Rallybilar och snöskotrar..

Vaknade imorse av motorvrål, rallybilars och skotrars blandade konsert.
Dagens första sträcka i rallyt gick redan vid niosnåret och vi som inte skulle ut i ottan hade inte ställt någon väckarklocka, och det behövdes sannerligen inte heller!

rallycollage

Gick en promenad mitt på dagen med Blinka för att se om det rådde någon rallyfeber på byn.
Minibussar och skotrar fanns det gott om, men den mesta publiken befann sig nog ute i dom stora skogarna, läste att tv-teamet hade stött på en varg när de kom åkande, finurligt nog vid..Vargåsen! :mrgreen:

I Finland är motorsport stort så jag är uppvuxen med bensinångor. Dotterns far körde folkrace och min tredje äkta make var fullkomligt rallytokig så jag tillbringade en vecka på sommaren åkandes runt på Finska rallyt i augusti. Då skulle man åka runt och se så många sträckor som möjligt, grabbarna hade satt upp ett minutschema som inte tillät kisspauser en gång! Eftersom jag var enda tjej som godtogs i bilen, de andra visade inte upp tillräckligt intresse, så vågade jag inte ens dricka kaffe om dagarna av rädsla för att bli kissnödig ute på vägarna!

rallycoll

Idag var det däremot minsta motståndets lag som gällde, -8 grader och en kall snålblåst gjorde utevistelsen oskön, och jag frös bara på den stunden jag stod och tittade då rallybilarna tankade vid brandstationen mitt i byn.

Hasse stannade hemma och hejade fram skidskyttarna i spåret, det gick väl sådär…då gjorde istället finske Andreas Romar en bedrift genom att åka in som femma på störtloppet!

Imorgon är det nog dags att motionera lite igen, undrar om jag skulle kunna hålla balansen?

iscykel

Nej knappast, jag som får yrsel bara jag står på en pall!

0

16 Comments:

 1. Oj vad spännande! Det är ungefär som när Vindelälvsloppet gick här på den tiden det begav sig….en nätt 40-milastafett! Varje liten by levde upp, folk satt utmed vägen och hejade o skrek några minuter, sen hade löparna sprungit förbi! :-)
  Men folkfest var det *L* Kram på er!

 2. ;-) Rally – ja de körde min gubbe förut men de var tyvärr innan min tid. Men jag har en son jag följt på folkrace i många år – kanonkul.
  Du apparaten här ovan, typ cykelmojeng, är det en “se hur länge de dröjer innan ni får bada”

  Tyvärr inga besök denna helgen. Skulle fått planerat besök av lillprinsen men de var sjuka allihop :( de går fler tåg.
  Kramiz

 3. :razz: Andreas Romar ja han bor inte långt från mig han är uppvuxen ca 40 km härifrån och hans morfar sällskapar med min faster Så vi hejar på honom .Rally är något som min man är intresserad av .Nu som bäst är det final i finska melodifestivalen + att vi ser den svenska uttagningen ,allt så det är mycket nu .kram Nette

 4. Ha, ha! Vi har faktiskt funderat över att köpa en motionscykel el d. Kanske ett tips här :lol:
  Kram

 5. Farfar skulle det ju vara ,virriga jag :!: :?:

 6. Jag hade en jobbarkompis förut som körde rallycross. Så jämt när de hade tävlingar i Hedemora så var jag och hejade på henne. Men så la hon av för hon tyckte det blev för dyrt.

  Kramizzar
  Marketta

 7. Inget rally här mer än per fots i snömodden. Snålt och råkallt gick vi en timma med hunden. Sen fick det vara nog. Tvättstugan och veckohandling på schemat. Imorgon vilodag :)

 8. Spännande när det händer ngt på byn :)

  Har ingen relation alls till motorsport i ngn form.

  Kram ?

 9. Oh vad skoj att ha lite rally i byn! Vi har ju midnattsrallyt i Västerås och här i Sura nöjer jag mej med damrallyt varje sommar där tjejer kommer i stora raggarbilar, tidsenligt klädda.
  Men jag älskar fart och bilar så nog skulle jag vilja se svenska rallyt någon gång.

  Jag får också ta en smal vecka… var så nöjd med att jag ätit så lite och motionerat med skottning och hund förra veckan… men så blev det både vin och choklad igårkväll när mannen kom hem… pust.

 10. Det är kul med rally, det kör in här i området med. Men vi ger oss inte ut och tittar :)
  Trodde de skulle gasa förbi på Nuggursvegen idag, på väg upp mot Kirkenär. Men har ännu ingen sett.
  Härliga bilder dock :D

  Gillar den där sista… men tror inte jag skulle kunna hålla balansen på den.
  Snart är det skidskytte igen. Ska fixa lite kaffe och snadder till tvn.
  Ha en flotters dag du nu.
  Kram från nabokäringa :mrgreen:

 11. Smart av dig att hålla dig till tankningsstället i byn. Jag tycker det ofta ser otäckt farligt ut när folk står efter vägarna och bilarna kommer så himla fort.
  Jag såg ingen skidåkning alls igår då vi hade annat för oss men idag kanske jag lyckas se nånting i alla fall. Sen är det ju Sverige – Finland i hockey ikväll men då kan jag nog inte se allt heller för det blir nog mitt i maten och då Linn ska ha skjuts till tåget.
  Ha en fortsatt skön söndag.
  Kram.

 12. I er by händer det grejer, minsann… ;-)

  Kramis! <3

 13. kul med rally å iår var det iallafall massor av snö .kul

 14. Intelligenta vargar där. Tänk att de kan läsa skyltar! :)
  Gör laxsoppan, den är enkel att göra och man äter den hur lätt som helst!
  Men använd inte den där dietskeden då!

 15. Fart i byn förstår jag att det var, har varit uppe i skogarna ett par ggr och sett på rallyt, som väl var så släpptes vi ut ur bilarna för att titta, annars hade det gått illa eftersom vi drack massor av kaffe;)

Kommentera