Bloggen

Positiva veckan..

Av
den
3 maj 2011

Det sägs att allt går att se från den positiva sidan, och den konsten tränar jag upp denna vecka!

Trots eländiga 3 plusgrader, snö som virvlar och yr och att våren känns avlägsen så väljer jag därför att hitta något positivt i även detta!

Det är nämligen riktigt skönt väder för raska stavpromenader!
Du svettas inte trots en tröja och jacka, det finns inte en enda mygga i skogen, du får härligt rosiga kinder i blåsten, och det är ljuvligt att komma hem, sätta på en kopp kaffe och njuta av stugvärmen!

“Kom, jag visar vägen!”

Det går uppför och det går nerför..

Skönheter finns det gott om i mina trakter..

Visst ser han lite ensam ut..

Men se, nu är dom ju två!

Den här gåsen leker “Herre på täppan”

Fast jag har ju sett fästmön hans…

Vitsipporna ser allt ganska hängiga och håglösa ut idag..

Dom kanske anade vad som väntade..

Vem valde rätt idag, jag eller Torsten?

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  3 maj 2011

  Ja, det är myggfritt här också!
  Svinkallt är det och jag håller på med lekstugemålningen, är glad att färgen torkar i alla fall (positivt tänkande), men det är inte mer heller..
  Snöar gör det med jämna mellanrum, men man kan ju inte ha för stora förväntningar, det är ju bara i början av maj ännu.
  Du är hurtig du som är ute och stavgår, jag kan knappt ta mig fram med kryckor snart, men det blir nog bättre, tur att man är så jäkla envis..
  Sköt om dig!
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Mia

  3 maj 2011

  Tack för detta inlägg, nu känns det bättre efter att ha suttit i telefon med Telia..ett samtal som efter 39 minuters väntetid och 40 sekunders samtal inte gav mig nåt alls..
  Får väl se det som positivt att jag redan i mars nästa år kan ändra mitt digital-tv-utbud… 😉
  Kram på dig, du positiva människa! 😆

 3. Svara

  Malin

  3 maj 2011

  Helt rätt, bättre att fokusera på det positiva!

  Här är det oxå kallt som tusan o grått inga vackra vitsippor har vi heller.

  Jag brukar inte heller väga mig normalt, men tyvärr så var jag ju på hälsoundersökn för snart ett år sen.. så jag vet på ett ungefär o det är inga positiva siffror där.

  Positivt? Ingen skjutsning idag, inga läxor eller prov heller, så jag skall unna mig ett varmt bad tror jag, måste bara ladda tvättmaskinen först.

  Kram

 4. Svara

  annette

  3 maj 2011

  Helt klart gjorde Du rätt idag, men det krävs nog en hel del övertalning till sig själv för att gå ut i det här vädret, och det lyckades Du ju med!!
  Strongt gjort, och Du måste ha varit stolt över Dej själv när Du kom hem, för även här har det varit “svinkallt” och snöväder, tror nästan att väderguden insåg sitt misstag när april ´blev så fin, kanske “han” glömde bort den månaden och var tvungen att plocka in den istället för maj;)

  Ha det gott!

  Kramen!

  annette

 5. Svara

  Christina

  3 maj 2011

  Fy satan vad kallt det är just nu.När jag åkte till jobbet i morde så började det att SNÖA!Inte vanligt att vi får snö här nere i Maj månad.
  Min blogglust är på noll igen(brukar ju bli det ca:var tredje månad 😉 )så jag nöjer mig med att bara snoka omkring inne hos er andra så länge.

 6. Svara

  Eva

  3 maj 2011

  Bra att försöka se allt från den positiva sidan.
  Träning ger väl nån sorts färdighet 😆

  Men, jag måste då säga att jag kan tycka att det blir som lite avskärmat från känslovärlden när människor kör den stilen jämt, ungefär som att man räds verkligheten, för den är ju liksom en blandad kompott, och det är väl något av tjusningen med livet också.

  Tycker att DU är fantastisk bra på att servera av den blandade kompotten här i Din blogg. Jordnära, med en massa humor, å det gillar jag 😛

  Kram, från Eva

 7. Svara

  Gunvor

  3 maj 2011

  Åhh va härligt med en som är positiv trots detta bedrövliga väder. Jag har inte varit i mina rabatter och krafsat bort gammelblomstren än. Men kanske det blir i morron om inte snön ligger som ett täcke då.
  Du visar då så underbart fina bilder så det är inte klokt. Härliga fågelbilder och jättefina bilder från brasan. Du är en duktig fotograf du!
  Ha det så skönt inne i pörtet..både djur o människor.Kram!

 8. Svara

  Anki N

  4 maj 2011

  Jo precis så är det – man ska tänka positivt för ju mer man tänker positivt ju mer positivt blir livet. Tänker man tvärt om….nä de går ju inte.
  Fina bilder alldeles snöfritt o vipps kom ett bakslag. Ja nu är de vinter igen. Här snöade de rejält igår o nu på morgonen kom mer, tack o lov lägger de sig inte…grrr. Har inget minne av snö i maj tidigare…fast de säkert hänt…men mitt minne..ja de ja.

  Kramiz Anki

 9. Svara

  Paula `z Blogg

  4 maj 2011

  Myggfritt här med!
  Bra att tänka positivt:)
  Nu skiner solen här hos oss o det ser varmare ut genast…

  Kramar o ha en bra dag!

 10. Svara

  britten

  4 maj 2011

  Jag tror bestämt att duoch inte Torsten valde rätt….Härliga underbaRA levande bilder

 11. Svara

  Boman

  4 maj 2011

  Myggfritt är positivt. Flugfritt också! Läste om den läskiga som sprutar larver i ögat om man har otur.http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12976625.ab Glasögon är visst också positivt då. Helt klart att Torsten drog det längsta strået:-)
  Ha det gott i stugan och tappa inte hoppet, sommaren ÄR på väg. Sädesärlan är redan här.

 12. Svara

  Lillatanta Anette

  5 maj 2011

  positivt tänkande behöver vi nog öva oss mycket i. Du verkar ha kommit en bra bit på väg. jag räknade till 26 myggbett så myggfritt är ju riktigt bra när det blir.Ser ut som en riktigt mysig promenad med mycket djur
  kraaaaaaaaaaaaaaaam

 13. Svara

  Marketta

  6 maj 2011

  Det skulle nog behövas lite positivit tänkande här också. Det är ju så förbenat kallt. Undrar hur det går med körsbärsträdet här utanför.

  Kramizzar
  Marketta

 14. Svara

  Ninni

  7 maj 2011

  Underbara bilder!!!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 478
 • 499
 • 1 641 169
 • 5 101
 • 65 747
Sök här