Tisdagstema: RÄDSLA

Så här års överskuggar en rädsla över alla andra!

temaradsla1

Rädslan att halka och bryta armar och ben då gårdsplanen ser ut så här!
Efter benbrott på bägge vrister (inte samtidigt dock :-x ) samt en spricka i armen är jag ängsligare än en kaninpalt när jag ska ut när det är halt!
Broddar, stavar, spark, snart har jag väl en hjälm på huvudet också :-D

Bonusbild:

temaradslaxtra

Anslag i grannbyn, bäva månde turisterna! 8)

Flera rädslor hittar du här

0

34 Comments:

 1. Hålke er noe man skal ha respekt for.
  Takk for advarsel om ikke å le av de innfødte.
  Ha en nydelig dag og husk brodder.

  http://www.starbear.no/mormor/2014/01/21/redsel-og-gru/

 2. Men det var det värsta, vad har ni för gårdskarl! Jag skulle köpa tösalt och strö ut, och skicka fakturan till hyresvärden (fast det skulle jag egentligen inte våga, men jag skulle tycka att det var värt örena saltet kostar för att våga lämna gården).

  Om vi pratar harpalter så har du en frände här, jag är fullkomligt livrädd för att halka omkull, det är därför jag älskat blidvädret som pågick så länge, glädjen över att slippa broddar och rädsla var värd ett förfulat landskap. Men visst i lördags när vi åkte bil upp till Hälsingland så bländades jag av skönheten med det gnistrande vita på sjöar och i skogar, men den skönheten har också ett pris. TÖSALT Paula NU!!!!

  KRAM och var försiktig nu.

 3. Den rädslan delar jag med dig! Är livrädd för isgator, man kan ju slå ihjäl sig! Broddar hjälper till en del så de ska alltid på!
  Ha en skön, halkfri dag!

 4. Jag är livrädd när jag går ut med Santos tidiga mornar och sena kvällar, för då är det beckmörkt och svårt att se var det är halt. Nästan bättre att pulsa i snön då, för då ramlar man i varje fall mjukt.

 5. Jag är också livrädd för halka.Det ser livsfarligt ut hos dej. Men nu tror jag att vi klarar oss för nu ligger snön så fint.
  Det spelar ändå ingen roll för mej, jag bara ligger i sängen. Har fått samma feber o elände som jag hade för ett tag sen. Fick vara frisk o pigg i nästan tre veckor. Jag har vari o lämnat hostprov och tagit en snabbsänka som var hög. Min lungdoktor ska ringa i morron igen så får vi se hur det blir. Jag blir så less. Det har varit så ofta nu.
  Året har inte börjat bra alls!

  Ha de! Kram!

 6. Den gården skulle jag undvika så långt jag kan, helt makalöst dåligt skött. Skylten var ju lite rolig, hoppas jag får skratta åt den i alla fall :-D

 7. :help: Oj så där ser ut finns det inte någon sand .Skaffa hjälm fort som bara den .Som tur är har vi bara snö som underlag ,kram Nette

 8. Du har rätt! Det kan kosta så mycket i smärta och handikapp

 9. Härliga vinterbilder, här lyser nog snön med sin frånvaro. Kupévärmare behövs säkert nu en tid framöver. Halkan är ju inte trevlig, var försiktig! :thumbsup:

 10. Oj, där riskerar man att slå sig fullständigt fördärvad. Jag skulle också vara livrädd för att gå där!

 11. Ja, isiga vägar och gårdar är en riktig styggelse! Jag har inte brutit något som tur är, bara drattat omkull, men man kan inte röra sig så fritt som vanligt. Igår invägde jag nya broddar och de verkade bra, än så länge. Funderade på att köpa dubbskor i höstas men det blev inte av. Och kanske de nöts ut på en vinter och då blir det dyrt.

 12. Ja, fy fasen vad det är obehagligt när det är isgata, som tur är har vi rejält med snö och det är sandat där det behövs.
  Var rädd om dig! Men det är väl just det du är, kanske skulle du ta hjälmen också, men den hjälper ju föga mot benbrott.
  Kramen

 13. Vet inte din hyresvärd att det är han/hon som ska se till att inte ni hyresgäster halkar omkull? Det är faktiskt deras ansvar och om olyckan är framme (för dig eller nån annan hyresgäst) så ska hyresvärdens försäkringar utnyttjas. Låter inte så dumt med hjälm om du ska gå på den där blankisen.
  Kräv salt och sand vid ytterdörren så ni kan ta er ut!
  Jag har också blivit rädd för att halka eller ramla (även inomhus alltså) då kroppen blir stelare och stelare och balansen inte är vad den har varit. Jag ramlade inne hos min frissa för 8 veckor sen och fick rediga blåmärken på ett ben och en fot som fastnade på en sån där “tamburmajor”. Blåmärket på benet är nästan helt borta nu men det på foten är fortfarande fult och jag har ont där…. så det är inte bara isen som är farlig…
  Kramen.

