Bloggen

Rapport från sjukstugan

Av
den
8 mars 2013

torstensjuk1

Torsten vill gå undan när han inte mår bra men ändå vara nära, då hamnar man under mattes skrivbord intrasslad i datasladdar…

Idag var vi på Falu Djursjukhus Ludvika-filial för första gången.
Det var nya och fräscha lokaler och urgullig personal.
Vi fick komma in på pricken den tid vi hade bokat, bara det ett smärre under, vana som vi är vid långa väntetider hos Torkel som vi anlitade tidigare.

torstensjuk2

Vi plockade fram Blinkas lilla bur till honom, att klämma in vår stora kattprins som har ont i en liten kattbur var inte att tänka på. Vi passade på att väga honom också så han skulle få rätt medicindos och visaren stannade på stadiga 4.8 kg!

torstensjuk3

Här undersöker veterinären Lisa honom, han var tålmodig och visade bara smärta längs svansroten. Tyvärr verkar han inte ha känsel kvar ut i svanstippen, men någon känsel högre upp. Antagligen har några kotor förskjutits i svansen pga att han antingen klämt svansen eller fastnat någonstans och ryckt för att komma loss.
Han fick en spruta mot smärtan och sedan antibiotika som vi ska ge i fjorton dagar.
Nu till det trista, det är långtifrån säkert att skadan läker av sig själv!
Vi måste nogsamt följa att han äter och dricker och går på lådan så det maskineriet fungerar.
Om svansen blivit helt förlamad återstår inga andra åtgärder än att amputera svansen!
Så sorgligt, han har världens finaste svans som han alltid burit högt och stolt.

Nya problem uppstår om en operation behövs för vi har ju inte försäkrat Torsten, det har vi inte gjort med någon av alla de katter vi haft genom åren. Dumt nog…det är trots allt en liten kostnad.
Samtidigt är det förmodligen en hög självrisk, något vi ska kontrollera nästa vecka. Vi kommer nog att ändå välja att försäkra honom nu, men det hjälper inte denna gång då skadan redan har skett.
Vi frågade hur mycket en operation kan uppskattas kosta och det lär landa på mellan 5-6000,-

Hur vi skulle hantera det har vi idag ingen aning om, så nu håller vi tummarna för att Torsten har gott läkkött!

katteroman

Kunde inte ha sagt det bättre själv :mrgreen: , nu önskar jag dig som tittar in en trevlig helg!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia Siverling

  8 mars 2013

  Stackars kisse. Det där med försäkring är ett dilemma. Min hundförsäkring kostar 2500:- om året med en självrisk på 4000:-. Mycket pengar som för det mesta inte behövs. Men när det händer och det kanske behövs operation då skenar ju kostnaderna iväg på det hemskaste.

 2. Svara

  Doris

  8 mars 2013

  Stackars Torsten, håller tummarna för att det ska läka bra !
  Sköt om er, kram, Doris

 3. Svara

  Nette Cecilia

  8 mars 2013

  🙁 Ja det är dyrt när man ska göra något utan försäkring .Vi hade för ett antal år sedan Selma på operation då hon tuggat i sig plastbitar ,hon var inte försäkrad det blev en dyr historia men hon hänger med ännu .Vi visste ju inte om hon skulle klara operationen för hon hann bli så dålig ,för det var ju förståss helg .Hoppas det går bra för er kisse ,kram Nette

 4. Svara

  soffie

  8 mars 2013

  men sötisen hoppas nu att det hjälper , kramen

 5. Svara

  Boman o Pelle

  8 mars 2013

  Finns fonder som tex Snuffefonden som kan hjälpa till med vet.kostnaden om det blir tufft. Bara så du vet. Hoppas killen blir helt bra med bara meduliner.

 6. Svara

  Astrid

  8 mars 2013

  Hoppas verkligen att han blir bättre. Så trist och onödigt att bli klämd.

 7. Svara

  Barbro Z

  8 mars 2013

  Stackars Torsten. Har man en stilig svans så vill man ju behålla den så klart. Kan tänka mig att det kan bli knepigt om han förlorar känseln i yttersta delen för gott. Då kan den kanske komma i kläm utan att han märker det?

  Ja – det där med försäkring är nog ett måste idag. Här i Göteborg tror jag inte du kommit undan med “bara” 6000 för en operation…. Måtte Torsten ha gott läkekött – både för hans och er plånboks skull.

  Kramis

 8. Svara

  Kajsa

  8 mars 2013

  Stackars Torsten <3

 9. Svara

  Synnøve

  8 mars 2013

  Håller tummarna för att det läker av sig själv.
  kramar om.
  nabokäringa :mrgreen:

 10. Svara

  Britten

  8 mars 2013

  Aj då… Stackars kisse , och stackars Er
  Måtte det läka…..

 11. Svara

  Ninni

  9 mars 2013

  Stackars Torsten! Hoppas verkligen att han har bra läkkött så han slipper bli av med sin vackra svans. Och så att ni slipper den kostnaden. Jag har funderat på att försäkra Snoozen och har tittat lite på såna försäkringar. Blir ju en liten lättnad i alla fall om oturen är framme och katten råkar ut för nån olycka eller blir sjuk. Fast naturligtvis ingår inte alla sjukdomar i försäkringen. 😕 Men det är ju som vanligt då det gäller försäkringsbolagen.
  Kram på er och ha en skön helg!

