Bloggen

Pubkväll på irländskt vis

Av
den
8 november 2009

Jovisst blev våra pubkvällsplaner verklighet.
Vi hade dessutom turen att få skjuts av granntjejen!
Hon hade inte hunnit till svampskogen i höst, så det passade bra att tacka henne med en drös torkade trattisar

Inte ofta man ser mig med läppstift!

För att få skjuts fick vi åka tidigt, så vi var bland de allra första på plats. Väntan blev lång, inte förrän halv elvatiden började det ramla in lite folk

Bandet var riktigt bra, och folk var danssugna
Det blev jag också, men vårt försök att strutta runt på dansgolvet tog en ände med förskräckelse då mannen fick så ont i sin höft och ben att han grimaserande fick linka av banan….
Det finns ett finskt ordspråk som översatt heter “Ålderdomen kommer inte ensam” och precis så är det, att bli äldre betyder att också krämporna blir fler och fler…

Det känns onekligen lite konstigt att gå på lokal där alla andra verkar känna varandra. Grängesbergarna verkar vara ett kramande folk, det kramades till höger och vänster, karlar kramades, tjejer kramades och par kramades.
Vi blev också inbjudna i gemenskapen, gick och satte oss bland ett större sällskap så vi kände oss inte utanför.
Enda smolken under kvällen var överrepresenterade nitiska ordningsvakter, fyra stycken på ca 70 besökare!
Eftersom vi själva har drivit krog så vet vi att man räknar hur många som får plats i lokaler och bestämmer antalet vakter från det. Dessa fyra var dock alltför nitiska, de drog ut en överförfriskad person som inte stört ett dugg, tvingade upp honom mot väggen och ringde dit polisen. Helt i onödan enligt vår mening. Fyra vakter och inget bråk, då ska inte polisen behöva blanda sig i! Värst var en kvinnlig väktare som måste ha lidit av diverse komplex, hon var mycket liten till växten, men hade desto mer pondus då hon stod med benen brett isär, nävarna knutna i byxfickan och en uppsyn som påminde om Hitlers! Hon var både störande och provocerande då hon gick sina ronder mellan borden.
En bra ordningsvakt ska varken synas eller höras innan han behövs!

Rökförbudet gällde tydligen inte de rökridåer som DJ roade sig med att lägga…

Efter några trevliga timmar blev det taxiresa hem, och det var det värt!

Idag har det varit en lugn dag i pörtet…och imorgon är det måndag och en ny vecka startar med bad för mig och veterinär för jyckarna.

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  8 november 2009

  Roligt att bryta vardagsrutinerna i Pörtet för en pubkväll!!! :cheers:
  Jag gillar Irländsk folkmusik! :thumbsup: Har fått uppleva lite irländsk publiv på Irland då jag har en kompis som bott där halva sitt liv. Har varit o hälsat på henne två vändor. Irländarna är väldigt gästvänliga och trevliga, verkar som om Grängesbergarna också är det.

  Den lilla kvinnliga vakten har nog lite problem med sin självkänsla, el vad tror du?

  Det har varit dåligt med blogginspiration i mitt pörtte, jag tror att det kommer att bli en massa jultjat framöver så jag hoppas att du inte ledsnar på mig!

  Jag förstår verkligen dem som vill fly julen, tyvärr kan den lätt blir stressig och smått hysterisk alla höga förväntningar. Jag tänkte själv försöka vara ute i god tid med allt i år så att jag sedan kan njuta av den när den bär av. Jag förstår om ni reser bort, det kan även jag tänka mig att göra ngn gång framöver även om jag älskar julen.

  Kram

 2. Svara

  Ingegerd

  8 november 2009

  🙂 Va kul att ni kom i väg! Trevligt folk där uppe, tydligen! Hoppas Hasse inte fick långvariga men av dansen! Du har ett fantastiskt vackert hår!

 3. Svara

  åsa

  8 november 2009

  Det gläder mig att ni kom iväg och jag tycker ju, att du/ni ser ut att ha haft det hur trevligt som helst!
  Synd, att det var så “nitiska” vakter, en sån sak kan förstöra väldigt mycket.
  Vet du, maken sa idag, att han hade så ont i knäna och han frågade om man kunde ha “sympationt”..(Ja, inte vet jag, det kanske man kan ha..)
  Ha dé!/Kram

 4. Svara

  Marketta

  8 november 2009

  Var det i parken ni var? Hon den kvinnliga vakten kanske hade pms 😀 . Skulle frågat henne det, fast då hade kanske du fått polisen på dig också.

  Kramizzar

 5. Svara

  Marketta

  9 november 2009

  Har förresten en award hos mig till dig.

