Bloggen

Planeringsmiss!

Av
den
25 maj 2012

Det måste vara någon miss i planeringen när man ger sig iväg till stan på årets hittills varmaste klibbigaste dag för att handla och prova kläder!
Men, det var precis det vi gjorde, vi har bara fredagarna att använda till sånt och jag ville så gärna ha tag i en ny baddräkt!
Kan någon förklara varför axelbanden på baddräkter inte är reglerbara som på behån?
Jag har haft min baddräkt några år och enda felet med den är att axelbanden har töjt ut sig så tuttarna hänger vid knäna…

Det finns olika modeller att välja på, och denna gång hade jag tänkt att satsa på en tankini med en bikinitrosa.
Tror ni jag hittade någon i Ludvikas få klädaffärer?
Nej, självklart inte, den enda tankinin de hade var helsvart men det gillar jag inte.
Jag resonerar nämligen som så, att en tankini är som en baddräkt fast tudelad vilket gör det smidigare att besöka toaletten!
Nå, nu blir det till att beställa på nätet istället och hoppas att man väljer rätt modell och storlek.
Detta innebär nu att om badpremiären ska ske i pingsthelgen så får jag hålla till godo med gamla baddräkten.
Någon som tror att jag törs doppa mig i helgen?

När vi nu ändå besökte affärerna ville jag också ha tag på ett par ljusa sommarbyxor som ska skydda mig mot fästingar på skogspromenaderna.
Annars verkade trekvartsbyxor, capribyxor vara moderna i år, men då lämnar jag vaderna bara och det är ju från grässtrån fästingarna liftar så de var inget alternativ.
Jag lyckades till slut hitta ett par som funkade förutom att de är en halvmeter för långa, men det går ju att åtgärda med nål och tråd.

Gräset här hemma växer så det knakar och det blir ingen klippning i helgen heller för gräsklipparen var inte klar utan väntade nu på någon reservdel som inkommer i början av nästa vecka.
Så vi får njuta av maskrosorna en vecka till!
Nu slutar jag denna spretiga blogg och säger tjingeling!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Nette Cecilia

  25 maj 2012

  😐 Här hos mig finns det gott om både baddräkter o tankini,olika färger o modeller storlekar 36-50 bra priser också .synd att badpremiären blev inställd ta den inomhus istället då går det med naturakini.här har det regnat nu o jag var just ut o fotade vatten som det skulle vara något nytt men på blommor o blad är det alltid annorlunda.,nu tittar solen fram igen ,lagom till dansen,trevlig helg ,Nette 😀

 2. Svara

  Marketta

  25 maj 2012

  Nej, vi vill inte ha nå svalare väder. Värmen skall hålla i sig så det blir varmt så man kan ta sig sitt första dopp 😆 . Fast jag kan nog inte göra som jag gjorde förra året. Då brukade jag ta mig ett dopp på morgonpromenaden med hundarna. Men eftersom jag numera måste tänka på vad jag har på fötterna så är det bara och glömma. Hur kul är det att ta på sig ett par strumpor och gympaskor på blöta fötter. Förra sommaren gick jag ju med sandaler och då spelade det ingen roll fast man var blöt om fötterna.

  Såg förresten ungar som badade vid Eskilns i Fagersta. Dom måste ha varit riktigt modiga för i den sjön är det kallt. Ja, inte som den där i Grängesberg, Kyrkviken. Där var vi ofta när jag var liten. Maken och jag var dit för ett par år sen, och det var svinkallt där 😯 .

  Kramizzar
  Marketta

 3. Svara

  Mia

  26 maj 2012

  Haha, jag snodde den bilden!!! 😛
  Hoppas det blir en fin Pingst för er också, med mycket bad och sol och inga fästingar!
  Kram på’re!

 4. Svara

  Malin

  26 maj 2012

  Vad synd om både bad o gräsklippnngsremiär blir försenade. Här har oxå våren/försommaren tagit ett jätteskutt, maken klippte gräset igår.

  Hörde att ni haft er varmaste majdag på 150 år.

  Synd att du inte mår bra av värme, jag brukar oxå behöva skydda huvud o ansikte när det blir riktigt stekande sol.

  Ja det är lite trögt m bloggandet, det är mycket annat nu, mycket kul. Vi ska snart åka väg på fotbollsmatch.

  Kram

 5. Svara

  Cina

  26 maj 2012

  Badkläder är min stora skräck.Jag funderar på vassen i år 😐 Planeringsmiss var det nog också när de planerade in vårmarknaden just idag.Stod inte ut länge där.
  Nej,nu är det färdighängt vid datorn för min del.Ikväll så hejjar vi ju på Loreen!

 6. Svara

  TT

  26 maj 2012

  Jag beställer mina tankinis från Ellos, två stycken har jag köpt därifrån men man får ta till i storlek på överdelen.
  Ha en bra pingst ni också och självklart tar du doppet! Kram!

 7. Svara

  leila

  27 maj 2012

  Här i Sala har vi en liten underkläds butik. Där brukar jag hitta både underkläder och baddräkter . Kan inte köpa på lindex och såna ställen.

  Jo Paula. vi brukar åka upp till Venjan där mina svärföräldrar bor, nu bor de i furudal, är det nära er? Vi ska upp till dom i sommar, vore kul om jag kunde kika in till er också, vi har ju känt varandra på vebben så länge

  kram kram

 8. Svara

  BrittMarie

  27 maj 2012

  Hoppas du haft en fin pingst under din “korkek”! Jag är väldigt spänd på om det blev något premiärdopp. För egen del har jag inte haft en tanke på att bada ute ännu. En riktig badkruka är jag, men om jag hade en tankini så… Det verkar ju rätt praktiskt.
  Ha en fin vecka!

 9. Svara

  annette

  27 maj 2012

  Spännande att få höra om Du tagit premiärdoppet ännu, här i Peking är det sommarvarmt men inte tror jag vattnet är badvarmt ännu, men jag är ju å andra sidan sett en riktig badkruka jag.
  Hur har det gått med lägenheten i Säfsen, spanat på den nu i helgen!?
  Du Din lunch i förra inlägget, det kallar jag en verkligt god lunch!
  Kramen!

  annette

 10. Svara

  Ninni

  1 augusti 2012

  Fick du tag i nån ny baddräkt? Själv skulle jag haft tag i en ny bikini men nu är ju sommarn snart slut så jag kan lika gott fortsätta att sola i trosor och bh här hemma på gårn.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 201
 • 363
 • 1 626 595
 • 5 069
 • 65 363
Sök här