Bloggen

Påskresumé

Av
den
13 april 2020

Då har vi kommit till sista helgdagen denna påsk, en påsk som nog för de flesta har blivit lite annorlunda än vanligt.
För egen del har jag inte några speciella påsktraditioner jag följer, inte pyntar jag heller, men i bästa fall brukar jag kunna träffa barn och barnbarn och äta en massa god påskmat, ägg, sill, lax, lamm…nu fick jag sätta i mig allt själv, så jag har väl påskmat kvar ännu i Valborgshelgen..

Livet är stillsamt till skillnad från vädret som gör det bästa för att ge oss massor av variation, sol, hagel, blåst, regn, allt finns med i påskrepertoaren

Jag var väl medveten om att oväder var på väg igår så jag tog sista rundan med Daniel tidigare än vanligt, och det var i grevens tid! Ett stort svart hotfullt moln seglade över oss, men vi hann hem torrskodda.

I morse tordes jag inte släppa ut Daniel på min uteplats då jag såg hur de höga tallarna svajade livsfarligt i vindpustarna…
Och titta, en rejäl tall har inte orkat stå emot utan rasat rakt över vår promenadväg.

Jag visade ju skylten där påskkäringar och gubbar uppmanades att komma till Säfsgårdens äldreboende och visst var det flera som hörsammat kallelsen.
De kom i olika små grupper så det blev ingen trängsel direkt.
Det vinkades friskt från både utsidan och insidan!

På hemvägen mötte jag en något vuxnare och om möjligt gladare påskkäring med leksinnet i behåll, hon lydde flygförbudet, lade kvasten i baksätet och rattade bilen istället.

Med en försynt knackning på dörren stod i kvällningen påskkäringen där med en underbar vårbukett!
Blir man glad eller blir man glad!

Pörteborna, den tvåbenta och en av de fyrbenta har promenerat flitigt under helgen.
Vi skulle gå tipspromenaden som Anna på bageriet så fint hade anordnat.
Vi hann dock inte runt hela banan på påskdagen så vi fick börja om igår.

Det blev en bit att gå, och jag borde ha sovit som en stock inatt.
Dessvärre sov jag just ingenting, slutryggen värkte, benet värkte, ajaj, kroppen var inte glad.

Nå, då sover jag förhoppningsvis desto bättre inatt när stormen bedarrat.
Hur har din påskhelg varit?

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  13 april 2020

  Påsken har varit som en vanlig helg. Har bara Minton att umgås med så vi har tagit våra promenader och njutit av solen. Tyvärr har det varit blåst och kallt idag.
  Kramar från oss

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  13 april 2020

  Det har verkligen varit aprilväder här också och just nu är det stormbyar som ryter utanför fönstret. Rätt som det är blåser en snöby förbi också. Här har det varken varit påskmat eller annat som har med påsk att göra så det har varit ungefär som vanligt.
  Kul att du fick se några påskkärringar och att en av dem kom och lämnade en påskbukett gjorde säkert din dag lite gladare 😀
  Kram

 3. Svara

  tanthuset

  13 april 2020

  Hej hej Paula 🙂 Det var en fin helg du haft, tycker jag. Ja, vädret kan man ju alltid ha åsikter om, vi har nog haft hela spektrat här också och avslutar med snö och ihållande blåst från norr!
  Vad kul att det kom påskkärringar till boendet, ett stort guldkorn i tillvaron <3
  Jösses så flitig du varit med att promenera! Är det där nu när du gick tipsrundan???? Det är ju bra att gå men när man redan har ont (speciellt i ditt ben) så vete 17….men så finns det ju nåt som kallas sisu 😉
  Kram på're

 4. Svara

  bpz3

  13 april 2020

  Ditt påskväder var betydligt sämre än vårt, även om det blåste en del här också. Men vi klarade oss i alla fall från snö, hagel och regn.
  Jättekul att så många påskkärringar och -gubbar anslöt sig för att “hälsa på” de äldre. Så fint!
  Så gulligt av den vuxna påskkärringen att överraska dig med en så fin bukett. Klart du blev glad:-)
  13 042 steg motsvarar väl ungefär 6,5 kilometer. Å med tanke på ditt ben var det nog en bedrift att du klarade den sträckan. Gissar att det är bland annat gammal hederlig träningsvärk som du känner av;-) Hoppas att du åtminstone vann ett pris.