 12. Svara

  Ragnvi

  9 mars 2013

  Meeen! Stackars stackars Torsten! Får en tår i ögat jag…
  Hoppas allt går bra nu så han får njuta av livet igen!
  Vi har försäkrat både hund o katt för en inte allt för dyr penning…
  Kramen!
  Ragnvi

 13. Svara

  Gun wiik Plls

  9 mars 2013

  Voj, voj det är alltid så sorgligt då djur blir sjuka. Har jag rätt då jag tror att katten behöver sin svans för att behålla sin fina balans? Så hoppas han inte behöver bli en Pelle svanslös….

 14. Svara

  TT

  9 mars 2013

  Lilla plutten då! Hoppas verkligen ni slipper den kostnaden och han slipper vara svanslös.
  Jag har alltid försäkrat katterna direkt de börjat vara ute men drar kostnaden på autogiro månadsvis så känns det inte så förbenat dyrt. Just nu har jag ju fyra djur försäkrade eftersom jag inte tydker yngsta dottern har ekonomi och Tequila var ju min hund från början.
  Hoppas ni får en fin helg trots allt, kram!

 15. Svara

  Jenny

  9 mars 2013

  Jag har tre av mina katter försäkrade i Folksam. 143 kr i månaden för alla tre. Självrisken är 1500:- + 20% av resterade. Folksam har direktreglering hos vetrinären.

 16. Svara

  Veronica

  9 mars 2013

  Stackars lilla Torsten! Hoppas verkligen att svansen läker, tror inte att en katt trivs lika bra utan sin svans! 🙁

  Haha, är det bara det vi hade behövt säga för att locka upp er?! Vi har ju bastu i vår port där vi bor nu också! Ni är hur som helst jättevälkomna och vi måste boka in en träff i sommar iaf. Jag o Micke tänkte försöka planera upp sommaren imorgon för vilken dag som helst nu kommer jag nog vara tvungen att skicka in till jobbet när jag vill ha semester. Så då tänkte jag att vi skulle planera in ett besök i Dalarna 🙂

  Kram på er allihopa, och lite extra kärlek till Torsten!

 17. Svara

  Ingegerd

  9 mars 2013

  Aj, då Torsten! Du har tydligen råkat illa ut på Dina utflykter. Men det finns nog möjlighet att det ska läka ut av sig själv. Leta efter bidragsmöjligheter! Hoppas nu på det bästa för er alla!

 18. Svara

  Mia

  9 mars 2013

  Men stackars liten….Det gör ju så ont i hjärtat när en fyrbent familjemedlem far illa! Hoppas det ordnar sig till det bästa för alla…All lycka till! Kram på er och nospuss till Torsten

 19. Svara

  Marketta

  9 mars 2013

  Hoppas det blir bra med Torsten. Vi hade ju 2 katter när vi bodde i Virsbo, men de började pinka inne. Hörde av några grannar att folk slog efter dom med kvastar när dom gick ute 🙁 . Vet inte om det var därför dom började göra det. Båda två, tom hanen fast han var kastrerad. De var nästan som hundar, de följde med oss på promenaderna. Folk hade roligt åt oss när vi var ute och gick med våra katter. Vi hade ju tänkt ha dom innekatter, men det fanns visst andra personer som bestämde åt oss, och där ser man hur det gick 🙁 .

  Kramizzar
  Marketta

 20. Svara

  Marketta

  9 mars 2013

  Just ja, angående med hundarna och gruset mm. Vi brukar inte bry oss så mycket om det. Det fastnar väl en del grus. Men det torkar snart och ramlar av. Då är det bara och ta fram sopen och sopa bort gruset 😆 .

 21. Svara

  annette

  10 mars 2013

  Stackars Torsten, hoppas verkligen att han blir bra,måste ju göra förskräckligt ont om kotor har blivit förskjutna.
  Försäkra djur är väl som Du skriver inte så dyrt i sig men självrisken brukar vara skyhög, tänk Er för innan Ni försäkrar, för ofta brukar det ju tyvärr vara så att har ett djur haft en skada så brukar visst försäkringsbolagen skylla allt som händer efter det på den skadan!

  Ha en fin söndag!
  Kramen

 22. Svara

  lisa

  10 mars 2013

  Lilla Torsten. Jag har en granne som har en inne-ute katt. Hans matte ringde till mig en lördagmorgon o ville jag skulle komma o titta på hennes katt. Det hade hänt något med svansen, men visste inte vad. Det gick inte att ta på svansroten, katten bara skrek. Jag ville hon skulle ringa till en veterinär, men hon gjorde inte det. Svansen hänger rakt ner utan någpn styrsel. Och när han bajsar så blir det oftast kvar på svansen. Han verkar inte ha ont i den, men det ser inte roligt ut med en hängande, dinglande svans. Hoppas att det ordnar sig för Torsten. Kram Lisa.

 23. Svara

  Malin

  10 mars 2013

  Lilla fina Torsten, så tråkigt att han inte mår bra. Jag fortsätter att hålla tummarna för att han ska bli bra. Helst utan operation.

  Kram till Torsten

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 195
 • 364
 • 1 627 632
 • 5 072
 • 65 414
Sök här