Bloggen

Sköna maj, välkommen!

Av
den
1 maj 2011

Där, på andra sidan ån, på Janvallen står riset färdigt att tändas på till årets majbrasa.

Dagen började lovande med blå himmel men när vi på eftermiddagen gick en skogspromenad stod plötsligt regnet som spön i backen!

Vi blev lite sena med vår grill-middag och plötsligt ser vi att brasan redan tänts!

Vi paltade på oss lite varmare kläder eftersom vi fuskat och inmundigat grillmiddagen inomhus och traskade ner till brasan i den ganska kylslagna kvällningen

Det skymde och blev så stämningsfullt medan vi stod och hörde brasan knastra värmande

I god tid innan det utlovade fyrverkeriet gick vi hem. Blinka har inte varit lika skraj som Loppan för smällare och raketer, men vi tog det säkra för det osäkra.
Det gick dock bättre än förväntat, det verkade som hon inte brydde sig särskilt mycket fast vi stod ute på farstubron och tittade.
Men, jag gillar i alla fall inte fyrverkerier för jag vet hur dåligt många djur mår av dem!

Välkommen till pörtet, döra står öppen, bara att kliva på!
Idag har vi fortsatt streta i motvind.
Kallt och blåsigt har det varit, Hasse kämpar på med sin vedtrave och jag står med näsan i backen och river fjolårsperenner för att ge plats åt lite nytt som tittar upp.
Det är ett näst intill omöjligt åtagande att få ordning på trädgården i år då den försummats så mycket tidigare, men som grannen tröstade mig med, “Det blir jättefint nästa sommar”!
Vilka vackra ord att säga till någon med total avsaknad av tålamod…

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  1 maj 2011

  “Vilka vackra ord att säga till någon med total avsaknad av tålamod…”, där bjöd du på dagens garv 😛
  Det var en stadig brasa er by bidrog med.Jag kollade inga brasor. Lyssnade bara på smällarna som smattrade, jag tittade inte ens ut genom fönstret. Jag är nog sällsynt dålig på traditioner.
  Nog är talesättet att “man måste vara frisk för att vara sjuk”, så sant som det är sagt. Det gäller hela tiden att hänga på låset. Berras hematolog ringde upp idag. Berra blir inlagd imorgon för att kollas upp, vi hade fått komma redan idag, men Berra tyckte att han kunde vänta till i morgon.
  Svinkallt ute idag, har just kommit in efter hundpromenad, jösses vad det var kallt om fingrarna.
  Kramen!

 2. Svara

  Mia

  1 maj 2011

  Håller med Kicki, ang kommentaren om tålamodet! 😆 😆 😆
  Vi var också och tittade till brasan igår, här blev det varken smällare eller fyrverkerier, så skönt! Jag hade sonens finnspets med mig och han förde tillräckligt oväsen. Det var ju såååå många hundar och människor!!
  Kram till er i Pörtet

 3. Svara

  Nilla

  1 maj 2011

  Vilken trevlig Valborg ni hade. Jag var inte ut till någon brasa, alldeles för trött. Och maken byter panel så han höll på så länge som möjligt, så det blev en väldigt sen middag här. Och sen somnade vi ovaggade ganska tidigt. Men i dag har vi tagit en härlig promenad med Harry. Flickorna fick stanna hemma. Det är löptider 😉
  Kram på dig

 4. Svara

  Paula `z Blogg

  1 maj 2011

  Ja, usch vad de varit kyligt idag 🙁 , men soligt 😎
  Vi har grillat igårkv o idag har vi varit o ätit mjukglass….annars tagti det lungt.
  Ha en bra kväll! Kram, kram

 5. Svara

  Barbro Z

  1 maj 2011

  Vilken parkettplats ni hade till brasa och fyrverkeri. Fast jag förstår att ni trots det ville gå lite närmare för att lyssna till knastret och känna värmen. Hos oss eldar man inte maj-brasor men väl påskeldar. Det tycks vara väldigt lokalt, för bara 10 mil härifrån så är det majbrasa som gäller.
  Det var många år sedan jag såg någondera – minns hur jag alltid stod och frös när jag var barn och påskelden var ett “måste”. Tack och lov så är det glest med fyrverkerierna vid påsk också numera.
  Men en fin Valborg, det hade vi, sambon och jag. Nu önskar jag er en härlig maj – våren är på väg norrut med stormsteg. Här har det varit sommar men idag slog det om till vår igen och det kan man ju leva med 😉 Kramis

 6. Svara

  Synnöve

  1 maj 2011

  Goafton i pörtet.
  Ni såg ju i alla fall en majbrasa. Här firas det ju inte så jag får inte se någon. Lite trist.

