Bloggen

Paulas farm

Av
den
3 februari 2010

Jag har förstått att det råder en viss nyfikenhet kring farmen där jag sitter och leker om dagarna…
Nu har jag lekt paparazzi och tagit några snapshots från min farm “exclusively for You”
Håll till godo!

här syns den omtalade “röran” på min farm, dvs. djuren strövar och betar fria. De rör sig fritt så när jag hälsar på om morgnarna brukar jag hitta grisarna hos hästarna och kaniner hos kossorna….sånt gillar jag!

Paulas pörte, här bor jag!

Jag har nyligen öppnat en lanthandel

där ska jag sälja dessa paprikor som nu är färdiga att skördas!

Det må vara full snöstorm utanför fönstret, men vad gör det, på farmen kan jag sätta mig under körsbärsträden och bara njuta!

“Som en åsna mellan två hötappar” Ordpråket stämmer ju!

Nu har ni fått se lite av min farm, den växer och frodas och här råder ständig sommar! Men fördelen är att här slipper man svettas fast solen gassar, hihi

Maken åkte igår till Stockholm. Goaste svärmor har varit riktigt dålig, och nu ville Hasse och hans syskon ha ett möte med ansvarig läkare. Vilka åtgärder ska man sätta in och vilka inte när det gäller en gammal människa som “inte vill”. Hon vill inte äta eller dricka och inte ha dropp. För ett par dagar sedan fick hon en blodtransfusion och var nu riktigt pigg när maken besökte henne idag. Men visst är det ju lite “konstgjord andning” när kroppen börjar säga ifrån.
Nu får vi vänta och se hur länge hon håller sig pigg, men man räknar med att hon kommer att behöva fler blodtransfusioner framöver…
Jag hoppas att vädret inte är lika illa hela vägen hem, för hos oss har det fallit ett par decimeter nysnö och blåsten gör att snön ligger i drivor mitt ute på vägen.
Pulsade fram med lilla Blinka som faktiskt ser ut att njuta av busvädret. Loppan är med Hasse, o tur det, för det hade varit jobbigt med två hundar i koppel som det nu ser ut.
Hoppas nu att plogbilarna sköter sitt jobb innan vi ska ge oss av till tandis tidigt i morgon bitti….
Nu när jag är mentalt förberedd så det vore snopet att bli insnöad…
Mycket olyckor och avåkningar rapporteras, hoppas ni slipper ta bilen!

TAGS

5 februari 2010

16 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  3 februari 2010

  Men du hur har du lyckats att få tag på en åsna
  Jag ju vinter fortfarande på min farm men 🙄 jag bor ju i Norrland
  Men nu tar jag vinterlov så jag skulle behöve en avbytare
  I morgon ska vi bl annat till Jokkmokks marknad

 2. Svara

  mariannE Masson

  3 februari 2010

  Ni har det snöigt så in i vassen *fniss* … Vackra bilder du! Hoppas nu bara att plogbilen kommer ända fram till er både för din & Hasses skull .. Har du nu bestämt tid hos tandläkarn så … Roligt att se lite paparazzibilder på farmen också – har aldrig sett förut och vet ju inte vad en del av er pysslar med där på fb. Fint du har ordnat det för dej där i alla fall och såg riktigt inbjudande ut. Sådär skulle jag vilja bo hihi!
  Vad som nu händer med Hasses mor gicks igenom med min far för vist antal år sedan … han fick 3 transfusioner innan dom upptäkte att en stor (melon) cancertumör satt i magen … Sen fanns det inget mer att göra och han varken åt eller drack … Skönt att dom är flera syskon om detta i alla fall Hoppas det går bra
  KRAM

 3. Svara

  Malin

  3 februari 2010

  Åh nej tandis f-n det har jag inte tänkt nu på sen igår kväll…
  😥

  Kul att få kika in på din farm, jag har bara hört berättas om det spelet, vågar inte absolut inte prova skulle säkert fastna…säkert skulle jag rensa ogräs som en dåre o jaga ut korna ur hästhagen och vattna varenda växt osv osv dvs stressa upp mig alldeles.

  Hoppas resan går bra för maken min, inte så kul att ligga efter vägarna på vintern.

  Kram

 4. Svara

  Bia

  3 februari 2010

  Kul att du visar din fina farm! Jag gillar också att djuren rör sig fritt, men eftersom barnbarnet på 7 år har en farm, och hon är i ordning-och-reda-åldern, försöker jag ställa mina på rad och få dem att stanna där…. 😉 Kram från din vän men även farmgranne!

 5. Svara

  Menageriet

  3 februari 2010

  Jag har då inga problem att låta bli bilen. 😆
  Hoppas att det går bra imorgon! Här får vi också pulsa i snön, men mina vovvar är ju långbenta som tur är, men det fastnar ju en hel del i pälsen på dom, förstås.
  Ha det gott!

 6. Svara

  Caroline

  3 februari 2010

  Ah, härliga bilder från din farm, känner igen den så väl!

