Bloggen

Inspirationsbrist!

Av
den
15 november 2011

Det är sannerligen inte lätt att uppbringa entusiasm och inspiration i denna förfärliga november-månad!

I helgen försökte jag hitta det vackra i november-naturen. Detta är resultatet:

Disigt och vemodigt..

Den övergivna parkbänken inbjuder inte till en stunds kontemplation

Till och med vovven ser blasé ut där den väntar på att få tävla i agilitytävlingen i Björnidet.

Nere i hamnen i Smedjebacken, skört, grått och …faktiskt vackert!

Båtplatserna ekar tomma i väntan på bättre och ljusare tider..

En hängbjörk verkar ha glömt att klä av sig sommarskruden.

På söndagen var landskapet totalt förändrat, solen sken från en klarblå himmel, isskorpan knastrade på ån och byborna hjälptes åt att ställa upp julgranen på Janvallen!

Igår var dottern med på ultraljud tillsammans med de unga blivande föräldrarna och flickans mamma.
Det måste ha varit en omvälvande och minnesvärd händelse för dem alla!

Solen skiner idag också, igår hann jag knappt ut på min promenad innan skymningen överraskade, idag får jag förlita mig på klockan och komma ut i tid!

TAGS

13 november 2011

16 november 2011

11 kommentarer
 1. Svara

  Menageriet

  15 november 2011

  Ja, även om man inte tror det, så har varje årstid sin tjusning. Ve och fasa om det hade vart snö och kyla året runt. :mrgreen:
  Men Du har ju fått fram det vackra med hösten, något som man inte alltid tänker på.
  Fina bilder!
  Ångrade mig och flyttade tillbaks till den gamla adressen på bloggen. Den Du fick i kommentaren tidigare. Nu har jag sex bloggadresser att välja på och 2 hemsidor och inget att skriva om i nån av dom. 😉 Så det är bara att hänga med i svängarna när jag byter. 😀
  Här är också för en gångs skull uppehåll i dimman och en riktigt vacker höstdag. Vi hade frost inatt med -2,9 grader.
  Ha det så gott i höstsolen!

 2. Svara

  AprilSus

  15 november 2011

  Trots dimma och gråväder så är dina bilder väldigt fina. Fast viss kan det vara svårt att se det vackar när det är grått. Men på november vädret kan jag som bor på det sydsvenska höglandet inte klaga. Vi har haft soligt och klart i nästan en hel vecka nu, förutom i söndags när jag lånade ut solen till dig. 😉

  Tyvärr kan jag väl inte skryta om att jag känner mig så värst mycket gladare och piggare för det. Och som den självplågare jag är, så sitter jag och kikar på hundar på blocket ibland och igår hittade jag en liten dam som jag kärade ner mig i vid första ögonkastet. Hade jag haft pengarna hade jag varit iväg och hämtat hem henne omedelbart. Vill du kika på sötnosen finns hon här… http://www.blocket.se/ostergotland/Urgullig_liten_blandis_37234514.htm?ca=17&w=2
  Jag får fortsätta att drömma vidare, tills tillfälle ges… 😥

  Hoppas din dag varit en bra sådan?!
  Kramis!

 3. Svara

  Malin

  15 november 2011

  Tycker du fick till några riktiga kanonbilder. Nr 1, 4 o 5 gillar jag mest!

  Inspiration eller inte.. jag/vi pluggar matte o engelska hemmavid o hinner inte så mycket mer.

  Kram

 4. Svara

  Mia

  15 november 2011

  Första bilden är vacker…den andra, tja den bänken väntar bara på att nån ska komma och sätta sig på den…och jag kan inte annat än säga att de övriga bilderna också är vackra…. Näää Paula, jag saknar inte snön….

