Bloggen

Puh, slutet gott allting gott

Av
den
1 juli 2017

Igår lockade jag med mig exet med hund på en promenad runt Mellansjön. De senaste dagarnas blåsväder hade skördat sina offer, det låg omkullfallna träd lite här och där..

Vädret var kanon, soligt men med en svalkande vind..

Leden går i omväxlande terräng och man kan ju lära sig ett och annat längs vägen :mrgreen:

Där det var sankt var det spångat och hundarna hittade ett vattenhål..
Men sen, sen blev även jag törstig och sträckte mig efter axelväskan där jag lagt min vattenflaska och mobil.
Plötsligt ser jag att mobilskalet inte innehåller någon telefon längre! 😳
Vad gör man? Hasse trodde jag lämnat mobilen hemma, jag hoppades detsamma men tyckte det lät osannolikt att få med mig skalet men ingen telefon?
Vi valde förstås att vända och gå tillbaka samma väg som vi kom, allt medan Hasse ringde upp min mobil

Svamphundar har jag hört talas om, men telefon-hundar? 😆

Här där Candie så fint markerade låg i alla fall telefonen, mitt på stigen ungefär halvvägs tillbaka :thumbsup:
Vilken lättnad! Hur telefonen krånglat sig ur skalet och ner på backen, ja det tänker jag inte tala om, för det har jag ingen aning om!

Kan det vara dags att avslöja min lilla frågelek? För det var ju ett..

hårfärgningsprov…

Tack vare grannen fick jag nu mina efterlängtade slingor i kalufsen

Och jag är jättenöjd med resultatet

Gamla finnkäringar kan få galna idéer, blått är flott!!!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  1 juli 2017

  Den cliffhängern hade jag aldrig klurat ut!!! Snyggt bruden 😛
  Candie kanske kan börja jobba som mobilsökare??? Det finns säkert massor med borttappade såna….!! Duktig vovve 🙂
  Kram påre :love: :love:

 2. Svara

  Eva-Lena

  1 juli 2017

  Snyggt med det blå i ditt hår!!! Modig är du då, och ditt hår tycks växa inte som ogräs, men gräs.

  Jösses vilken himla tur att ni hittade telefonen!!!

  I torsdags lämnade jag in bilen på verkstad och tänkte att jag hinner hämta innan de stänger. Sedan åkte jag och döttrarna till Sandviken för att besöka Roland. Vi blev kvar lite väl länge, så bilen var inlåst, OCH i bilen låg nycklarna hem! Min snälla dotter fick vänta medan jag var hos sjukgymnasten och sedan åka Gävle-Untra 4,5 mil enkel resa för att hämta extranyckel. Huvudnyckel finns – just det – hos oss och sekreteraren som är på semester.

 3. Svara

  Ninni

  1 juli 2017

  Vilken otrolig tur att ni hittade mobiltelefonen!!! Duktig hund som hittade den.
  Du är då en riktig tuffing du! Blå slingor i håret! WOW! Det skulle jag då aldrig våga. Inte på riktigt. En hårfrissa jag hade för många år sen sprayade blå slingor i mitt hår (som bleknade snabbt efter ett par tvättar) för att jag skulle få se minen på mina barn när jag kom hem. Gissa om dom gapade.. 😀 Nä, jag har grå slingor i mitt hår, alldeles naturligt, så det får räcka. 😉
  Kram på dig!

 4. Svara

  Skyttlat

  1 juli 2017

  Fin tur! Synd att Ni måste vända. Svarade inte Candida när det ringde? Det kunde hon väl ha gjort? :mrgreen:
  Nu ser Du ut som en blåhårig rik amerikanska? :mrgreen: Nej, skämt åsido. Det var fräckt! :thumbsup: Varför ska inte tanter kunna ha färgade slingor i håret? Snyggt!
  Hoppas Du får en fin dag imorgon och kram! 🙂

 5. Svara

  Punatuckka

  1 juli 2017

  Såååää fräsigt med blått,Det är som gjort för dig!
  Håll hårt i telefonen i fortsättningen för den tycks leva sitt eget liv,tsss! 😀

 6. Svara

  Malin

  1 juli 2017

  Du är coolaste finnkärringen på nätet 8) så långt ditt hår har blivit, och snyggt med slingorna!!