 14. Där måste manl känna sig som “Bambi på isen”!

 15. Det där ser riktigt farligt halt ut. Ta du på dig hjälmen och simma lugnt ;-)
  Fin vinterbild och lustigt skylt !! ..och har jag inte sagt det förrut så sägar jag det nu. Gillar din fina header :-)

 16. Vilken isgata! Det borde delas ut gratis broddar i vardera ände på den!!
  Gillar skylten! Hoppas turisterna lyder ;)

 17. Kan det vara någon tröst så är jag likadan. Fast vi inte har sån där glattis här ännu. Men det kommer.
  GÅ försiktigt Paula.
  kram från nabokäringa. :music:

 18. Ja, fy för halka. Broddar på och sen tassar jag ändå fram…

 19. Åh ja, jag delar din rädsla för halkan till 100%. Jag har broddar på mig hela vintern, vare sig det är glashalt eller inte, för man vet ju aldrig. Jag vet att jag har ett starkt skelett, men brukar nästan alltid falla på mitt onda knä och det är inte roligt.
  Fin bild av en hemsk situation!

 20. Ooops, glömde tisdagstemat :help: Jaja, ingen större katastrof bara lite surt…
  Nu går tempen ner här igen, undrar bara hur långt???? Jag som gillade dagens temp så bra :wink:
  Sill o potäter här också idag, bara för att det är så gott ibland, kan bli såå sugen på det :-D
  Kram på dig goa!

 21. Du har min fulla förståelse för att känna dig livrädd för att ge dig ut på den isbanan. 8-O Jag har själv aldrig (peppar, peppar) brutit något, men jag är ändå livrädd för att dratta omkull. Kanske dags att satsa på broddar även för min del, innan olyckan är framme?

  Många varma kramar i kylan! :kiss:

 22. Håller med. Efter ett sönderslitet knä så har jag halkfobi.

 23. Hujedamig så halt ni har! Tonvis med salt kanske kunde vara nåt? Ja hjälmen behövs nog :)

 24. ja usch det är jag med rädd för, jag går runt som en liten tant då jag är ute å går!

 25. Jag har också blivit sån. Jag vill inte trilla och framför allt inte slå i huvudet, men jag tror jag vägrar hjälm. Så här är det en med broddar också. Och fjollig gång. Men det är bättre det än att slå sig sönder och samman.
  Ta det försiktigt!
  Agneta kram

 26. Usch! Förstår verkligen den rädslan trots att jag inte brutit något men skulle jag göra det skulle jag nog dö! :( INget roligt! Min rädsla när det gäller halka är att vrida knäna ur led eller något sånt! NÄ, ingen halka tack!

 27. För tillfället har vi inte isgata här men den kommer nog.
  Har ett fint sammansvetsat gäng som inte allt för ofta skrämmer mej.
  Ha det bra;-)

 28. Ja det här blev året då även jag köpte broddar och det fungerar verkligen jättebra!

  Hinner inte riktigt med temautmaningarna som jag hade tänkt, har ju gått med i Luleå Fotoklubb och det tar sin tid att skrapa ihop bidrag till teman och andra utmaningar där, men jag ska nog börja ladda upp dem bilderna jag bidrar med där på min sidoblogg, kan vara kul att kika tillbaks på.

  Ta det försiktigt i halkan!

  Kram

 29. Det är bra att du är rustad då du går ut, men varför sandar inte hyresvärden tro? Kan förstå om det är för kallt för salt, men lite sand borde han kunna kosta på och jag tror att han enligt lag är skyldig till det. Inte kul att gå runt och vara rädd. Ska man se det positivt så är det läge att ta fram skridskorna…. :) Kram

 30. Det enda du kan göra är väl att sätta på sig grillorna och köra :thumbsup: eller helt enkelt göra som andra föreslagit, köra tösalt och sand om nu inte hyresvärden kan tillgodose detta. Förstår att du blir lite nipprig av halkan när du har gjort illa dig tidigare. Här har vi inte fått denna isgata ännu och det är jag tacksam för. Var försiktig och ta det lugnt.
  Pöss på pannan

 31. Inte utan att jag känner äv den rädslan också när jag promenerar dagligen.

 32. Perfekt tolkning! Känner verkligen igen mig. Kanske dags för broddar men det tar emot…

 33. Ja jag är också livrädd när det är isigt och så där har vi haft i flera veckor.
  Det byttes ut mot sträng kyla, fy fasen säger jag
  Jag vill promenera

 34. Usch, den där gårdsplanen så inget mysig ut. Det är rätt mycket is på parkeringar och sådant här i stan, så det känns inte så bra att gå där. Såg att du drabbats av OS-feber, det ska bli kul! /Anette

Kommentera