Av
den
28 december 2019

Så här såg det ut idag utanför min dörr, en spark och en barnvagn samsas om utrymmet!

En lurvig bebis med stora öron skulle få åka en premiärtur!

Men vad är nu detta???
Ska jag sitta här???
Ja det ska du! sa matte, som fått nog av att bara traska runt huset som hon gjort i två veckors tid nu!

Något sparkföre verkar vi ju inte få på länge, visserligen har vi fått lite snö men under nysnön är det ett tjockt gruslager och nu ska det åter bli milt dagarna som kommer.
Så lite halvdesperat började jag fundera över hur jag skulle få till lite längre promenader..
Skickade ut en förfrågan om någon på byn hade en begagnad sittvagn att sälja eller låna och fick napp direkt!
Tack snälla Kim för lånet, det blev jättebra!

När vi gått en stund fick Blinka gå och nosa på lite nya ställen som omväxling, fast jag törs inte låta henne gå lös, hon kan ju plötsligt glömma bort att hon är en linka-blinka och bara kuta iväg och göra skadan värre!

Förhoppningsvis lär sig Blinka att låta bli att sprattla som en fisk på torra land varje gång jag ska lyfta henne upp eller ner, annars funkade det alldeles utmärkt!
Nu blir jag väl en visa på byn, “har ni sett finnkäringen som går omkring med en jycke i en barnvagn!”…”ler”
Det bjussar jag på!

Vi är ju ett oslagbart team!

En del av familjen föredrar att stanna inomhus..

Astrid vaktar min målning…eller nåt

Jag har varit riktigt deppig över sakernas tillstånd, nu känns det mycket bättre när vi kan komma ut tillsammans oavsett väglag!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Sirpa

  28 december 2019

  Perfekt lösning med barnvagn! När en av mina förra hundar blev gammal med artros skaffade jag en 3-hjulig cykel med flak fram så hon ändå kunde följa med ( hon var för stor för cykelkorg) och den andra hunden och jag fick våran motion. God fortsättning och god förbättring för Blinka!

 2. Svara

  Saija Kryptonell

  28 december 2019

  Perfekt att ha en vagn att hålla i också 🙂

 3. Svara

  Britt

  28 december 2019

  Å vilken bra lösning. Jag förstår exakt vad du menar . Mina hundpromenader blir inte längre dryga timmen som förr och jag saknar det sååå. Man kan ju alltid gå iväg själv men det är ju inte alls lika roligt….

 4. Svara

  "LillaSyster"

  28 december 2019

  Tänk så bra det blev med en barnvagn, schysst att låna ut den. Ha det så bra på era långpromenader.

 5. Svara

  BP

  28 december 2019

  Vilken strålande idé! Så bra att du fick låna en barnvagn till Blinka och att du äntligen kan återuppta dina långpromenader. Du vet i Spanien/Costa Blanca skulle du inte bli en snackis. Där finns det hur många “hundvagnar” som helst. Alltså riktiga sådana, tillverkade för hundar alltså. Å jag kan berätta att jyckarna inte är ett dugg skadade/sjuka som Blinka är, utan det är bara helt “normalt” att inte låta hundarna få sin dagliga motion. Sjukt tycker jag.

  PS. Å nej, jag ska inte kommentera Astrids “position”;-) DS.

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 december 2019

  En toppenidé från en påhittig och klok kvinna 😀 Jag tror att ryktet sprider sig i byn om den halta lilla vovven och hennes matte som ger sig ut på promenad med omväxlande gång och vagnåkning för vovven. Alla kommer att tycka att ni är bland det sötaste och finaste de sett och för din del är det nog superviktigt att kunna komma ut. Hoppas att din deppighet ger med sig eller åtminstond minskar nu när du har hittat på en så bra lösning 😀 Varje gång jag tittar in här önskar jag också att lilla Blinka ska ha blivit bättre så att hon kan njuta fullt ut av livet igen.
  Kramar till er alla <3

