Bloggen Humor

Prova en ny diet!

Av
den
16 november 2011

Glöm GI-metoden, nu gäller småbarnsdieten!

Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka.
I ett samarbete mellan barnläkare, sköterskor och näringsterapeut har därför denna nya diet tagits fram:

Dag 1

Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.

Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).

Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.

Kvällsmål: Rosta en skiva bröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.

Dag 2

Frukost: Ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked vaniljsocker.

Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en medtagen fimp (som övriga familjemedlemmar tvingar dig att spotta ut) med en isbit.

Mellanmål: Slicka på en klubba så att den blir klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan.

Middag: En sten eller torkad ärta, tryck först upp den i vänstra näsborren. Blanda ner läsk i potatismoset. Ät med sked.

Dag 3

Frukost: Två plättar och mycket sylt som du gnider in i ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna,..

Lunch: Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt. Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet. Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det.

Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det).

Dag 4

Frukost: En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blir mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingor.

Lunch: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Leta fram klubban från soffan och ät upp resten av den.

Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.

Det är bra att göra dieten effektivare med motion.
Här är några exempel:

– Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när Securitas släpar ut dig ur butiken.

– Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.

Kunde inte låta bli att norpa med mig dessa goda råd!
Själv satte jag i våras som mål att gå ner 25 kg
Ett halvår senare har jag inte ens kommit halvvägs, vågen visar -9,5 kg
Där har vikten nu stannat, och det är så trist!
Men jag kämpar på, kan ju inte som friska personer öka på min motion, kan inte styrketräna eller dansa, däremot kan jag påverka vad jag stoppar i mig och hur mycket.
Sen gäller det att ha karaktär också!

TAGS

18 november 2011

8 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  16 november 2011

  Nja, den dieten vill jag nog slippa, men den är säkert effektiv! 😉
  Jag tycker ändå att du har gjort det bra, rätt som det är, så kanske det rasar lite mer! Men främst tycker jag ni är suveräna, som slutat röka! Heja er!!!!
  Kram på er i Pörtet…

 2. Svara

  Boman

  16 november 2011

  Opps, hade nog tur att inga från Securitas var på plats när jag gjorde den där slingra på golvet varianten. Vet inte om jag gick ner nåt, men ungen min slängde sig aldrig mer på golvet för att få godis. Och kassören var så snäll, så snäll efter det.

  Ungar suger i sig näringen via fingrarna, tror jag. Alltid kladdiga om dem men oftast ovilliga att äta det man serverar.

 3. Svara

  BrittMarie

  17 november 2011

  Halloj! Det ska vara du Paula, som får mig att kliva ut ur idet 😉 Ibland känns det bara såå trögt att skriva. Man tycker inte att det händer något annat än det vanliga grå. Nu har jag kommit på en bra diet också. Det ligger kanske något i det, och jag minns att när barnen var små var man ju betydligt smalare än nu, så….
  Kram

 4. Svara

  Ninni

  17 november 2011

  Den där var ju rolig och inte hade jag sett den förr heller! 😀 Men jag tror inte jag vill pröva den dieten trots att jag har en massa kilon jag borde bli av med. Det är svårt att gå ner i vikt då kroppen inte tillåter så mycket rörelser utan att protestera högljutt.
  Kramen.

 5. Svara

  Ragnvi

  18 november 2011

  Ha, ha, ha! Tror min Max o dottern redan tillämpar den dieten! Just idag har jag ett foto på hur Maxen äter!
  Vi ses ju på FB ibland…så du vet hur jag mår….men tro inte att jag går ner i vikt inte!

  Men jisses….fick faktiskt en tår i ögonvrån nu….mest av att du skriver så fint….om att du ska bli gammelfarmor!!! Nu får vi hålla tummarna för att allt går bra för de unga! Tur dom har ett kärleksfullt nätverk runt sig!
  Kramen!
  Ragnvi

 6. Svara

  Kicki

  18 november 2011

  Ja, den dieten kan man ju testa om man har lust (men det har man ju inte).
  Jag tycker att det är en bedrift att du gått ner så mycket sen i våras. Ta en paus över vintern så kan du säkert gå ner mer nästa vår och över sommaren. Jag tror inte på att man ska minska vikten för mycket och för fort. Chansen att få bbehålla vikten är nog större om man tar det lugnare.
  Kramen/Kicki

 7. Svara

  annette

  18 november 2011

  STORT tack för både dieten och motionstipsen, skall börja direkt, behöver gå ner 3-4 kg på ca tre veckor.
  Tack även för ett gott skratt, behöves verkligen ikväll!

  Kramen!

  annette

 8. Svara

  Doris

  21 november 2011

  *Ha, ha*, den dieten borde jag nog prova, det går långsamt här också *suck*.
  Får jag “låna” dieten och lägga ut den på min blogg ?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 366
 • 450
 • 1 638 533
 • 5 097
 • 65 701
Sök här