Bloggen

Prisvärd terapeut

Av
den
4 maj 2014

hundlycka

För endast lite gott käk och en bra försäkring kan man skaffa sig en utomordentligt bra terapeut!

0504a

Min terapeut heter Blinka och hon har i helgen bland annat hjälpt mig att städa ute i naturen.
Jag har länge gått och retat mig på tomma ölburkar som legat i dikena längs vår lilla väg.
Jag kan inte för mitt liv begripa hur dom har hamnat där överhuvudtaget, eftersom vår väg används endast av oss några få boende längs vägen för sedan tar den slut!
Nå, oavsett att det inte stod några adresslappar på burkarna så tog jag med mig hunden, en svart sopsäck och min griptång som jag en gång skaffat för att jag som är kort i rocken ska lyckas ta ner saker från höga köksskåp.
Med den utrustningen var det enkelt att plocka upp burkarna som blev femton till antalet, bara på en liten vägstump på kanske 300 meter!
Viktigt att få bort dem innan grönskan tar över helt och skymmer allt skräp som både djur och människor kan göra sig illa på.

0504b

Nu har vårens framfart avstannat en del i det kylslagna vädret

0504c

men både vitsippor och gullvivor samsas så fint om utrymmet bland fjolårslöven

Och att våren är här hävdar jag å det bestämdaste, har redan hittat fyra fästing-uslingar, två på Blinka och två på mig själv :thumbsdown: . Inga vinteröverlevare utan nykläckta ytterst små exemplar som ännu kröp omkring och gudskelov inte hunnit bita sig fast.

0504d

Nu får man ta och känna över de andra pälsklingarna också regelbundet, i katternas tjocka päls kan det dölja sig både det ena och det andra..

lycka6

Önskar dig en fin majvecka!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  4 maj 2014

  Önskar dig också en fin majvecka! Ingen mer snö tack…och inga fler burkar i naturen! Här känns det som att det är långt kvar till sippor och vivor, den bitande nordanvinden gör att allt blir isande kallt!
  Ha en fin kväll, min goa vän :kiss:

 2. Svara

  Kicki Levin

  4 maj 2014

  Hunden är människans bästa Vän 🙂

 3. Svara

  BrittMarie

  4 maj 2014

  Nu har ni gjort en god gärning, du och din terapeut! En fin majvecka till er också!
  Kram

 4. Svara

  Gunnel

  4 maj 2014

  Hur tänker de egentligen som bara kastar ifrån sig saker där de står? Tror knappast de gör samma sak hemma, för där får de väl ändå själv plocka undan. Det är direkt oförskämt att göra så. Håller med dig till 100% om att hunden är den bästa terapeut som finns. Kram

 5. Svara

  Evy

  5 maj 2014

  Bra gjort, Paula och Blinka!

 6. Svara

  Ninni

  5 maj 2014

  Skönt med en egen terapeut. Ingen risk att hon bryter tystnadsplikten heller. 😉
  Men fy för fästingar! Såna vill vi inte ha! Blir intressant och se hur mycket sånt det är här i Alfta. I Järvsö klarade vi oss från det i alla fall.
  Tur att du tog itu med att städa upp i vägkanten. Är det 1:- burken nu? I så fall fick du en liten slant för ditt arbete – bättre än inget. Bedrövligt att folk inte kan ta hem sitt skräp!
  Ha en skön vecka!
  Kram.

 7. Svara

  Eva-Lena

  5 maj 2014

  Bra jobbat Paula! Jag tycker väldigt illa om de som kastar skräp, vare sig det är i naturen eller någonstans öht, förstår inte hur man tänker, eller rättare sagt så tänker man väl inte alls.

  Kul att du som jag är förtjust i Sara Kadefors, jag minns henne från radion också, och hennes sommarprogram för ett antal år sedan är ett av de bästa jag hört. Jag har ingen aning om vem som skriver nästa del i “Släkten”, men det som slår mig är att böckerna varit ganska lika skrivna, ganska dramatiska och sagolika. Hoppas att det inte dröjer så länge till nästa del. Moa Herngren har jag inte läst något av, men är lite nyfiken på henne, men före det finns det andra jag “måste” läsa. Nej deckare är ju som jag vet inte din grej, dock tycker jag Ann Cleeves är lite annorlunda, jag skulle tro att hon kan uppskattas av icke-deckar-frälsta också. Just nu har jag fastnat i Carin Gerhardsens deckarsvit, de är beroendeframkallande…

  Ha det så gott i läshörna och med din superterapeut, mjuk, kramig, billig, gränslöst kärleksfull, ärlig…bilden på henne och Torsten (visst är det han) är sååå underbar!

  KRAM från ett iskallt Gävle.

 8. Svara

  TT

  5 maj 2014

  Det är för jäkligt, speciellt med burkar och glas. När burkarna rostar sönder blir de hemska att skära sej på för djuren! När ska folk börjar lära sej… troligen aldrig!
  Speciellt verkar det som om man tänker att de burkar man inte får pant på kan man bara lämna kvar ute eller slänga ut.

  Tänk vad hundarna känner på sej om man inte mår bra, då vill de vara så nära!
  Vi var i dina faggor, bara fyra mil från dej i helgen men jag tänkte att jag vill höra först om du vill ha besök innan jag kommer farande så vi for rakt hem denna gång.
  Kram!

