Matrecept och kökstips

Pastasås med crabsticks

Av
den
4 april 2007

Denna enkla och goda pastarätt är i grunden ett Alfta-recept, lite modifierat av mig själv. Till såsen kokade jag färsk svamp- och ostfylld pasta

4 portioner
ca 200 g crabfish (2 pkt a 125 g)
200 g svamp (jag använde en näve torkad)
1 lök
1 msk olja
4 dl mjölk
1 dl lättcreme-fraiche (jag använde turkisk yoghurt)
2 msk vetemjöl
200 g fryst bladspenat
1 msk hummerfond (jag använde egen räkbuljong istället)

Hacka lök och svamp, fräs i olja tillsammans med spenaten. Vispa ut mjölet i lite mjölk. Tillsätt mjölk o redning i såsen, sedan fond och creme fraiche. Låt puttra några minuter. Tillsätt bitar av crabsticks. Salta och peppra. Jag kryddade också med lite chili på tub. Låt bli varmt utan att koka.

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  4 april 2007

  Jag som är så mätt…tur de annas hade jag kanske tagit en bit av dataskärmen o tuggat i mig av din bild..haha.
  Mitt internet havererade igår där hemma när jag väl satt mig och skulle skriva lite på min sida. Fast nu fick jag lite annat gjort istället, de var ju bra. Får se om trådarna hoppat på plats när jag kommer hem.

  Ha en solig dag…anki

 2. Svara

  Beeriz

  3 augusti 2009

  mums, mums! Jag tillagar detta just nu, har provsmakat och smaklökarna dansar samba i munnen. Helt fantastiskt gott.

  Tack för receptet.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 170
 • 363
 • 1 626 564
 • 5 069
 • 65 363
Sök här