 7. Svara

  Mia Halvarsson

  28 december 2019

  Underbar idé!! Det är då tur att du är påhittig, nöden är uppfinningarnas moder stämmer bra 🙂 Jag tror förresten att Blinka kommer att vänja sig och kanske t.o.m tycker det är ganska behagligt! Framför allt så är det ju roligt att läsa nyheterna lite mer o-lokalt, så att säga…. Så vill jag tala om att det snöar in hos dig ifall du inte vet om det 😉
  Kram på’re

 8. Svara

  Ditte

  28 december 2019

  Vilken bra idé! Perfekt! Och nu kan ni ta era promenader tillsammans. Toppen. Förstår att du saknat dem. Säkert Blinka också. Blinka vänjer sig nog efter ett par dagar.
  Så bra att bo på ett mindre ställe där hjälpsamheten är stor är fint.
  Sedan kan det vara bra med ett stöd för dig i vagnen och särskilt om det blir halt.
  Hoppas och önskar att ditt humör nu blir lite bättre när ni kan ta er ut.
  Kram och många tankar.

 9. Svara

  byblixtra

  28 december 2019

  Smart idé att skjutsa Blinka i sittvagnen. Hon såg ut att trivas bra i den.

 10. Svara

  Minton

  28 december 2019

  Vilken bra ide då kan du komma ut på lite längre promenader och blir piggare. Blinka får lite nya dofter när hon kan gå ur vagnen en stund.
  Kramar från oss

 11. Svara

  Karin Eklund

  28 december 2019

  Det gäller att tänka hela huvudet runt som man säger i en viss kommun på Åland. Blinka lär sig säkert bara hon får åka några gånger. Härlig påhittighet!

 12. Svara

  Anki

  29 december 2019

  En alldeles perfekt lösning … så bra att du kunde låna en barnvagn till Blinka och på så vis kunna fixa dina egna promenader utan att vara orolig 🙂
  För måååånga år sen, på det glada 70- talet, fanns en dam i Norrköping som hade flera små hundar, varav en hade liknande problem som Blinka, men i bägge knälederna – hon hade några kvarter från bostaden upp till parken och drog alltid hela bunten i en vagn dit där hon kunde släppa de friska lösa medan den med knäproblemen fick gå i koppel. hon verkade inte ha ont, utan var alltid en riktigt glad hund, men som hade svårt att gå …
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  29 december 2019

  En perfekt lösning! Nu kan ni båda vidga era vyer 🙂 Här i Spanien är det hur vanligt som helst med hundar i barnvagn vilket jag tycker är mycket märkligt, för dom hundarna är inte skadade. ALLA kan inte vara det i alla fall. I ert fall är det däremot en mycket bra lösning!
  Hoppas det blir sparkföre snart – kan väl barnvagnsinsatsen monteras på sparken? Jag åkte i en sån där speciell trälåda gjord för sparkar när jag var liten 🙂

  Ha en fin kväll!

 14. Svara

  Mias Mix

  29 december 2019

  Vilken smart och bra lösning! Perfekt! Och mysig header på din blogg. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Kram

 15. Svara

  Carina Larsson

  29 december 2019

  Jamen du har ju henne inte i en väska iaf. 😀 Låt folk tycka och tänka. Det gör de om du släpar runt en linkande hund också.
  Bör få lite mer tid vid datorn nu efter julhelg och besök från södra delen av landet.
  Har tänkt göra vad jag får lust med i några dagar nu, få se hur mycket tid det blir till det…
  Vi har inga planer för nyårshelgen mer än att titta på skidåkning och så vill jag naturligtvis se nyårskonserten men den får jag väl köra från playkanalen (om tv:n blir ledig nå tag)
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År och en skön nyårshelg!
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 182
 • 770
 • 1 610 850
 • 5 044
 • 65 072
Sök här