Bloggen

Rallybilar och snöskotrar..

Av
den
9 februari 2013

Vaknade imorse av motorvrål, rallybilars och skotrars blandade konsert.
Dagens första sträcka i rallyt gick redan vid niosnåret och vi som inte skulle ut i ottan hade inte ställt någon väckarklocka, och det behövdes sannerligen inte heller!

rallycollage

Gick en promenad mitt på dagen med Blinka för att se om det rådde någon rallyfeber på byn.
Minibussar och skotrar fanns det gott om, men den mesta publiken befann sig nog ute i dom stora skogarna, läste att tv-teamet hade stött på en varg när de kom åkande, finurligt nog vid..Vargåsen! :mrgreen:

I Finland är motorsport stort så jag är uppvuxen med bensinångor. Dotterns far körde folkrace och min tredje äkta make var fullkomligt rallytokig så jag tillbringade en vecka på sommaren åkandes runt på Finska rallyt i augusti. Då skulle man åka runt och se så många sträckor som möjligt, grabbarna hade satt upp ett minutschema som inte tillät kisspauser en gång! Eftersom jag var enda tjej som godtogs i bilen, de andra visade inte upp tillräckligt intresse, så vågade jag inte ens dricka kaffe om dagarna av rädsla för att bli kissnödig ute på vägarna!

rallycoll

Idag var det däremot minsta motståndets lag som gällde, -8 grader och en kall snålblåst gjorde utevistelsen oskön, och jag frös bara på den stunden jag stod och tittade då rallybilarna tankade vid brandstationen mitt i byn.

Hasse stannade hemma och hejade fram skidskyttarna i spåret, det gick väl sådär…då gjorde istället finske Andreas Romar en bedrift genom att åka in som femma på störtloppet!

Imorgon är det nog dags att motionera lite igen, undrar om jag skulle kunna hålla balansen?

iscykel

Nej knappast, jag som får yrsel bara jag står på en pall!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  9 februari 2013

  Oj vad spännande! Det är ungefär som när Vindelälvsloppet gick här på den tiden det begav sig….en nätt 40-milastafett! Varje liten by levde upp, folk satt utmed vägen och hejade o skrek några minuter, sen hade löparna sprungit förbi! 🙂
  Men folkfest var det *L* Kram på er!

 2. Svara

  Herr Nilssons Fru

  9 februari 2013

  😉 Rally – ja de körde min gubbe förut men de var tyvärr innan min tid. Men jag har en son jag följt på folkrace i många år – kanonkul.
  Du apparaten här ovan, typ cykelmojeng, är det en “se hur länge de dröjer innan ni får bada”

  Tyvärr inga besök denna helgen. Skulle fått planerat besök av lillprinsen men de var sjuka allihop 🙁 de går fler tåg.
  Kramiz

 3. Svara

  Nette Cecilia

  9 februari 2013

  😛 Andreas Romar ja han bor inte långt från mig han är uppvuxen ca 40 km härifrån och hans morfar sällskapar med min faster Så vi hejar på honom .Rally är något som min man är intresserad av .Nu som bäst är det final i finska melodifestivalen + att vi ser den svenska uttagningen ,allt så det är mycket nu .kram Nette

 4. Svara

  BrittMarie

  9 februari 2013

  Ha, ha! Vi har faktiskt funderat över att köpa en motionscykel el d. Kanske ett tips här 😆
  Kram

 5. Svara

  Nette Cecilia

  9 februari 2013

  Farfar skulle det ju vara ,virriga jag ❗ ❓

 6. Svara

  Marketta

  10 februari 2013

  Jag hade en jobbarkompis förut som körde rallycross. Så jämt när de hade tävlingar i Hedemora så var jag och hejade på henne. Men så la hon av för hon tyckte det blev för dyrt.

  Kramizzar
  Marketta

 7. Svara

  Kersti

  10 februari 2013

  Inget rally här mer än per fots i snömodden. Snålt och råkallt gick vi en timma med hunden. Sen fick det vara nog. Tvättstugan och veckohandling på schemat. Imorgon vilodag 🙂

 8. Svara

  Malin

  10 februari 2013

  Spännande när det händer ngt på byn 🙂

  Har ingen relation alls till motorsport i ngn form.

  Kram ?

 9. Svara

  TT

  10 februari 2013

  Oh vad skoj att ha lite rally i byn! Vi har ju midnattsrallyt i Västerås och här i Sura nöjer jag mej med damrallyt varje sommar där tjejer kommer i stora raggarbilar, tidsenligt klädda.
  Men jag älskar fart och bilar så nog skulle jag vilja se svenska rallyt någon gång.

  Jag får också ta en smal vecka… var så nöjd med att jag ätit så lite och motionerat med skottning och hund förra veckan… men så blev det både vin och choklad igårkväll när mannen kom hem… pust.

 10. Svara

  Synnøve

  10 februari 2013

  Det är kul med rally, det kör in här i området med. Men vi ger oss inte ut och tittar 🙂
  Trodde de skulle gasa förbi på Nuggursvegen idag, på väg upp mot Kirkenär. Men har ännu ingen sett.
  Härliga bilder dock 😀

  Gillar den där sista… men tror inte jag skulle kunna hålla balansen på den.
  Snart är det skidskytte igen. Ska fixa lite kaffe och snadder till tvn.
  Ha en flotters dag du nu.
  Kram från nabokäringa :mrgreen:

 11. Svara

  Ninni

  10 februari 2013

  Smart av dig att hålla dig till tankningsstället i byn. Jag tycker det ofta ser otäckt farligt ut när folk står efter vägarna och bilarna kommer så himla fort.
  Jag såg ingen skidåkning alls igår då vi hade annat för oss men idag kanske jag lyckas se nånting i alla fall. Sen är det ju Sverige – Finland i hockey ikväll men då kan jag nog inte se allt heller för det blir nog mitt i maten och då Linn ska ha skjuts till tåget.
  Ha en fortsatt skön söndag.
  Kram.

 12. Svara

  Darkangel och fröken Jokkmokk

  10 februari 2013

  Spännande! 🙂

 13. Svara

  AprilSus

  10 februari 2013

  I er by händer det grejer, minsann… 😉

  Kramis! <3

 14. Svara

  soffie

  10 februari 2013

  kul med rally å iår var det iallafall massor av snö .kul

 15. Svara

  Bia

  10 februari 2013

  Intelligenta vargar där. Tänk att de kan läsa skyltar! 🙂
  Gör laxsoppan, den är enkel att göra och man äter den hur lätt som helst!
  Men använd inte den där dietskeden då!

 16. Svara

  annette

  11 februari 2013

  Fart i byn förstår jag att det var, har varit uppe i skogarna ett par ggr och sett på rallyt, som väl var så släpptes vi ut ur bilarna för att titta, annars hade det gått illa eftersom vi drack massor av kaffe;)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 545
 • 562
 • 1 610 443
 • 5 044
 • 65 064
Sök här