Fem en fredag

Färgsprakande fem-en-fredag # 13 Situationer

Av
den
29 mars 2024

# 13 Situationer

En vän är i närheten och vill komma förbi. Hur lång tid behöver du innan du skulle kunna öppna dörren?
För en vän står min dörr alltid öppen, mina vänner bryr sig inte om hur stökigt jag har det eller vad jag har på mig!

Du hittar något på marken som ser tappat ut, vad gör du?
Jag hittar ofta grejer som ramlat ur barnvagnar, nappar, mössor, vantar, dem hänger jag på trädgren eller staket, väl synligt. Jag har också “hittat” cyklar i buskage, såna jag antagit varit stulna. Dem har jag fotat och lagt upp på ortens facebookgrupp. Om jag hittade nycklar eller en mobil skulle jag göra likadant, skriva ett inlägg i fb-gruppen där ev. ägare får beskriva prylen innan jag lämnar ifrån mig den.

Du vaknar plötsligt av att du står på en scen, med publik som väntar. Vad gör du?
Jag har en viss scenvana, inte som skådis eller artist, men som talare och presentatör. Min förmåga till improvisation skulle sättas på hårda prov om jag stod där på scenen handfallen utan att veta hur jag ska agera. Förmodligen skulle jag rikta mig till publiken och fråga vad de förväntar sig av mig!

Ute på stan ser du en bit bort hur några försäljare vill sälja in något till förbipasserande. Vad gör du?
Jag går en omväg, utan tvekan, jag har så svårt att säga NEJ!

På middag blir du serverad något du absolut inte tycker om. Hur reagerar du?
Försöker förmodligen förklara att jag har en allergi mot just det som ligger på tallriken.Om det ligger något sött på tallriken tackar jag artigt nej med hänvisning till att jag inte nyttjat socker på mer än 25 år.

Deu hittar flera som deltar i temat hos Elisa

Denna grådaskiga långfredag behöver färgsprakande inslag, något Lillasyster har som fredagstema.

Igår regnade det

cats and dogs vilket den här glada illustrationen visar! Det här betyder också att nästan all snö smälte bort, bara gamla högar från förr-i-tiden ligger kvar!

Till sist en vacker kurbitsmålning som hänger på museet
Trevlig fortsättning på påskhelgen till dig som tittar in!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Kina

  29 mars 2024

  Vilka färgglada och fina bilder du lagt in. Precis som dina fåglar högst upp! Den här veckan är våra svar ganska så lika, förutom ang försäljare. Men du är ju inte lika gammal som jag heller, så vänta du Paula. Det kommer en grinkärring i dig också! ? Glad fortsättning på påsken! Kram!

 2. Svara

  Anette Nordström

  29 mars 2024

  Den färgglada bilden kan man sitta länge och titta på. Hur härlig som helst. Ha en riktigt fin påsk min vän.

 3. Svara

  Hanneles bibliotek

  29 mars 2024

  facebook-grupper är toppen. Jag är vänlig mot försäljare, många ungdomars första jobb, jag ljuger inte vid matbordet.

 4. Svara

  Minton

  29 mars 2024

  Färgsprakande bilder gör mej glad
  Undviker försäljare eftersom dom inte accepterar ett nej utan är väldigt aggressiva. Har träffat på några de senaste dagarna.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Anna-Lena

  29 mars 2024

  Önskar att jag hade en liknande karaktär som du; att undvika sött. Tyvärr tycker jag ju att sött, i lagom mängd, är gott. Riktigt sött gillar jag inte.
  Jodå, folk är välkomna till mig, när som helst. Händer allt för sällan att någon kommer på spontanbesök. Det gjorde man ju förr. så kul det var. Gillar ju inte uppstyrda bjudningar, det ställer alldeles för mycket krav. Fina bilder. Glad påsk!

 6. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  29 mars 2024

  Vilken otroligt härlig illustration, Cats and dogs! Den kan man titta länge på och hitta nya saker hela tiden…
  GLAD PÅSK-Susie

 7. Svara

  LillaSyster

  29 mars 2024

  Tack för det fina spraket! Skönt om du blir av med snön nu så att du kan promenera fritt utan halkrisk. Kul att läsa dina svar. Ha nu en bra långfredagskväll. Kram

 8. Svara

  Hannas krypin

  29 mars 2024

  Det är bra med facebookgrupper och det med allergi är ju inte dumt att säga. Ibland är det verkligen svårt att säga nej. Då är det bättre att undvika.

