Piccata på taggsvamp

Idag bjuder jag på ett mattips så här i svamptider.
Det har varit skralt på svampfronten i min landsända på senare tid, inte har jag letat så aktivt heller då det varit så torrt i markerna.
Men, i söndags hittade jag några fina taggsvampar av bra storlek och bestämde mig för att steka dem som schnitzlar.

Jag använde ett recept på smeten som jag brukar använda till kalvschnitzel:
Vispa ihop två ägg, ett par matskedar vatten och ½ dl vetemjöl.
Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och lite cayenne. Rör ner finriven parmesan, ca 1½ dl och låt stå och svälla en stund.
Ansa svampen så det blir lagom tjocka skivor, pudra över med lite mjöl och salt, doppa skivorna i smeten och stek på medelvärme i matfett tills de är gyllenbruna och knapriga.

taggispiccata1

Jag serverade piccatan med lite överblivna grönsaksrester, kokt rödbeta och broccoli, men du kan välja att göra som en riktig piccata, servera med en god tomatsås och ris.
Jag var mycket nöjd med resultatet och det går lika bra att använda fårticka till biffarna.
Smaklig måltid!

0

7 Comments:

  1. Oh vad det där lät gott! Men som sagt… har inte hittat mycket svamp i år inte och nu är kylan här så det är väl bara trattisar som klarar sej.

  2. Men det måste väl vara rejält stora svampar för att man ska kunna göra så? Jag är så okunnig så jag har ingen aning om storleken på svamparna du skriver om.

  3. Åh mums! Vad hungrig jag blev nu, Piccata som är så gott!!!! Ha det så gott i Pörtet och kram på dig, fina!

  4. Ser ju riktigt läckert ut! Det ska jag testa då det blir ett bra svamp år! :razz: Kram

  5. Vilket smarrigt recept måste testas,om jag hittar fler taggsvampar förståss.

  6. Åh så gott blev ju helsugen, mmm snålvattnet rinner. Sen blev jag så sugen på nykokta varma rödbetor med smör. Ha det så gott kram finaste du.

  7. Vilket härligt recept… inget jag prövat… inte på taggsvamp i alla fall… Stolt fjällskivling brukar jag panera – det är inte heller så dumt :)

Kommentera