  Får väl fota min farm oxo snart… 🙂

 7. Svara

  Christina

  3 februari 2010

  Jasså,ännu en farmvillefans 😆
  Jag har hållt på med farmen sedan september och är nu på nivå 41.Tröttnar verkar jag aldrig göra.
  Låter inget kul med svärmor.Hoppas hon kryar på sig.
  Kram

 8. Svara

  Doris/doje

  3 februari 2010

  Så fin och välskött din farm ser ut, jag vågarinte ens titta på sådant på FB för jag behöver inte mera databeroende 😉 .
  Hoppas att du/ni inte tar illa upp men jag tycker att det låter vansinnigt att ge en människa som inte vill äta,dricka eller få dropp blodtransfusion 😕 Min Mor vägrade också att äta och dricka och sa att hon fått nog, tack o lov respekterade personalen på vårdhemmet det …
  LYCKA TILL I MORGON !!
  Kramar, Doris

 9. Svara

  Kicki

  4 februari 2010

  Så då fick man då se hur detta beroendeframkallande farmliv ser ut. Jag vidhäller att jag aldrig skulle “våga”, säger som nån av föregående kommentatorer att jag sitter alldeles för mycket vid datorn redan som det är (fråga Berra 😉 ).
  Visst är jag trött på den myckna snön, men det hindrar inte att det är så vackert, så det nästan tar andan ur en.
  Jag håller nu tummen för att du är “duktig” hos tandläkaren 😥 och sen kan vandra i alla väder utan ilande tand.
  Tråkigt med Hasses mamma, men vill hon inte mer så borde hon få slippa. Mamma nekade att äta och dricka när hon fått nog, det tog 6 dagar så var det slut sedan. Hon var ju ändå 95 år fyllda.
  Kramen 😉

 10. Svara

  Synne

  4 februari 2010

  Hejsan. Så det är här Farmen bllir till alltså. Ja, den de visar på tvn hehe…
  Har spelat lite på farmville jag med. Men får det inte helt till.

  Här snöar det för fullt. Inget vidare alltså. Maken gav sig av till jobbet nu. Kan inte säga att jag är så glad för det. Du kan ju tänka dig vart mina tankar går.
  Snöoväder, tung, lång bil, halt och äckligt och många bilister som tror det är sommarväglag….
  Men han kom hem i går så vi hoppas på detsamma idag.

  Håller nu tummarna för Hasse och hans syskon. Att de får de svar de vill ha. Inte lätt att hjälpa en gammal människa när hon inte vill längre.

  Jyckarna här har ju lite längre ben än dina så de klarar sig bra i snön. Kan nästan se Blinka som försvinner med ett plupp ner i snön.
  Loppan har en fördel där. Längre ben hihi….

  Hur har det nu gått hos tandläkaren?? Jag höll mina tummar så hårt i morse att jag fick svårt att fixa frukost. Maken undrade vad jag höll på med.
  Berättade och han förstod. Sen sa han att om nu bara jag kunde vara lika duktig att ta kontakt med min tandläkre så skulle det vara bra.
  Men si det får allt vänta.
  Har inte ont nu…..
  Inbillar jag mig.
  Men måste nog krypa till korset och ringa.

  Nu ska jag snart ut och skotta lite mera snö. Blir nog ett par gånger till idag.
  Så man kan hålla gångarna öppna. För hundarna alltså hihi….
  Men först en kaffe.

  Sköt om dig, hälsa Hasse och klappa hundarna.
  Kramen från nabokärringen :mrgreen:

 11. Svara

  Malin

  4 februari 2010

  Jag håller fullständigt m dig i frågan om antalet barn, det är bara synd om dem vill ha o inte kan få.

  Gick det bra hos tandläkaren? Jag har mitt elände kvar i morgon…

  Kram

 12. Svara

  BrittMarie

  4 februari 2010

  Hoppas det har gått bra för dig hos tandläkaren. Du måste ju bli “fit for fight” igen när du har en så häftig farm. Fint att djuren får gå fritt i hagarna, och inga s k frigående höns som går tätt, tätt inomhus och hackar på varann.
  Idag har de börjat salta på vägarna igen här hos oss. Usch, då blir det så där blaskigt igen emellan de enorma snöhögarna.
  Hoppas allt är bra nu! Kram

 13. Svara

  Anki N

  4 februari 2010

  Ser ju lockande ut…haha..nu skojade jag. Men vad fint du har!! Jag vågar inte…jag skulle väl låta hästar o hundar o gubben med svälta ihjäl.. 😕
  Det är jättekul att sånt där finns för de som kan o vill, alla verkar så förtjusta i sina farmar så nog suger det ibland att kolla….man får slå sig på fingrarna liksom.

  Kramiz Anki N

 14. Svara

  TT

  4 februari 2010

  Men herre jisses min skapare vilken farm du har!! Jag hinner inte med att ta emot alla gåvor ens… fast den lilla farm jag har är lika rörig som din, haha.
  Hoppas mannen kom hem ordentligt för fy fasen vad det har snöat!

 15. Svara

  Monica

  5 februari 2010

  Det där “famandet” har jag aldrig gett mig på.

  Hoppas det gick bra för dej hos tandläkaren och att du inte har allt för ont efteråt.

  Jag skulle gärna packa väskan och dra till solen igen NU! Men det går ju inte – pengarna räcker inte till allt och man har ju ett jobb som ska skötas. Det är väl bara att vänta på att få ställa upp vagnen och önska sig en härlig Svensk sommar… sen får vi se vad som sker i höst 😉

 16. Svara

  Ulla

  5 februari 2010

  Jag är helt fascinerad över hur tagen man kan bli av ett spel. Min syster sitter oxå framför detta väldigt mycket. Mitt beroende är bloggen. Hoppas det gick bra hos tandläkaren. Jag behöver oxå lite tid på mig att mentalt ställa in mig på att gå dit. Ha en skön helg!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 361
 • 369
 • 1 608 589
 • 5 041
 • 65 037
Sök här