  Kramizzar

 6. Svara

  TT

  9 november 2009

  Vad kul när det blir lite avbrott och man går göra något skoj! 🙂
  Ni verkade ha en toppenkväll men trist med vakterna. Jag har jobbat mycket på krogen och du har helt rätt, en bra vakt syns inte förrän det verkligen behövs!
  Hoppas vi får bättre väder denna vecka för nu är jag trött på det gråa, kram!

 7. Svara

  Astrid

  9 november 2009

  Ja du det så ju trevligt ut,men gud så vackert hår du har
  Kan man få köpa lite plantor kanske :0)
  Ja när ryggen krånglar då kan man få riktigt ont om det nu inte är höften förstås.
  Jag har ju fruktansvärt ont i ljumsken när jag går men det kommer från en nerv i kläm i ryggen

 8. Svara

  Kicki

  9 november 2009

  Vad kul att ni kom iväg på er pubkväll :party: l. Kunde verkligen du dansa med din häl?? Du skriver bara att Hasse fick ont.
  Eländigt med hundarnas klåda. Hoppas verkligen att stackars Loppan blir hjälpt nu av senaste medicineringen.
  Jag sitter i massagefåtöljen morgon,middag, kväll när jag hinner. Det är jätteskönt, men än har jag inte märkt nån förbättring. Det är nacken som spökar mest för tillfället.
  Idag har vi varit ute och plockat 15 liter trattisar, det blev ju inget under helgen. Snön som kom försvann ju lika fort, så nu gäller det att vara i skogen så mycket man hinner till nästa snövända kommer.
  Kramen

 9. Svara

  Marketta

  9 november 2009

  Det var knepigt, är det inget som fungerar för andra. När jag går in på min blogg och högerklickar då får jag upp det där spara som.

  Sen har vi Gunilla, hon klickar på min point shop länk, hon kommer inte in, men när jag klickar så kommer jag in på en gång.

  Kramizzar
  Marketta

 10. Svara

  BrittMarie

  9 november 2009

  Vaa, finns det inga blommiga tanter i Dalarna? Jag tyckte precis jag såg en på bild från krogen. Förresten var det nog en tjej. :innocent:
  Roligt att ni kom iväg i alla fall
  Kram

 11. Svara

  Anki N

  10 november 2009

  😀 Oh ser man på Paula o Hasse har slagit sig lösa o festat till det!!! Härligt sånt där behöver man ibland. Trevligt när de ordnas något i hemtrakterna så man slipper åka land o rike runt. Fina bilder på herrskapet, läppstift…du skojar, visst målar du läpparna varje dag…flera gånger…*ler* skojar inte behövs det, en skönhet klär i allt o utan. Ungefär….
  Gissa vad jag var igår, ja inte på pubafton inte. Jag slog mig fram bland flera tusen ((rent ut sagt en del rediga vildningar, utan hänsyn eller annat)) på Ullared..hu jeda mej. Det är helt klart bättre med en pubkväll….
  Kramiz Anki N

 12. Svara

  britten

  10 november 2009

  Va roligt att ni kom iväg och så kul ser det också ut som ni hade…härligt

 13. Svara

  Ninni

  10 november 2009

  Härligt med en musikkväll. Puben kan jag dock vara utan då jag/vi nu för tiden inte intar några starkare drycker än julmust. 🙂 Men det var alltför länge sen vi var på något musikaliskt nu så jag måste nog gräva fram något trevligt att besöka snart innan vi torkar ihop musikaliskt här hemma.
  Du har bra användning för svampen. 🙂 Inte dumt att betala skjutsen med svamp.
  Jag hoppas din kavaljer har tagit igen sig efter dansen.
  Nån tortellinigratäng vågar jag mig inte på efter att sambon var på byns hotell för ett par år sedan och åt “dagens” som bestod av just tortellinigratäng. “Ju mer jag tuggade ju större blev den där klumpen” beskrev han den skräckinjagade lunchen för mig så nåt sånt vill han inte ha fler gånger. Själv har jag aldrig ätit det så jag har ingen åsikt men jag brukar äta det mesta.
  Har du nån snö kvar? Här är inte ens en gnutta men förhoppningsvis ska vi få lite snö inatt. Håller tummarna.
  Ha det gött i pörtet och hälsa maken.
  Kram.

 14. Svara

  annette

  11 november 2009

  Så kul att Ni kom iväg, och trevligt verkar Ni ha haft med “infödingarna” oxå;)
  Vakterna lät ju mindre trevligt och precis som Du skriver skall dom i princip vare sig höras eller synas förrän dom verkligen behövs, finns ju bra kurser för dessa att gå, kanske missat dessa utbildningar!

  Kram //annette

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 152
 • 497
 • 1 652 574
 • 5 119
 • 66 012
Sök här