Pastasås med crabsticks

Denna enkla och goda pastarätt är i grunden ett Alfta-recept, lite modifierat av mig själv. Till såsen kokade jag färsk svamp- och ostfylld pasta

4 portioner
ca 200 g crabfish (2 pkt a 125 g)
200 g svamp (jag använde en näve torkad)
1 lök
1 msk olja
4 dl mjölk
1 dl lättcreme-fraiche (jag använde turkisk yoghurt)
2 msk vetemjöl
200 g fryst bladspenat
1 msk hummerfond (jag använde egen räkbuljong istället)

Hacka lök och svamp, fräs i olja tillsammans med spenaten. Vispa ut mjölet i lite mjölk. Tillsätt mjölk o redning i såsen, sedan fond och creme fraiche. Låt puttra några minuter. Tillsätt bitar av crabsticks. Salta och peppra. Jag kryddade också med lite chili på tub. Låt bli varmt utan att koka.

1

2 Comments:

  1. Jag som är så mätt…tur de annas hade jag kanske tagit en bit av dataskärmen o tuggat i mig av din bild..haha.
    Mitt internet havererade igår där hemma när jag väl satt mig och skulle skriva lite på min sida. Fast nu fick jag lite annat gjort istället, de var ju bra. Får se om trådarna hoppat på plats när jag kommer hem.

    Ha en solig dag…anki

  2. mums, mums! Jag tillagar detta just nu, har provsmakat och smaklökarna dansar samba i munnen. Helt fantastiskt gott.

    Tack för receptet.

Kommentera