Bloggen

Onsdag med teveunderhållning

Av
den
24 januari 2013

Onsdagen har blivit veckans värsta tevekväll hos oss.
Då sänds både Mästerkocken och Mia på Grötö
Dessa program vill Hasse också gärna se, så de spelar vi in för han är sällan eller aldrig hemma före klockan 22

tunnelbanan

Igår valde jag därför att titta på Tunnelbanan på femman, en serie jag aldrig tittat på tidigare.
Och nu förstår jag varför….vilken misär!
Jag var rätt mycket ute och festade i Stockholmsnatten i början av 90-talet och tordes inte ta tunnelbanan hem. Jag tyckte det var otäckt på stationerna, värre än ombord på vagnarna. Taxi ingick alltid i kvällsbudgeten, fanns inte det utrymmet då gick jag inte ut!
Men nu, visserligen har ju säkerhetsaspekten förbättrats betydligt med alla kameror (4500 st!) som har koll på allt som sker men ändå händer det ju alldeles på tok för mycket!
Fylla, knark, gängbråk, knivslagsmål, fy vad illa jag mådde! Jag blev riktigt chockad, mina bonusbarn och barnbarn bor ju där! Och nej, dom är väl inte direkt ute och härjar om nätterna, men jag är idag rädd på ett helt annat vis än jag var då jag själv var ung!

Några fler avsnitt av Tunnelbanan blir det alltså inte för mig..

trinny

De här mysiga fruntimren gillar jag!
En så enkel programidé, “gör-om-mig”-stylisterna, men med en varm humor och känsla som gör att man sitter med en näsduk i handen och grinar när deltagarna fått se sig själva i sina nya looker och är så innerligt glada och lyckliga!
Trots att det bara handlar om yta och utsidan så kan ändå ett prydligt sådant stärka ett självförtroende och ge mod till att göra andra förändringar i tillvaron.

När så Hasse kom hem lagom vid tio igår satte vi genast igång och såg de inspelade programmen.
Att jag skulle sitta framför teven i fyra timmar då det inte är sportevenemang finns inte på kartan!
Men, så blev det!
Å andra sidan kompenserar jag det idag med att inte slå på burken överhuvudtaget…ytterligheter, det är skorpionen mästare på!

hundokatt

Hoppas värsta kylan släpper till helgen så vi kan njuta av utomhusaktiviteter!

TAGS

25 januari 2013

5 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  24 januari 2013

  Så du såg inte SM-stafetterna idag??? Tänkte på dig och trodde du satt som klistrad framför tv:n idag. Jag såg herrarnas men “fluckade till” under damernas stafett så där såg jag bara första sträckan. 🙂 Jag velade lite innan om jag verkligen skulle titta men C satt där så.. annars var det soligt och fint så jag borde ju ha gått ut istället.
  Mästerkocken ser vi också men sen blev det inget mer tv-tittande för mig igårkväll. Jag satt och gjorde “bokslut” istället. Måste få bättre koll på våra ekonomier. Nu vet vi på ett ungefär var pengarna gick under fjolåret så nu är det bara att dra åt vissa flöden så pengarna räcker ända fram till nästa “lön”.
  Kram.

 2. Svara

  Marketta

  25 januari 2013

  Jag gillar också dom där två. Brukar titta på reprisen på lördag, för kl 21 är det Pirunpelto på FTV och den vill man absolut inte missa.

  Såklart jag är sjukskriven, kan ju inte gå bland folk och vara smittobärare. Fast jag läste nånstans att 2 dagar efter man börjat penicilinkuren så är man inte det mer. Det var igår kväll det då, för tog den första i måndags.

 3. Svara

  Mia

  25 januari 2013

  Här är tv:n på alldeles i onödan…det jag brukar se är Property ladder och Grand designs, är tydligen inne i en fantasivärld om att renovera 🙂 Fast jag vet inte VAD!! Har inte hittat nåt gammalt slott än…. *L*
  Kram på dig!

 4. Svara

  Kicki

  25 januari 2013

  Jag tittar inte på nåt av dom där programmen. Tittar för övrigt väldigt lite på TV. Farmen kollar jag, även om jag blir smått förbannad av hur hur folk beter sig och vilka otrevliga sidor av sig själva som dom visar upp.
  I sylistprogrammet har Cissis sambo Robban varit med. Jag vet inte om det avsnittet gått än, jag har glömt att titta.
  Kramen

 5. Svara

  Gun wiik Plls

  25 januari 2013

  Har sett ett avsnitt av Mia på Grötö, tycker verkligen om den tjejen, rolig, bitsk och bjuder på sig själv som ingen annan, spelar henne ingen roll om hon visar sina mindre vackrare sidor, en riktig motpol till all hets runt kvinnokroppen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 340
 • 559
 • 1 651 772
 • 5 116
 • 65 959
Sök här