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  29 mars 2024

  väldigt fina och färgsprakande bilder. på scenfrågan har vi svarat likadant. hur undviker du socker? nästan lika svårt som att undvika vitlök i dagens läge

 10. Svara

  Mia

  29 mars 2024

  Vilken härlig “regntavla”, den gillar jag skarpt! Kurbits och jag är också väldigt goda vänner 🙂
  Jag gillar dina svar också och det där med att en vän vill komma förbi, tja det är väl bara att komma, en kopp kaffe finns alltid 🙂
  Kram på´re

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  29 mars 2024

  Jag uppskattar ett meddelande eller ett samtal några minuter innan men bara för att jag gillar att vara förvarnad, inte för att jag behöver städa. Den som kommer får acceptera hur jag har det. Snällt av dig att försöka hitta ägarna till diverse upphittade saker. Jag hänger upp vantar och mössor om jag hittar några men det händer faktiskt nästan aldrig. En scen skulle jag förmodligen lämna utan att säga något alls om jag råkade vakna upp där 😀 Försäljare på stan tar jag omvägar förbi och ärlighet är det som gäller i kostfrågor. Men det kan hända att jag försöker peta lite i maten och undvika just det jag inte vill ha.
  Härliga färglada vovvar, katter och kurbitsmålning 😀
  Kram och glad påsk!

 12. Svara

  Anna i Portugal

  29 mars 2024

  Kul att läsa dina svar! Häftigt att du skulle finna dig på scenen och börja tala till publiken! Mina svar kommer imorgon. Önskar dig en skön fredagskväll!

 13. Svara

  åsa

  29 mars 2024

  Funderar på om det är vanligare med spontanbesök i de nordliga trakterna jämfört med i större städer… folk känner varandra på närmare sätt.
  Jag är ju matallergiker på riktigt så om jag absolut inte kan äta det som erbjuds blir ingen förvånad.
  Jobbigt med försäljare.
  Ha en fin påsk ?
  /åsa

 14. Svara

  åsa

  29 mars 2024

  Funderar på om det är vanligare med spontanbesök i de nordliga trakterna jämfört med i större städer… folk känner varandra på närmare sätt.
  Jag är ju matallergiker på riktigt så om jag absolut inte kan äta det som erbjuds blir ingen förvånad.
  Jobbigt med försäljare.
  Ha en fin påsk ?
  /åsa

 15. Svara

  BP

  29 mars 2024

  Om det är sånt regn som faller är det alltid mycket välkommen. Älskar det idiomatiska uttrycket. Engelsmän kan dom:-)

  Håller helt med dig om ettan. Jag reagerade precis som du. Take it or leave it liksom;-)
  Även sista svaret liknar mitt. Både du och jag är då verkligen inga sötisar.

  På tal om det – pratade med Yvonne idag om finska memma. I hennes familj hör memma till Påsk. Har i flera år lekt med tanken att testa, men låtit bli, då alla skrev att memma var “äckligt sliskig”. Idag fick jag lära mig att det är man själv som väljer att sockra desserten och att puddingen ska “simma” i grädde. Så det finns hopp för mig att jag testar. Och då jag inte gillar sött heller så. Får se om den lokala ICA har köpt in memma i år också.

 16. Svara

  Susjos

  29 mars 2024

  Vilken ljuvlig bild på de regnande “cats and dogs”, och såklart på det ljuvligt färgsprakande kurbitsmålningen!
  Vi kanske skulle ha sjungit en duett på scenen du och jag 😉
  Jag får sluta med socker jag med, då är det ju lättare att säga nej tack, jag är ju inte så förtjust i desserter!
  Kanske kommer jag förbi och hälsar på dej nästa gång jag är i Falun!
  Glad Påsk än en gång!
  Kram!

 17. Svara

  Madde

  30 mars 2024

  Vi behöver mer färg i vår vardag. Just nu är allt grått och tråkigt. Det där med mat man inte gillar är svårt. Som tur är så äter jag det allra mesta.

 18. Svara

  Klimakteriehäxan

  31 mars 2024

  Verkligen glad påsk hos dig!
  Du har helt rätt om oväntade besök: klart de ska släppas in, man kan iskallt räkna med att de inte kommer för att städa utan tar situationen som den ser ut.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 146
 • 497
 • 1 652 568
 • 5 119
 • 66 012
Sök här