 5. Svara

  Susjos

  13 april 2020

  Så fint att du fick en vårbukett! Den är du såå värd! Här har vi också mat så det räcker och blir över, hade ju planerat en påskmiddag här hemma med ungdomarna, men är det någon som kan smitta ner andra så är det jag som jobbar på sjukhus! Ungdomarna har ju jobbat hemifrån i över en månad nu, dumt att kanske smitta ner dem.
  Jag tog en promenad idag i Hagaparken, och höll på att blåsa bort, jösses så det blåste.
  Hoppas du mår bättre i ditt ben nu!
  Kram

 6. Svara

  LillaSyster

  13 april 2020

  Grattis till alla dina steg! Hoppas verkligen att du får sova gott i natt då. Vad bra att det blev många besök på äldreboendet det piggade säkert upp och vilken fin bukett du fått! Här har det blåst som sjutton idag och ena stunden sol nästa trillar det ner pärlsocker från himlen för att i nästa stund bytas ut mot Tulo – så ingen promenad för mig idag. Katterna har varit inne hela dagen också…..kan bli livat till natten

 7. Svara

  Ditte

  13 april 2020

  Visst blev det en annorlunda påsk på många sätt. Men påsk blev det i alla fall. Kunde just tänka mig att det skulle komma både påskkäringar och gubbar till Säfsgården och så blev det ju. Roligt!
  Och så överraskande att du fick en så vacker bukett. Kan tänka mig att du är omtyckt av alla.
  Så många steg du gått. Inte att undra på att du haft ont i hela kroppen och inte sovit så bra. Hoppas du kan ta igen det i natt. Önskar så att det onda snart ska lämna dig.
  Kramar.

 8. Svara

  Justina

  13 april 2020

  Detta var den värsta påskhelgen i hela mitt liv Det har blåst haglat regnat Men det gör ingenting för jag är satt i karantån CORONA så får ej gå ut spritar överallt i hemmet Smittad av hemtjänst personal som ej haft skyddskläder

 9. Svara

  Carina Larsson

  14 april 2020

  Ja detta blåsväder ställer till det. Kroppen värker och allergin kör igång vare sig jag går ut eller är inne. Nä, du vill jag ha finväder och träd som bara viftar lite grand ibland.
  Kram.

 10. Svara

  Karin Eklund

  14 april 2020

  Så gulliga påskkärringar ni har i dina trakter, som kommer med blommor .
  Och rart var det av alla de andra att gå till gammelboendet. Rörande med alla kvastande damer.
  Vi har tagit dagen som den kommer, som vanligt. Ätit gott och haft det bra, trots lite blåst och regn men solen har tittat fram den med nu och då.
  Vi gör inte så stort väsen av de speciella helgerna längre. Annat var det när barnen var små och när familjerna deras kommer över havet. Då bjuder mormor och bonusfarmor till. Men i övrigt tas det med lugna puckar.
  Hoppas ditt ryggonda, benonda ryker sin väg med blåsten!

 11. Svara

  Ama de casa

  14 april 2020

  Vad trevligt att så många fattade vinken och kom och vinkade 🙂
  Verkligen en fin vårbukett också – trevligt!

  Här var påsken ovanligt lugn av förklarliga skäl, men vi hade det rätt bra ändå efter omständigheterna 🙂

  Ha det gott!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 457
 • 770
 • 1 611 125
 • 5 044
 • 65 075
Sök här