På jakt efter tema-foton

Hejdå Torsten!

Jag har aldrig sett så mycket näckrosor som vi har i år! Det var månader sedan jag började fota dem, både vita och gula, och de bara brer ut sig mer och mer, måste ha med vattentemperaturen att göra…

När jag stannar upp för att fota alla rönnbären hör jag en tjej ropa -O vad ska du fota nu då? Sen dryftar vi en stund om det stämmer att mycket rönnbär innebär mycket snö, hon jag pratar med gillar inte tanken alls…hon trivs ypperligt i sommarvärmen!

Nu tror jag att jag fotar ett par knipor, på långt håll visserligen men några änder är det i alla fall inte!

Vi passerar det vackra området vid den gamla smedjan, kan aldrig gå förbi här utan att knäppa ett kort!

Nu närmar jag mig målet för dagens promenad, det har att göra med denna veckas tema-utmaning, mer får ni se senare

Och vad har jag fått syn på mitt i grönskan nu då?

Jo en gammal mossig träbänk, visst är den vacker? Så vacker att den får bli min nya header här i bloggen!

Sätter mig och försöker vila benen en stund på hemvägen, men Blinka hon sitter sin vana trogen med sträckt koppel och undrar vad jag håller på med! Aldrig att hon skulle lägga sig ner och koppla av en stund…sen när vi väl kommer hem då slocknar hon i bädden på två röda sekunder!

Klappar mig själv på axeln, 10000 steg uppnådda! Det händer inte varje dag, o en tegelsopp som bonus! (fast den hyste redan hyresgäster och var inte längre ätbar)

Som jag sade, nu passar det att varva ner..

medan jag intar en god belöning för gott dagsverke, honungsmelon och lufttorkad skinka, mmmmm!

0

12 Comments:

 1. Härlig lååång promenad som gav en massa fina bilder och inte minst en underbar ny header!
  Ett gott genomfört dagsverke med smarriga godsaker som belöning :-D

 2. Vilken härlig promenad!! Underbara små smultronställen har du omkring dig :)
  Tycker mig se ljuset i tunneln där också, det var positivt :D
  Kram på’re

 3. Härliga sommarbilder från din tur. Jag är nyfiken på vad som väntar efter den lilla vägtunneln på en av dina bilder. :D
  Träbänken var ju helt otroligt vacker. Förstår du tog den som header.
  Blinka slocknar med en gång ser jag, SKönt det.
  kram från nabolandet.

 4. Bra gått idag!
  Men vad är det bruna framför bänken där till vänster? Tegelsoppen?? Inte illa att hitta svamp efter den här torkan. Fina Torsten som väntade på er hemma och en trött Blinka i en skön pose. Snygg blev headern också! Med andra ord bra jobbat hela dagen. Kram

 5. Vilken skön långpromenad och med tanke på alla steg så verkar det vara svalare hos dig. Vackra bilder därtill.
  Jag gick 10 000 steg idag i stan och var slut när jag kom hem och är det fortfarande,. För varmt var det och mina sandaler, trots att de är från ECCO gav mig ont i benen. Inte hade jag heller så mycket vackert att titta på. Så fin bänken är! Klart det ska vara din header nu.
  Kram och trevlig kväll från en Ditte med fötterna i högläge.

 6. Åh, vilka härliga bilder!!! Och vilken härlig promenad!
  Ifjol hade vi grymt mycket rönnbär och en snörik vinter blev det. I år har vi ovanligt lite rönnbär så vi borde inte få så mycket snö till vintern om det ska stämma. Men sen har jag hört andra som har mycket rönnbär här i närheten så det kanske bara är vårt träd som inte fick till mer rönnbär p.g.a. att blommorna blåste bort innan befruktning kanske. Vad vet jag…
  Vad gött med skinka och melon!
  Jag är inte ute på nätet så mycket nu för tiden. Har ingen lust och ja, det är roligare att virka sittande på altanen. :-)
  Kramen.

 7. Att du orkar i värmen! Bra jobbat där, väldigt duktigt måste jag säga. 10 000 steg är ju ungefär fem kilometer och det är nog mera än jag gått sammanlagt de senaste tre veckorna;-)

  Näckrosor – du ser! De älskar värmen såklart! Inget ont (värmen som du inte gillar) som inte har nåt gott med sig.
  Mängden av rönnbär skrämmer mig lika mycket som tjejen, för jag gillar också värmen, bara den är inte “blandad” med hög luftfuktighet.

  Bänken är fin och passar perfekt som header till bloggnamnet tycker jag.

  Sedan skrattade jag gott åt din “jakt” efter veckans foto. Du lyckades med den också – jakten alltså. Jag grävde i arkivet, då jag just nu lever efter mottot att röra mig så lite som möjligt;-) Lägger min energi på bloggpromenader i stället;-)

 8. Vilken härlig långpromenad. Grattis till uppnått mål med stegmängden :D Din nya header är jättefin. Det finns mycket som åldras med skönhet :)
  Rönnbär har vi också en hel del av men jag har hört både att det betyder mycket snö och att det betyder lite snö. Det blir som det blir helt enkelt :)
  Kram

 9. Som alltid hos Paula, fina bilder. Haha kan bara le åt Blinka, snacka om att gosa till sig och sova gott där i sängen hennes :) Min jycke är lite tvärt om, stannar jag på promenaden lägger hon sig oftast och invänta fortsättning. Men helst rör hon sig hela tiden o suckar lite om man blir stående för länge.
  Tänk vad lite som behövs för att göra ett redigt konstverk, tänker på bänken du fotat, så charmig.
  Ha en skön onsdag.
  Kramiz

 10. En härlig promenad … och så duktig du är att gå dina 10000 steg! Bänken är ljuvlig och gör sig verkligen bra som header … såå läcker!
  Underbara bilder … så vackert med näckrosorna och så fint där vid den gamla smedjan.
  Den gamla soppen ser ut att ha passerat bäst före och hade den dessutom inneboende så var den inte till så stor glädje … men glädjande att det ändå finns svamp!
  Läcker måltid som belöning … nu dreglar jag nästan!
  Kram

 11. Kul att få hänga med på din fotojakt. :-)
  Blinka är för söt där hon ligger och sover på rygg.

Kommentera