GemsWeekly

Quisle: Möbler

Av
den
5 september 2012

Möbler

1. Vilken är din favoritmöbel hemma?

Köksbordet, vid det tillbringar jag många timmar

2. Saknar du någon/några möbler?

Nej, inte direkt, men en soffa är trasig och måste bytas ut.Och sängen är lastgammal…


En schysst säng i ett schysst sovrum!

3. Din senast införskaffade möbel?

Tevebänken vi köpte då vi inhandlat vår 50-tums tv för ett par år sedan.

4. Vilken är den dyraste möbel du äger?

Alla mina möbler utom tevebänken och sängen är inhandlade begagnade och har ett ringa pengavärde

5. Vilken färg har du på din soffa och i vilket material är den?

Vi har två soffor, en tvåsits- och en tresits i ljusbrunt skinn. Den mindre av sofforna har fått en repa i skinnet och måste därför bytas ut mot en “bättre begagnad”, gärna i skinn då de är lättast att hålla rent från djurhår!

Om alla var som jag skulle inte Ikea finnas och inte så många andra möbelvaruhus heller.
Orsaken är både en dålig ekonomi men också en vilja att återanvända schyssta grejer istället för att köpa nytt. Man kan skapa ett mycket personligt hem med loppis- auktions- och Blocketmöbler!

Vill du också vara med, klicka då här

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  5 september 2012

  Där är vi väldigt lika du och jag. Möbelaffärer blir inte rika på mig/oss. Det enda nya vi har är också TV-bänken och en byrå i hallen (liten trång hall krävde specialmått). Allt annat är Blocket- och auktionsfynd, samt en del arvegods. Vår säng är det allra bästa fyndet även om vi fick betala mycket för den, en begagnad värsta sortens DUX-säng, man sover som en gud i den…

  När flyttar ni?

 2. Svara

  annette

  5 september 2012

  Kan ju inte påstå att jag heller lägger så där väldigt mycket pengar på möbler, har väl totalt sett köpt två omgångar av möbler i olika etapper, men det är ju tur att det finns andra som köper mer, för tänk på alla arbetstillfällen som skulle gå förlorade i annat fall;)
  Ha en fin kväll!

  Kramen!

 3. Svara

  AprilSus

  5 september 2012

  Även hos mig är det en blandning av sånt jag fått, köpt begagnat och lite nytt, men då är det oftast billiga rea grejor från IKEA. Även jag köpte ju en ny TV-bänk för ett tag sedan, men det var ju från presentkortet jag fick när jag fyllde år i våras. Skulle väldigt gärna köpa mig en ny säng, men det har jag dessvärre inte råd med. En “ny” soffa skulle jag också vilja ha, då det är lite ont om sittplatser när man får besök.

  Kom just på att jag köpte mig en triss-lott! 😀 Vem vet, man kanske har råd med det? Men jag brukar göra som de gjorde på gamla triss reklamen, jag sparar mig med skarpandet och njuter av att möjligheten fortfarande finns kvar… 😉

  Ha en fin kväll, min vän!
  Många kramisar! ?

 4. Svara

  Mia

  5 september 2012

  Ett hem ska spegla de personer som bor där, det tycker jag…och det enda sätt det kan göra det på, är att inreda efter ens eget tycke och smak. Bevare mig väl för hem som ser ut som reportage i inredningstidningar eller kataloger! Därför gillar jag loppisfynd! =)
  Jo, jag såg Dox-dokumentären….så himla fin! Kärlek…
  Kram på dig vännen!

 5. Svara

  ejmis

  5 september 2012

  Svar: Jag bor i Medelpad, ca 4 mil från Sundsvall, och jobbar inom Rättspsykiatrin.

 6. Svara

  Marketta

  5 september 2012

  Det här var ju en kul grej. Det är ju inte alltid man har nåt att skriva om, så då kan man ju fylla ut med en sån här. Vilket jag tänker göra idag 😆 .

  Kramizzar
  Marketta

 7. Svara

  Kristina

  6 september 2012

  Kul att läsa lite om dina möbler och jag säger som Mia, visst ska hemmet präglas av de som bor där allt annat kan bli lite fel. Dessutom delar jag din uppfattning om att det är jättebra om man kan återanvända möbler, då förenar man ju både nyttan och nöjet. Ha det gottast, kraaam!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 369
 • 369
 • 1 608 597
 • 5 041
 • 65 037
Sök här