  Håller på att rota i trädgården här med. Köpte plantor som jag skulle sätta ut, men nu slog det till och blev kallt igen så de får hålla sig inne ett par dagar till.

  Sitter här och hostar och hostar… Men ska till doktorn på tisdag så jag ska ta det upp med honom då. Hostar sönder mig totalt.
  Förutom det är allt ok.

  Nu ska jag ta ut min bröd ur ugnen. Sen ska jag vila mig ett tag. Blir en nattlig tur i bilen.
  Kramen från nabolandet.
  Synnöve. :mrgreen:

 7. Svara

  annette

  1 maj 2011

  Det var en brasa som heter duga. här blev det så kallt och regnigt så jag avstod, såg en brasa lite på avstånd från balkongen, lite trist att vädret blev så “risigt” efter en vecka med underbart vårväder.
  Fast det finns ju positiva saker med det oxå. blir ju ofta betydligt lugnare vad gäller fylla och bråk!!
  Förstår Din iver att få ordning på trädgården redan i år, men ta det lugnt och se lite vad som händer, sedan vet Du nästa år och kan ta det då, försök att njuta av att ha en trädgård oxå.
  Ha en bra start på veckan!

  Kram!

  annette

 8. Svara

  Malin

  1 maj 2011

  3e majbrasebilden är riktigt läcker!

  Nu förstår jag varför jag inte fixar det här med trädgård, bristen på tålamod..

  Kram

 9. Svara

  TT

  1 maj 2011

  Fina bilder igen! Det var så kallt så vi struntade att gå till brasan, tog en sväng runt kvarteret och gick in på pizzerian och tog ett glas vin lagom för att hinna se Norge spöa Sverige i hockey! 😆
  När det blir lite varmare helger kommer vi med bilen, gubben är jättesugen!

 10. Svara

  Kersti

  1 maj 2011

  Vi såg ingen brasa men hörde fyrverkerierna vilket även hunden gjorde. Han var tveksam till att gå med husse på kvällsrundan men gav med sig tillslut.
  Vi grillade men åt inne. Kalla vindar blåser här även i dag.

 11. Svara

  BrittMarie

  1 maj 2011

  Det där var en riktigt häftig vårbrasa. Här var det så ruggigt att vi avstod från att cykla iväg till brasan. Däremot såg vi häftiga fyrverkerier från fönstret. Lennon är bara nyfiken, men visst är det synd om alla djur som blir skrämda.
  Er förstukvist ser verkligen inbjudande ut. Där skulle man kunna tänka sig att sitta i solen och ha det bra.
  Kram

 12. Svara

  Astrid

  2 maj 2011

  Vi skippade majbrasan i år och sången
  Vi tog en tur med bilen istället
  Inga smällare hörde vi på hela kvällen

 13. Svara

  Boman

  2 maj 2011

  Vem vet vilka skatter som kommer upp i trädgården! Här har Anemoner som svärmor planterade för flera år sen tittat upp sen vi röjt. De blommade tydligen aldrig i brist på ljus tidigare. Vi fick en skvätt snö idag, och kylan gjorde det mycket lättare att flytta jord idag, vi blev inte ens svettiga:-)
  Ha en trevlig vår där i pörtet!

 14. Svara

  Sigge Svamphund

  3 maj 2011

  Jo du Paula, nu dröjer det inte innan jag kommer inrusande genom din dörr!
  Fast jag har mest planer på att provbada alla trevliga sjöar förstås.
  Har tittades det inte på brasa eftersom det var äckliga fyrverkerier också som jag avskyr.

 15. Svara

  elisabeth

  4 maj 2011

  trevlig bild du visar på pörtet med dörren öppen. Ser lite lustigt ut, jag tyckte det såg ut som hastigast att Hasse hade en cigarett i munnen på bilden……… ack nej….. Tack för alla bilder du visar.
  kram

 16. Svara

  Ninni

  7 maj 2011

  Härliga bilder. Så fick jag lite valborgsmässoeld också då jag missade den högtiden här hemma i år. Fick dock lite av den känslan då vi var på japansk restaurang och de fjuttade på en brasa på stekbordet. 😉
  Ja, har man trädgård så behövs massor av tålamod. Jag har heller inte så mycket av den varan i trädgården men glädjer mig åt gullvivor som vi planterade i fjol och som knoppas nu.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 191
 • 363
 • 1 626 585
 • 5 069
 • 65 363
Sök här