  Gud så skönt att du hittade mobilen, det blir så mycket krångel annars. Gissar att Candie fick välförtjänt beröm.

  Ha det så gott!

  Kram Malin

 7. Svara

  "LillaSyster"

  2 juli 2017

  Blått är flott och kungligt! Vågat! Modigt och snyggt passar bra på dig.
  Vilken tur att telefonen kom till rätta – duktig hund! Ha nu en fin söndag, här skiner solen och det är nästan vindstilla nu på morgonen, jag tror jag ska hissa flaggan denna vackra dag och så har jag ju en faster som fyller så ja, jag gör det klockan är ju strax 08,00. Kram

 8. Svara

  Anki

  2 juli 2017

  WOW!! Du är en riktig tuffing! Och snyggt blev det!
  Vilken tur att ni hittade telefonen igen – eller att Candie gjorde det! Duktig hund!
  Ha en fin söndag!
  Kram

 9. Svara

  Gunnel

  2 juli 2017

  Hundar kan man ha stor hjälp av. Snyggt med blå slingor! Jag vill också ha lite annorlunda färg i mitt hår, men min frissa är så försiktig och vågar inte testa. Jag funderar på att gå till en annan salong, för jag vill bli färgglad.

 10. Svara

  Anna

  2 juli 2017

  Jätte fina bilder!
  Och fint har du gjort här inne!

  // kram

 11. Svara

  Kersti

  2 juli 2017

  Vilken tur att mobilen kom till rätta. Å så fin i håret du blev.
  Kram

 12. Svara

  Hillevi

  2 juli 2017

  Det var modigt gjort och fint blev det också! :thumbsup:

  Duktigt gjort av Candie – lättnad – men träna upp Blinka också, vettja. Schnauzern Embla hittade ofta mina tappade nycklar (hon kunde ju allt… :angel: men även Ankan har hittat en pocketkamera två gånger fast inte på kommando. Giraffen “hittar” också det HAN har gömt men aldrig glömt…

 13. Svara

  Mias Mix

  2 juli 2017

  Vilken otrolig tur att du hittade mobilen! Du köpte väl en trisslott 🙂 Ja oj vad det har stormat, även här har träd blåst ner.
  Ang bygget så har vi inflyttning någon gång andra kvartalet nästa år så det är lång tid kvar. Och en annan byggfirma har byggt massa lägenheter och radhus strax bredvid våra, och jösses så många fel de gjort. Sånt fruktansvärt slarvbygge. Så man är allt lite nervös. Men än så länge ser det i alla fall bra ut.
  Ha det bra! Kram

 14. Svara

  Kicki

  3 juli 2017

  Vilken tur att du hittade mobilen igen.
  Blått är flott, modigt också.
  Jag håller mig till det gråa (som snart är vitt).
  Vi funderar på att besöka dig den här gången när vi ska till Ludvika. Hur ser din vecka ut?
  Kramen/Kicki

 15. Svara

  Bia Lidén

  3 juli 2017

  Jisses vilket äventyr med mobilen!
  Tur att du fick hjälp med att hitta den.
  Snygga slingor, men jag skulle nog inte våga…
  Rött vågar jag däremot. 8)
  Kram/Bia

 16. Svara

  leila

  3 juli 2017

  Kan tänka mig hur det kändes i magen då telefon var borta. Usch vilken mardröm, man har ju så mycket i den , i allfall jag. Har nästan hela mitt liv där 🙂 . Herregud människa vad häftig du blev i håret, nu blev jag jättesugen. Så snyggt och det passar dig. Så synd att man är så feg. Men förr då jag var yngre var jag modigare. Minns mitt svarta hår med knallröda slingor 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 214
 • 363
 • 1 626 608
 • 5 069
 • 65 363
Sök här