 5. Svara

  Kicki

  15 november 2011

  Oj, här händer det saker. Då syftar jag inte på dina vackra, men vemodiga höstbilder.
  FÖRLÅT att jag varit så dålig att besöka bloggar på sistånde att jag missat din födelsedag. Jag vet ju att du fyller i november. Varmt GRATTIS! om än lite sent.
  Men den andra nyheten vet jag inte om det är så mycket att gratulera. Sickna jäkla ungar, att inte har mer klart för sig hur barn kommer till, eller snarare hur barn INTE kommer till.
  Men som du själv säger, så verkar ju inte äppplet falla långt från trädet 😉
  Kramen

 6. Svara

  Synnöve

  15 november 2011

  Alla tycker november är en trist månad.
  Inte jag. Man kan mysa inne då.
  Med ljus, gott fika, sitta och bara vara och hinna ifatt igen.
  En månad för eftertänksamhet tycker jag.

  Vackra bilder är det i alla fall.

  kramen på dig från en stel och ledbruten nabokäring :mrgreen:

 7. Svara

  Anki

  15 november 2011

  Jag finns ja – tack o lov :mrgreen: men är lite ohågad, lite nejig o har lite mycket omkring mig, så bloggen får helt enkelt vänta på bättre tider 😕

  Årets november är perfekt 🙄 varm o gott o helt underbar barmark!!
  Fina bilder har du tagit på novembernaturen.

  Den upplevelsen var nog lite omtumlande för alla japp!! de tror jag med.
  Men Ni vänjer Er…ett nytt litet liv, de blir till 99% de barnet som får de yngsta föräldrarna sedan i skolan!!
  Kramiz

 8. Svara

  Gunvor

  16 november 2011

  Först o främst vill jag sägaett stort Grattis i efterskott. Ännu ett grattis till att du ska bli gammelfarmor. Det kommer bli bra det där. Lite svårt att vänja sej vid tanken för dom unga föräldrarna och er andra.. det förstår man ju att det är. Och lite väl unga är dom ju. Men det ordnar sej alltid.
  Jag skulle kunna bli gammelfarmor jag också. Mitt äldsta barnbarn är 28 och har flickvän sen ett par tre år. Men jag hoppas dom väntar lite till. Jag själv var ganska ung när jag blev mormor och min yngsta var bara 5år då och så hade jag dagbarn här hemma. Men det var då det.

  Dina höstbilder var vackra med fina färger i trots det gråa vädret. Söndagsvädret var ju underbart. Kram till er i pörtet!

 9. Svara

  Punatukka

  16 november 2011

  De här bilderna KÄNNS i hela kroppen och jag identifierar mig med hängbjörken.Vi har haft kanonväder i flera dagar,suttit och solat t.o.m men underbart är kort,det vet vi så det är bara att hoppas att snön lägger sig vit på taken och att skåneland inte får en grå vinter! Kan tänka mig att ultraljudet var en upplevelse av stora mått.Krama o hälsa från mig.Lika varma kramar till er alla andra 🙂

 10. Svara

  Marketta

  16 november 2011

  Kanonfina bilder fick du alla fall. Förstår att hunden var less, hade Lizzie också varit om vi varit där hela dagen. Hon startade ju i dagens första lopp och dagens sista. Vi kom ju inte hem därifrån förrän halv åtta på kvällen. Men det gick ju bra för Lizzie i loppet på morgonen. Värre med den på kvällen, fast då antar jag att vi var trötta båda 2. Lizzie trött på att vänta att nåt skulle hända. Synd att ni inte fick se vårat första lopp, för det var ett kanonlopp. Men vi startade ju som nr 2 så klockan var nog bara 9 då.

  Kramizzar
  Marketta

 11. Svara

  Ninni

  17 november 2011

  Jamen den översta bilden gillade jag. 🙂 Men det är inget kul att fotografera då det är molnigt och disigt och hela naturen ser hängig ut. Snart kommer snön och då blir det lite roligare igen… tror jag.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 475
 • 520
 • 1 640 667
 • 5 101
 • 65 736
Sök här