Bloggen

Vad ska jag nu fylla tiden med?

Av
den
29 augusti 2023

Då var det over and out för friidrotts-VM för den här gången. Jag har njutit mer än vanligt, fina prestationer av både svenskar och finnar Sista tävlingsdagen hade jag vissa förhoppningar om en finländsk spjutmedalj, men det blev Indien av alla länder som fick glänsa. Visste du att det bor 1,4 miljarder människor i Indien?? Det visste inte jag, nu får nog finländarna satsa mer på sin nationalsport

Tv-kvällarna får nu fyllas med Idol som jag följt genom alla år. Senare ser jag fram emot en ny säsong av Robinson och nya fräscha amerikaner dyker upp i Allt för Sverige.
Dagtid passar jag på att gå ut mellan skurarna och jag har varit lyckosam

..då jag först hittade några fina karl-johansvampar

och idag någon liter gula kantareller, trots att det var så blött att spångarna var avstängda pga översvämning och vi fick gå omvägar för att ta oss fram.

Igår träffade vi det här fina rådjuret som förvånat tittade upp men sprang inte iväg trots att jag stod där med en hund i koppel.
Jag tog lugnt fram kameran ur min väska och tog ett par foton

medan Bambi tyckte vi var helt ofarliga och fortsatte käka sin frukost..
Jag har blivit så glatt överraskad över vad jag får uppleva här både av djur och naturliv

I helgen var det kappsegling på Runn, men vad gör då alla dessa segelbåtar vid bryggan?

Tyvärr gick tävlingen av stapeln långt ute på öppet vatten dit jag inte kunde ta mig, men knäppte ett par kort ändå.

Snyggt med alla färgglada spinnakersegel.
Hur känner du inför höstens ankomst? Känns det vemodigt eller kanske rentav välkommet?
Sommaren i Sverige har väl inte vädermässigt varit jättebra, en het och torr början och en mycket blöt fortsättning.
Hösten är en av mina favoritårstider även om jag inte gillar att dagarna blir kortare och mörkare.

Men visst är det vackert!

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  BP

  29 augusti 2023

  Idag var vi nästan synkade – åtminstone vad gäller våra tankar om vädret, som dok skiljs åt helt och hållet. Men du hade åtminstone tyr med svamparna:-))))
  Fantastiska shots av rådjuret. Ja, sådana bilder kommer jag ju inte över direkt om man säger så. Även om jag då och då sett ett på innergården, en hare också förresten;-)

  Visst var det ett fantastiskt fint VM, där Sverige och Finland tog fler medaljer än stora nationer som Frankrike och Tyskland. Ja, Tyskland tog ju ingen medalj… Synd att Oliver (visst hette han så) inte tog åtminstone bronset. Men jag tyckte det var riktigt roligt att Indien hade tre spjutkastare bland de åtta bästa. Helt otippat. Dessutom var ju Indien med i finalen på 4×400 meter också. Även det helt otippat. Dessutom ger jag indierna en eloge för deras klädsel, nåt den amerikanska kvinnliga diskuskastaren borde ta med sig till nästa mästerskap.
  Vad gäller tv framöver – ja, Robinson kollade jag ju ifjol för första gången sedan 1998, så det gör jag kanske i år med. Annars nöjer jag mig med Maria Wern som börjar en ny säsong ikväll och PL samt CL i fotboll. Ja, och några landskamper på herr- och damsidan också.
  Vi lär nog överleva den här hösten/vintern också.

  PS. Ingen höstkänsla alls här än. Inga gula björkar heller – inte. Inget regn heller. Så nej, jag ser inte fram emot hösten och vintern. DS.

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Jag vet inte varför jag dissat Maria Wern, ser nästan bara på brittiska deckare, nu finns BritBox-serier på TV4play.
   Sommarväder idag, hade nästan velat ta ett dopp, men fick inte med mig baddräkten till stranden..

