Matrecept och kökstips

Persiljerötter med saffran och korngryn

Av
den
4 februari 2012

Mina vegetariska experiment fortsätter.
Nu har jag provat rotsaken persiljerot som jag aldrig tidigare smakat.
Den är mild i smaken, påminner om palsternacka.
Jag såg ett recept på Arla, men kunde som vanligt inte följa det slaviskt, så det blev en Paula-variant

Du behöver:
1dl korngryn
5 dl gönsaksbuljong
300g (en påse) färska persiljerötter
2 vitlöksklyftor
½ paket saffran
1 tsk salt
1 dl apelsinjuice
100 g Philadelphia-ost, naturell
persilja

Börja med att koka korngrynen i buljongen 35 minuter. Skala och bita persiljerötterna. Hacka vitlöken, fräs allt i olja. Tillsätt saffran, salt, och juice. Låt koka 10 minuter under lock tills rötterna är mjuka men har kvar ett tuggmotstånd. Häll av korngrynen och spola dem i kallt vatten. Blanda ner dem bland rötterna, värm upp. Ha till sist i osten och låt allt bli varmt.
Servera med persilja på toppen.

Funkar bra som ensamrätt men också som tillbehör t.ex till en skiva halstrad lax!

Kvinnans öde är att fetman har benägenhet att sätta sig på samma ställe som hon själv!” Cello

TAGS
8 kommentarer
  1. Svara

    Kristina

    4 februari 2012

    Persiljerot, det har jag aldrig testat, påminner det om palsternacka ja då måstejag gilla det. Skivad stekt palsternacka som ett tillbehör till exemelvis kött är ju så gott! Saffran har verkligen blivit poppis i mat, det får jag också lov att testa!
    Kul med ännu ett nytt recept, du för verkligen till nya ideér i min receptsamlingen.Tack för det! Jo detta tror jag smakar kanon med lite halstrad lax.

  2. Svara

    Astrid

    4 februari 2012

    Det lät gott. Var det gott?
    Du hade ett underbart ordspråk idag

  3. Svara

    Menageriet

    5 februari 2012

    Inte visst jag att persiljan hade sååå stora rötter!
    Ha en fin söndag! 🙂

  4. Svara

    Boman

    5 februari 2012

    Såg smaskigt ut, måste provas!

  5. Svara

    messan

    5 februari 2012

    Det låter spännande! Igår var vi öata här hemma och gick på restaurang istället:).
    Vädret är verkligen ett hett samtalsämne och speciellt nu när kylan är här. Jag gjorde en islykta igår och den stelnade i ett nafs kan jag säga:). Ikväll ska den tändas när vi sitter inne och myser i värmen och tittar på den ute i kylan. Jag brukar alltid göra islyktor men det har inte varit tillräckligt kallt men NU är det kallt så det räcker:).
    Ha en fin söndag!
    Kramar

  6. Svara

    annette

    5 februari 2012

    Med dom ingredienserna kan det ju inte bli annat än gott, tack för receptet skall testas bara jag hittar persiljerötter, brukar inte alltid finnas.

    Ha en fin och kall söndag!

    Kramen

    annette

  7. Svara

    lisa

    5 februari 2012

    Kul för Benjamin, att det går bra iskolan. Grattis. Kram Lisa

  8. Svara

    Mia

    6 februari 2012

    Mums, vad gott! Det måste jag också testa…. 😀
    Kram, kram…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 108
  • 450
  • 1 583 172
  • 4 534
  • 57 995
Sök här