Bloggen

Positiva Paula!

Av
den
24 maj 2012

Alltså, ännu igår inbillade jag mig att jag kunde göra som vanligt, ta på mig “vingel”skorna, ta min lilla jycke i band, haka på mig stavarna och traska iväg på en kaloriödande rask promenad!
Ack vad jag bedrog mig!

För det första: en liten jycke var helt ovillig att hålla något tempo, gick med tungan hängande och lomade lite sakteliga trots mina ivriga uppmuntringsförsök…
För det andra: efter bara en liten stund var händerna blöta och svettiga och gled runt stavarna, glasögonen hasade på näsan i värmen och behåbanden skar in i gumfläsket.
Helt klart o-skönt!

Men, istället för att åter igen oja mig över sommarens våndor, vilket jag gör varje år , så ska jag nu försöka gräva fram positiva Paula ur vinterförrådet, damma av henne och bara se möjligheter!

Eftersom jag hatar att svettas annat än i bastun så tänker jag härma Torsten som “vilar sig i form” hela dagarna.

Jag har faktiskt en fantastisk tomt där jag kan tillbringa de varma dagarna…min nya kompis svanen blev målad på näbben igår och nu är den röd och glad!

Min kära lönn får skynda sig lite nu, för under bladverket ska jag i skuggan vila min lekamen som tjuren Ferdinand, men ännu är det dåligt med skugga!

Idag valde jag att ta en låångsam promenad utan stavar upp till sjön. Med mig hade jag en termometer som jag doppade i vattnet och konstaterade att det var närmare tjugo grader! Men det är nog en glädje-kalkyl som bara gäller ganska nära ytan.
Hur som helst såg jag på hemvägen två glada tjejer med varsinn handduk under armen spatsera mot badplatsen. Dom är säkert modigare än jag!

Lunchen bestod av ljuvligt god varmrökt lax, då kan det väl inte vara synd om mig?

Blomstren prunkar och solen skiner, och jag ska försöka vara lika positiv ända fram till mitten av nästa vecka när jag har hört ryktas om svalare väder…

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  24 maj 2012

  Du hittade ju massor att vara positiv över och fina bilder åskådliggjorde det ännu mer. Liten Hund har också föredragit att gå o nosa o strosa, så även om vi har varit ute lika länge som vanligt har vi kanske bara tagit oss halva sträckan mot den vanliga. Kvällspromenaden brukar vara skönast sådana här varma dagar.

 2. Svara

  Sigge Svamphund

  24 maj 2012

  O tänk vad det ska njutas nästa vecka när vädret når mer normala nivåer och man kan leva igen!
  Ska genast maila min meteorologkompis och be henne skynda på bättre vädret

 3. Svara

  Mia

  24 maj 2012

  Nähä, det är inte alls synd om dig, du är ju så positiv!!! 😉
  Jag tycker det var fina föresatser du hade, till o med skuggan är ju på gång, så det blir nog bra *L* Bada hinner du senare, det är nog kallt om fötterna än!
  Kram på dig!

 4. Svara

  Synnøve

  24 maj 2012

  Helt klart smart med positiva Paula…. Har kommit dithän jag med. nu ÄR det sommar…. På med snoglasnöglor, stavar eller cykel, nu har ju en ny som jag trampar iväg på… Vatten i flaska och kameran med. Gott humör är ju bra att ha 🙂
  Så nu är det sommar 🙂
  Sitter däremot under parasollet på verandan och NJUTER! Förstår du längtar efter ditt träd. Nu är klockan snart 19:40 och det är 25,8 plus ute på verandan… I skuggan…Visst är det härligt :))
  Kramar från nabokäringa :mrgreen:

 5. Svara

  Nette Cecilia

  24 maj 2012

  Sommar o sol hos dig ,vackert så .Fina bilder kul med katter som vill sola ,kram Nette

 6. Svara

  lisa

  24 maj 2012

  Jag tycker din Torsten är så mysig, men jag såg Astrrid här om dan. Hon är så fin också. Visst bor ni fint. Naturen är helt undertbar. Kram kram Paula. från Lisa o Lilla Sigrid Ha det gott.

 7. Svara

  Malin

  24 maj 2012

  Men lilla Paula, du har missförstått allt, det är nu du ska NJUTA av livet 😛
  Sitta i skuggan med en bok i famnen och zippa på ngt svalkande.

  Vi har oxå fått oss lite värme idag, till slut, har varit ont om den varan i maj. För mig blir det aldrig för varmt här i Sverige.

  Kram

 8. Svara

  AprilSus

  25 maj 2012

  Nu blir jag ju avundsjuk på din härliga tomt där du kan njuta av sol och värme. Hade jag inte bott så förbenat långt bort hade jag kommit och våldgästat dig, 😉

  Jag har också en liten dam som inte alls varit speciellt förtjust i att gå ut någon längre stund. Så fort hon får chansen för söker hon visa att hon vill gå hem igen. Det var först på kvällen som hon fick ett lite busfnatt när Elmer kom hit.

  Jätte fina foton!
  Kramisar! ?

 9. Svara

  Gun

  25 maj 2012

  🙄 Hej, kan hålla med dig om att det är lite svettigt då man rör sig, har haft svettsjukan i många långa år nu och den verkar aldrig ge sig heller! Men håller också med dig om att vara positiv i alla fall försöka så långt det går och jag har verkligen ingenting att gnälla över, har kunnat ta ett par extraår ledigt innan pensionen, är frisk och har en fin familj och så mycket mer behövs verkligen inte…

 10. Svara

  Kicki

  25 maj 2012

  Nä, inte rör jag mig mer än nödvändigt i den här hettan, men klagar gör jag inte med tanke på den usla vår vi haft.
  Jag trodde inte du var rädd för lite svalt vatten, nä ner i badet med dig. Kunde ungdomarna så kan du 😉
  Men jag gruvar mig lite för morgondagens värme, det blir väldigt varmt i bilen för hundarna ACn når dåligt bak i bilen där dom befinner sig. Men vi åker ju tidigt, så förhoppningsvis har det inte hunnit bli så varmt då.
  Kramen

 11. Svara

  Turkulainen

  25 maj 2012

  Jamen det är ju så skööönt med värme, äntligen! Sätt ett plåster på näsryggen så glider inte glasögon ner, ta på dig bilhandskar (eller vad det heter) så kan du hålla rejält tag i stavarna, och skippa behån om den känns obekväm. Inte behöver man behå i villande skog!

  Själv lämnar jag allt jag har för händer och springer ut och sätter mig mitt i solen då tillfälle erbjuds (verkligen inte så ofta!). Där sitter jag sedan i cirkus en timme, njuter och löser korsord eller läser någon bok, kanske en som du rekommenderat.

  Motion i värmen försöker jag inte ens skaffa mig genom promenader, utan jag simmar. Tillsvidare i stadens trevliga simhallar (inomhusbad eller vad ni rikssvenskar nu kallar dem!), ganska snart på den trevliga och välskötta allmänna badstranden helt nära mitt hem. Ja, vår bystrand ligger ännu närmare, men som så ofta med samfällda stränder så är den verkligen inte välskött, ingen gör nåt.

  Har du och din man planerat nån sommmarresa? Föreslår: ta båten från Sthlm till Åbo. Ta in på Nådendals spa och njut, och se både charmiga Nådendal och Åbo.
  Ha det bra.

 12. Svara

  lisa

  26 maj 2012

  Alltså TORSTEN är bara så söööt o gooo. Vilken god lunch du fixade. MUMS. Kramen Lisa.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 495
 • 499
 • 1 641 186
 • 5 101
 • 65 749
Sök här