 2. Svara

  Minton

  29 augusti 2023

  Det finns säkert något du kan göra.
  Rådjuret är så fint och det tyckte nog prinsen var ofarlig. Hösten har börjat lite smått med dimma på morgonen. En årstid som jag gillar.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Varje årstid har sin charm sägs det, och hösten har ju inte börjat förrän imorgon! Sommarvarmt och soligt idag, nästan så jag blev badsugen när jag var på¨stranden. Inte en enda simmare dock…
   Kram och nospuss till Minton

 3. Svara

  Anna-Lena

  29 augusti 2023

  Finns många bra dokumentärer och många bra serier att streama. Så du behöver inte vara sysslolös. Trevligt med närkontakt med vilda djuren. Här stod en älg alldeles utanför staketet, fp vi kom hem för en stund sedan. Kram

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Att titta på dumburken är nästan som att vara sysslolös tycker jag. Jag behöver ha något för händer, sen kollar jag gärna på något program/serie eller dokumentär innan jag nannar kudden. Blir rastlös av att bara sitta och glo…

 4. Svara

  Mia

  29 augusti 2023

  Ja, hösten är vacker och jag kan tycka att det är skönt med lite mörkare kvällar faktiskt. Kanske för att det känns mer “tillåtet” att lägga sig så pass tidigt som vi gör här 🙂
  VM är över, nu längtar jag efter skidsäsongen, tiden går så fort så vi är snart där. Jag tycker att Indien överraskade i flera grenar, lite kul 🙂
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Jag har min lilla alkov i totalt mörker när jag drar för draperiet. Det är en ny upplevelse, i Sundborn bodde jag mitt i rummet med stora fönster och balkong. Nu är det som i en kokong, men det har varit svalt under sommaren. Skidor ja, jag gillar inte alls hur de gör om allt, sträckor som blir bara kortare, bara gemensamma starter, inställda tävlingar pga snöbrist, ja det är en del som jag tycker förtar glädjen lite. Är det Viaplay som fortfarande har rättigheterna tro? Kramen

   • Svara

    Mia

    31 augusti 2023

    Jag har inte tänkt på vem som har rättigheterna, det måste jag nog kolla! Kram på’re

 5. Svara

  Ditte

  29 augusti 2023

  Visst har det varit roligt med fri idrott. Vi har också tittat mycket och likaså på fotbolls VM.
  Jag tittar vanligtvis väldigt lite på tv och Idol har jag nog aldrig sett. Men visst är teven många gånger bra underhållning.
  Gillar en del dokumentärer och aktuella program. Svt play har också en del att erbjuda. Men som sagt ser lite på tv.
  Skönt med dina rundor och inte minst att du hittar nya “stigar” att utforska. Kul med svampen och allt annat fint du möter.
  Jag hänger gärna med.
  Gläds åt att du trivs så bra.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Jag brukar bocka för många dokumentärer som verkar intressanta men när kvällen är sen och jag sätter mig vid teven så väljer jag ändå något “lättare” program där jag varken behöver bli upprörd eller engagera mig…Kanske förändras det beteendet när utevistelserna blir kortare. Nu har vi riktigt mysigt promenadväder, och en mygginvasion jag inte var beredd på. Det går inte att vistas i skugga och skog utan heltäckande kläder, jag håller mig i solen i öppnare terräng. Må så gott Ditte, kramar från pörtet

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  29 augusti 2023

  Har inte sett något av det där friidrottsvemet. Har inte nått intresse av det. Det har regnat och regnat… inget vidare, men så är det. Hösten är här. Kyliga kvällar och dimma över sjön. Ska nog ta in mina pellargoner innan de fryser.
  Nu ska jag mysa med tända ljus och lite tv. Så är hösten för mig. Mystid.
  Ha en skön kväll vidare nu. Kram.

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Vi har haft rena sommarvärmen senaste dagarna, myggen härjar hejvilt, kläcks i mängder efter regnen som var. Då ska man inte gå i skogen utan heltäckande klädsel, jag skyndade mig ur ett litet skogsparti idag där jag letade svamp. Inte värt att bli uppäten.
   Visst är hösten mystid, jag har också börjar tända ljus om kvällen. Höstkram från pörtet

 7. Svara

  Klimakteriehäxan

  29 augusti 2023

  Har också tittat troget på friidrotten, men det finns ju mycket mer att se om man bara orkar leta! Såg dokumentärserien om Muhammed Ali, sport det med … och rätt intressant faktiskt-

