Halloj i Pörtet,
  Tänk vilka ilandsproblem vi har ibland :tunga: Här gick motorvärmaren också sönder vilket ledde till en hel harang av väl valda ord 😳 Men jag besinnade mig och tänkte på stackarna uppe i norr som har det svinkallt. Sedan läste jag att din motorvärmare hade gått sönder och att ni har 10 mil för att få tag i en ny. Då kände jag mig ganska fånig. Jag hoppas att allt är bra så här på måndagseftermiddagen.
  Pöss på pannan

 10. Svara

  "LillaSyster"

  20 januari 2014

  Ta med kvittot och reklamera bryggaren, det ska inte behövas någon reg hos Philips. Stå på dig och kräv en ny! :thumbsup: heja Paula! Det var isande vindar påväg hem från jobbet idag, hjälpte inte med överdragsbyxor och mössa – iskall ändå. Kram

 11. Svara

  Mia

  20 januari 2014

  Galornas månad, januari….det blir för mycket av det goda….Kram på dig!

 12. Svara

  Soffie

  20 januari 2014

  Hoppas du haft en bra dag…

 13. Svara

  Eva-Lena

  21 januari 2014

  Vadå!? Gäller inte inköpskvittot som garanti? Så himla trist! Tyvärr är det så när man “kostar på sig” så är det inte alltid bättre:(

  Kram från Eva-Lena

 14. Svara

  Herr Nilssons Fru

  21 januari 2014

  Nä vilken osis ni har nu då 🙁 så sant, en olycka kommer sällan ensam. Vi har en Philips termos bryggare – älskar den, bättre har jag aldrig haft. Vi fick den när vi gifte oss för snart 6 år sedan, nu gick ploppen som ser till att kannan öppnar sig så eftersom vi gillar den så skarpt köpte vi en ny men sparade den gamla också. 6 år de e bra hållbarhet o då var de bara en platsgrej som gick sönder.
  Kolla om du verkligen inte kan få ut en ny, verkar ju vara något elektriskt fel om proppen gick. Man ska alltid kolla sånt …alltid.

  VILKA UNDERBARA bilder du tar. Förstår din rädsla i ditt nästa inlägg 🙂 snacka om isig gata inte ser de väl ut så där hos dig?? Här är vägarna bra vi har ju inte fått så mö snö, i skogen funkar de också, har bara hittat nån isfläck här o där. Isgatar är ju livsfarligt att gå på…hua.

  Kramiz kära Paula en extra får du idag eftersom det är Kramdagen 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 461
 • 520
 • 1 640 653
 • 5 100
 • 65 736
Sök här