Persiljerötter med saffran och korngryn

Mina vegetariska experiment fortsätter.
Nu har jag provat rotsaken persiljerot som jag aldrig tidigare smakat.
Den är mild i smaken, påminner om palsternacka.
Jag såg ett recept på Arla, men kunde som vanligt inte följa det slaviskt, så det blev en Paula-variant

Du behöver:
1dl korngryn
5 dl gönsaksbuljong
300g (en påse) färska persiljerötter
2 vitlöksklyftor
½ paket saffran
1 tsk salt
1 dl apelsinjuice
100 g Philadelphia-ost, naturell
persilja

Börja med att koka korngrynen i buljongen 35 minuter. Skala och bita persiljerötterna. Hacka vitlöken, fräs allt i olja. Tillsätt saffran, salt, och juice. Låt koka 10 minuter under lock tills rötterna är mjuka men har kvar ett tuggmotstånd. Häll av korngrynen och spola dem i kallt vatten. Blanda ner dem bland rötterna, värm upp. Ha till sist i osten och låt allt bli varmt.
Servera med persilja på toppen.

Funkar bra som ensamrätt men också som tillbehör t.ex till en skiva halstrad lax!

Kvinnans öde är att fetman har benägenhet att sätta sig på samma ställe som hon själv!” Cello

0

8 Comments:

 1. Persiljerot, det har jag aldrig testat, påminner det om palsternacka ja då måstejag gilla det. Skivad stekt palsternacka som ett tillbehör till exemelvis kött är ju så gott! Saffran har verkligen blivit poppis i mat, det får jag också lov att testa!
  Kul med ännu ett nytt recept, du för verkligen till nya ideér i min receptsamlingen.Tack för det! Jo detta tror jag smakar kanon med lite halstrad lax.

 2. Det lät gott. Var det gott?
  Du hade ett underbart ordspråk idag

 3. Inte visst jag att persiljan hade sååå stora rötter!
  Ha en fin söndag! :smile:

 4. Såg smaskigt ut, måste provas!

 5. Det låter spännande! Igår var vi öata här hemma och gick på restaurang istället:).
  Vädret är verkligen ett hett samtalsämne och speciellt nu när kylan är här. Jag gjorde en islykta igår och den stelnade i ett nafs kan jag säga:). Ikväll ska den tändas när vi sitter inne och myser i värmen och tittar på den ute i kylan. Jag brukar alltid göra islyktor men det har inte varit tillräckligt kallt men NU är det kallt så det räcker:).
  Ha en fin söndag!
  Kramar

 6. Med dom ingredienserna kan det ju inte bli annat än gott, tack för receptet skall testas bara jag hittar persiljerötter, brukar inte alltid finnas.

  Ha en fin och kall söndag!

  Kramen

  annette

 7. Kul för Benjamin, att det går bra iskolan. Grattis. Kram Lisa

 8. Mums, vad gott! Det måste jag också testa…. :grin:
  Kram, kram…

Kommentera