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Det finns mängder med intressanta dokumentärer och även naturprogram som jag bockat för. Men sen i sena kvällen när jag inte orkar göra annat än sätta mig i tevesoffan då orkar jag heller inte engagera mig i något angeläget utan väljer lätt underhållning eller nån deckarserie innan jag ska lägga mig. Det blir nog bättre när kvällarna mörknar tidigare. Kanske…

 8. Svara

  Susjos

  29 augusti 2023

  Vi kollar på samma program på TV, dock har jag inte hunnit med Idol ännu. Robinson vill jag se och så Amerikanerna som kommer till Sverige!
  Så fina bilder med rådjuret, så orädd han/hon var!
  Hösten ja, jag har lite blandade känslor om hösten…visst är den fin, men så vet man att den mörk vintern kommer och alla löv som faller av träden….men vi är inte där än!
  Ha det gott!
  Kram

 9. Svara

  LillaSyster

  30 augusti 2023

  Mycket fina bilder. Rådjuren är inte rädda av sig inte hararna heller de bor ju numera mitt inne i stan satt väl 3 m från en hare i måndags då jag åt lunch på innergården på jobbet och det är verkligen mitt i stan….. Ha en bra onsdag!

 10. Svara

  Anna i Portugal

  30 augusti 2023

  Jag älskar hösten, känner förändringens vindar blåser här i Portugal också. Skriver precis ett inlägg om det. Fint att få möta Bambi och att se alla spinnakers. Jag tänker du kommer att uppleva ännu mer av Falun igen, nu när friidrottten är slut och värmen är borta 🙂

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Visst är det så, jag kommer att utnyttja de flesta dagar då det inte regnar småspik till att fortsätta utforska. Förstår inte dem som bara sitter hemma och nöjer sig med det, jag är nog en ganska nyfiken filur som gärna ser mig om, även om det numera bara är i närområdet.

 11. Svara

  Karin

  30 augusti 2023

  Oj vad fint Bambi poserar för dig och din prins!
  Den finska nationalsporten – fniss!

  Hösten är mysig på många sätt tycker jag, men jag skulle gärna hoppa över ett par mörka vintermånader. Men man vet att fokus är inomhus, Om man råkar ha ett hus med trädgård slipper man känna sig kluven mellan utomhusjobb och inomhusfix under den mörka och kalla årstiden. Läsa, måla, möblera om, fixa ett och annat som är trasigt, laga lite god mat … det ska nog gå att fylla dagarna!

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Det var många år sedan jag bodde i hus med egen täppa. Men det har dessvärre heller aldrig känts naturligt eller bekvämt för en stadsjänta som jag. Så nu slipper grannar och gäster oja och voja sig över en totalt misskött tomt och trädgård allt medan ägarinnan bara ränner i skogen…
   Jag hoppas bli sugen på lite matlagning igen, det kommer nog med kylan. Jag välkomnar hösten och dess färgprakt och andningsvänliga höga luft!

 12. Svara

  Znogge

  30 augusti 2023

  Även om jag föredrar vår och sommar så måste jag så klart medge att höstens färger är väldigt vackra. Lite vemodigt bara att det blir mörkt så tidigt för visst märks det skillnad.
  Idol ser vi också för det hör liksom hösten till.

  Vilket fint möte under er promenad!

 13. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  30 augusti 2023

  Jag tror att du kan fylla dina dagar även utan friidrotten 😀 Vilken lycka att hitta så fina svampar och att få en pratstund med fina rådjuret, som ser ut att ha något viktigt att prata om på första bilden 😀 Hösten bjuder på en hel del trevliga tv-stunder och allt du rabblar upp tittar jag också gärna på. Just nu känns det som om hösten är min favoritårstid och att alla färger och även mörkret är välkomna. Men så är det med alla årstider. När de närmar sig längtar jag efter allihop. Men kanske minst efter sommaren numera…jag som var en sådan soldyrkare och värmeälskare 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2023

   Vissa saker förändras aldrig, andra gör det plötsligt och oväntat! jag trodde jag skulle sakna skogslivet mer än jag har gjort sedan jag lämnade Fredriksbergs storskogar. Och att bo där under den mörka årstiden var rätt jobbigt, inga gatubelysningar, ständigt mörker och halka. Ja mörkt och halt blir det här också förstås, men det pratar vi tyst om så länge…
   Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 165
 • 189
 • 1 654 999
 • 5 128
 • 66 118
Sök här