Bloggen

Påsk i pörtet

Av
den
28 mars 2024

Skärtorsdag idag, och jag ska äntligen på mitt efterlängtade besök hos optikern så jag kan se bra ut eller kanske så att jag kan se ut bra igen!
Jag har dragit ut på besöket för länge på grund av kostnaden, men när jag var på ögonkliniken för mina besvär med rinniga ögon och fick besked att jag nog skulle behöva nya glasögon så var det inget att tveka om längre.
Ögonkliniken kunde inte hjälpa mig alls, jag fick en diagnos, kronisk ögonfransinflammation, men den är inte mycket värd när det inte finns något som botar eller lindrar. För tillfället rinner tårar konstant utomhus, jag använder minst två paket näsdukar om dagen, ser ständigt rödgråten ut men framför allt blir hela världen alldeles dimmig då ögonen är tårfyllda för jämnan.
Jag tog med mina flickor för några veckor sedan som smakråd då jag skulle välja nya bågar, få se om jag fortfarande gillar dem!
Påskvädret är kallt och ruggigt och lockar inte till utevistelser
Igår hade Naimakka -33 grader och Malmö +15, mer än 40 graders skillnad inom samma land! Helt galet!
Påskhelgen innebär inget speciellt för min egen del, jag ska inte åka bort, jag får inte gäster, men ska hälsa på hos flickorna för en god påskmåltid på lördag.

Noelle var påskfin när det vankades påsklunch på föris!

Skulle fota en yster vårbäck, men den blev allt lite dyster…

Lite glittrande porös is vid sjökanten

Ja du ser att jag i alla fall försökte hitta lite ljuspunkter!
Jag kommer att hänga vid datorn en hel del i påskhelgen, förutom när jag sitter med näsan i en bok eller stoppar i mig på tok för mycket ägg och lax…

Någon kvastfärd till Blåkulla blir det inte i skitvädret så jag återanvänder en gammal bild och önskar dig som tittar in
en ÄGG-STRA GLAD OCH MYSIG PÅSK

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  28 mars 2024

  Det är viktigt att se bra ut ? och nya glas brukar hjälpa. Vi firar inte påsken speciellt en ägg och sill med goda drycker blir det. Lax åt ja idag men Minton gillar inte fisk. Noelle är så påskfin.
  Påskkärringen älskar jag och hennes katt.
  Glad påsk önskar vi

 2. Svara

  LillaSyster

  28 mars 2024

  Det blir ju mysigt att fira med tjejerna =) Söta fina Noelle i påskkläder.
  Spännande med nya glasögon, men jag håller med dig att det är galet dyrt för oss som behöver detta hjälpmedlet. Jag har ju haft glasögon näsan sedan 4 års ålder.
  Du får satsa på näsdukar i tyg, som jag hade som liten. Glad Påsk min fina vän! Kram

 3. Svara

  Anna-Lena

  28 mars 2024

  Glad Påsk till dig med!
  Jag kommer inte heller att göra något speciellt den här helgen. Kanske jag kan träffa ena dottern med barn… tror att de håller sig hemikring. Blir det fint väder och de ska grilla någonstans, så ska jag försöka komma med.

 4. Svara

  Mia

  28 mars 2024

  Glad Påsk, Paula! Det där var inte en påskkäring, menar bilden på Noelle 🙂 En riktig påskprinsessa, om du frågar mig 🙂 Den riktiga påskkäringen ser då väldigt glad och nöjd ut men jag tycker hon skulle byta ut foppatofflorna mot nåt mera fastsittande, dom kan ju ramla av där mitt ute på havet!
  Önskar dig lycka till med ögonen, både de med glas och de utan <3 Kram på´re

 5. Svara

  Susjos

  28 mars 2024

  Så påskfin Noelle var! Tjusig bild på påskkärringen också, och nog hittade du soliga vårbilder allt!
  Spännande med nya glasögon! Jag har fått så många fina kommentarer när jag har mina nya glasögon på mej, med röda bågar, t.o.m på pendeltåget så sa tjejen jag satt mitt emot att hon tyckte jag hade så snygga glasögon!
  GLAD PÅSK !

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  28 mars 2024

  Det låter inget vidare med rinnande ögon och vad trist att det inte finns något att göra för att bli av med problemet. Men kanske blir det lite bättre av rätt sorts styrka på glasögonen. Jag hoppas att du ska trivas med de bågar du har valt. Det är en stor kostnad så de ska helst fungera länge. Jag är dålig på att sköta mina på rätt sätt och det blir alltid någon repa. Men de får lov att duga ändå.
  En väldigt påskfin Noelle 😀
  Glad påsk 😀
  Kram

 7. Svara

  Äventyret Framtiden

  28 mars 2024

  Vi är många som låter bli Blåkulla i år. Jag kommer inte heller över kvastandes utan stannar här hemma på gränden. Noelle är så fin! Sötnosen!
  Skönt att du får nya bågar, sådana skulle jag också behöva …inser jag . Men det blir Edgar först, tandläkaren, sen tar jag tag i bågarna, ögonen.

  En finfin påskhelg önskas! ‘
  Kram

 8. Svara

  Ditte

  28 mars 2024

  Så trist med dina ögon och likaså att det inte finns något direkt att göra åt ögonfransinflammationen. Men visst är det viktigt att se bra. På alla sätt- Och att välja glasögon är ju knepigt. Bra att du fick smakrådshjälp-
  Härlig bild på Noelle. Så fin.
  Önskar dig nu en fin påsk och roligt att du ska träffa dina flickor.
  Varm kram

 9. Svara

  BP

  28 mars 2024

  Din påskkärring var betydlig sötare en de jag hittade. Din har ju till och med Foppatofflor på sig där på kvasten.
  Kul med nya glasögon för dig. Ska bli spännande att se vilka bågar du väljer. Alltid bra med smakråd av yngre förmågor. De brukar hänga med lite bättre vad gäller trender än vad vi gör…
  Noell är ju såååååå söt i sin fina klänning, världens finaste och sötaste påskkärring:-)

  PS. Mina ögon rinner också hela tiden. Hos min optiker gjordes en ögonbottenundersökning ifjol och där hittades inget fel. Hon påstod att det hade med åldern att göra att man “gråter” hela tiden. Bra, tänkte jag. Då vet jag det;-) DS.

 10. Svara

  Anna-Lena Larsson

  28 mars 2024

  Känner mej för gammal för kvastfärd. Så det får vara. Har halva påskhelgen uppbokad. Sen får det bli en tur till blåsipporna i Hofsnäs + lunch på restaurangen där, under en av de återstående påskdagarna.
  Ha en fin kväll

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 168
 • 189
 • 1 655 002
 • 5 128
 • 66 118
Sök här