 9. Svara

  Astrid

  5 maj 2014

  Tummen upp för dig som plockar skräp. Här var det mcyket förut, men kiosken lades ner och då förvann också skräpet
  Vi bor mittt emellan skolan och kiosken som fanns förut
  Du har världens finaster terapeuter

 10. Svara

  TjockMorsan

  5 maj 2014

  Bra jobbat! Man kan verkligen undra hur skräpet hamnar på vissa folktomma platser samtidigt som man blir ledsen för att folk inte har mer vett. Har man orkat ta med sig mat och dryck ut i naturen så kan det väl inte vara allt för besvärligt att ta det med till närmsta soptunna?

  Vill du bege dig söderut och har vägarna förbi här om du ger dig ut på upptäcktsfärd i vårat avlånga land, så är du alltid välkommen hem till mig. :thumbsup:

  Nu får vi hoppas att värmen hittar tillbaka snart. Även här hos oss har det varit kyligare dagar och iskalla nätter, vilket inte känns okej efter förra helgens sommarvärme.

  Klappa om din håriga fyrbenta lilla terapeut och ge henne en nospuss från mig.
  KramKram! :love:

 11. Svara

  "LillaSyster"

  5 maj 2014

  Underbar bild på Torsten och Blinka…. tänk vad bra hund och katt kan komma överens. Duktigt av dig att plocka upp… men jag förstår inte heller hur folk bara kan veva ner rutan och göra sig av med det de har i handen. Ha det gott och njut av gullvivorna – de är min vår favorit! Kram

 12. Svara

  Menageriet

  5 maj 2014

  Så många fina blommor och sälgkissar Du har i naturen? Hos mig finns inga gullvivor och några kissar har jag inte sett även om det finns sälg?
  Visst blir man förbaskad på all skit folk kastar i naturen? :angry:
  Och inte blir man rik på att plocka burkar heller numera, eftersom de flesta är import: “Suck”
  Här började fästingsäsongen för länge sen och både hundar katter har dom på sig. Däremot har inte jag haft några som tur är. :thumbsup:
  Nu ska det blir regn här ser det ut som och det är ju bra! Då blir det lättare att gräva ogräs i landen och det är ganska torrt i markerna. Nackdelen är väl att det inte är kul att gå med hundarna? Både bra och dåligt alltså!
  Hoppas att Du och menageriet får en fin vecka och kram från mig! 🙂

 13. Svara

  Raija

  5 maj 2014

  Nog hittar man det ena och det andra i pälsarna på djuren. Både grenar, tovor och lite levande kryp verkar trivas utmärkt. Jag försöker känna igenom varje djur minst en gång om dagen, men lyckas inte alltid. Har en del katter som inte visar sig för mig varje dag.

 14. Svara

  soffie

  5 maj 2014

  å va fina dina djur är:) ha nu en underbar Majvecka du med.Du har världens bästa terapeuft!

 15. Svara

  Siv

  5 maj 2014

  Hej!
  Trillade in på din blogg då dottern med kompis funderade om ordet “kiva” får användas i skrift.
  Nej, svarade jag, men blev därefter tveksam, hur saken är i en vardaglig text. Skulle googla vad gäller för “finlandismer” o det var då jag hittade hit. Har så läst, förvånats, förtvivlat o känt med..
  Är själv lärare från södra Finland, som jobbat mindre i år, efter sjukledighet pga stress o utmattning hela vårterminen 2013. Har precis tagit emot mina nya ettor, på “uppflyttardagen ” idag. Kändes rätt så bra, men är orolig o rädd hur hösten ska te sig, inser ju att denna rehabilitering o “börja må bra” tar väääääldigt länge, som du själv sa: ” ett steg fram, två bak”, men våren, solen, värmen o framför allt LJUSET, gör under!
  Såå tråkigt att du mitt i utmattningen måste ta itu med skilsmässa, orättvist!
  Befinner mig själv i en tid då barnen börjat flyga ur boet, mannen startat egen firma o känns väldigt avlägsen o jag, jag vet inte vad jag vill o vilka värderingar som är mina o vilka jag bara av praktiska, egoistiska, “för enkelhetens skull” skäl, jag bara omfattat.. Så mycket funderingar. Försöker att inte fatta beslut utan leva i nuet o hitta små glädjeämnen som finns omkring mig.
  Må väl, har bokmärkt din blogg, så tittar gärna in igen!

  Vänlig hälsning, Siv från södra Finland

 16. Svara

  Mias Mix

  5 maj 2014

  Ja hundar lyssnar alltid så bra på en, katter o hästar också 🙂 Har också hittat fästingar både på katten o hästen, nackdelen med dena varma årstiden. Men det mesta är ju så härligt när det blir grönt o värme. Bra gjort av dig o Blinka att städa bort burkarna! Ha en skön vecka!

 17. Svara

  Gunvor

  5 maj 2014

  Men fy va hemskt med fästingar. Jag har som tur är aldrig sett nån och hoppas slippa det i sommar också. Där vi var i påsk, hos Helena, där är det gott om dom där odjuren. Jag var lite rädd när jag gick där i gräset bland blommorna, men man kollade igenom kroppen om kvällarna och hade tur att inte ha nån krypande.Hua va läskigt!
  Duktiga ni som plockar skräp. Tur du har din terapeut med dej som hjälper till.
  Idag har jag rensat min sista rabatt och hela trädgårdslandet. Hur lätt som helst följde ogräset med och inga myggor finns heller. Det är nog för kallt. fast idag var det ganska skönt ändå, men nu ikväll är bara 3grader. Inatt var det -4.
  Underbar bild på dina fina husdjur! Kram Paula!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 341
 • 499
 • 1 641 032
 • 5 101
 • 65 745
Sök här