Bloggen

Fortsätter på djurligt tema

Av
den
13 juli 2023

Vi har fått skurar lite var och varannan dag nu, ganska skönt tycker jag, fast det säger jag inte högt för då kan jag bli nerslagen…
Efter regn kommer…

vissa kryp fram, sniglar..

..och snäckor

Här en som har slagsida, det verkar som att huset han bär på är för tungt!

När vi gick ner till sjön igår mötte vi tre duniga rätt stora måsungar

Denna gång varken hördes eller syntes någon arg skrikig morsa, så hon har nog släppt bevakningen av tonåringarna..

Jag roade mig härom dagen med att fota måsar på utkik

Jag fick med rätt många på en och samma bild! Hur många ser du?

Ja naturen levererar, idag såg vi som omväxling tamdjur, griskultingar och söta lamm, mer om den trevliga utflykten kommer…

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  13 juli 2023

  Det var många olika djur. Sniglar har kommit fram nu när det är blött. Jag hittade 12 måsar på lyktstolparna. Måsungarna är ok när föräldrarna slutat skrika.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   14 juli 2023

   Vi har precis haft ett kortvarigt åskoväder här, Dunder o blixtar och tio minuters ösregn. Jag räknade till 18 måsar…
   Ha en fin helg, hoppas du får sol o lagom med värme
   Nospuss till Minton

 2. Svara

  Karin

  13 juli 2023

  Minst 18 måsar får jag ihop. Och stackar snäckan (vinbergssnäcka?) som verkar lite vinglig. Hoppas den inte råkat ut för en snigelfälla med öl i!

  • Svara

   Paula

   14 juli 2023

   Ja då har vi räknat lika bra! Ja man kan undra var vingligheten kom ifrån, Mitt på vägen försökte den ta sig fram. Mycket ser man när man hålla gluggarna öppna!
   Trevlig helg

 3. Svara

  BP

  13 juli 2023

  Du som älskar matlagning borde ha samlat snäckorna och tillagat dom med smör, vitlök och persilja;-) Fantastiskt fina makron. Bra jobbat Paula!
  Den där måsungen är betydligt “fulsötare” än fullvuxna dito kan jag säga. De härjar här på innergården som bara den. På hustaket har HSB satt upp flygande fågelskrämmor, så där sitter de inte längre och bajsar. Och sedan jag satt upp mitt orangea paraply har inte en enda fågel lämnat en “hälsning” – hahaha;-)

  Har räknat måsar på din bild. Klart jag har gjort!!! Har kommit fram till 17 och en halv som till hälften är gömd bakom gatlyktan. Hur många såg du?

  • Svara

   Paula

   14 juli 2023

   Det där med artbestämning på snäckor och sniglar är jag inte så duktig på, känns nog bättre att handla såna i mataffären! Är det svarta flygande fågelskrämmor? Såna finns här men hjälper föga. Inte heller blinkande ljus på taken hjälper. Men puh, nu är värsta perioden över, till nästa år! Visst var det rätt med 17½ fast alla levde ju så jag säger 18!

 4. Svara

  Anna i Portugal

  14 juli 2023

  Sniglarna är inte så roliga men trevliga att fotografera, en hinner ju verkligen ställa in skärpan i alla fall 🙂 Ser fram emot griskultingarna!

  • Svara

   Paula

   14 juli 2023

   Ja det har du rätt i, man hinner både det ena och det andra och motivet finns likaväl kvar. Nu kör ju jag med autofokus och enkel kamera så det tar bara ett ögonblick, inga foton som skulle tåla förstoring i jätteformat, men det behöver jag ju inte ha heller. Kultingarna kommer på måndag, lö-sö är det en massa temabloggar som ska klaras av! Imorgon ska vi visst pussla!

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  19 juli 2023

  Jag tittar väldigt gärna på djurbilder och det mesta går hem hos mig. Men allt som liknar mördarsniglar grimaserar jag åt när jag ser dem. Snäckor däremot är fina. Men stackarn som nästan tappade sitt hus. Måsungarna börjar bli stora men kanske föräldrarna ändå har lite koll på dem. Jag räknade till 17 måsar men jag orkade inte köra en koll till så det kanske är fel.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 169
 • 189
 • 1 655 003
 • 5 128
 • 66 118
Sök här