Bloggen

Regnet står som spön i backen..

Av
den
29 december 2011

Jag försökte ta en rövare i morse då regnet stod som spön i backen.
Lockade Blinka till ytterdörren, log förbindligt, öppnade dörren och sade med min lenaste stämma:”Gå ut o kissa! Duktig Blinka!”
Hunden ifråga stirrade ut, såg regnet som forsade ner och tittade förebrående på mig samtidigt som hon backade bakåt steg för steg längs hallen tills hon var i vardagsrummet!

Håhåja, det var bara att ta på sig oömma kläder, höstjackan håller bättre mot blöta än vinterjackan, och sedan sätta koppel på liten hund och tvinga ut henne i vätan…
Förnämt trippar hon mellan vattenpussarna, hon avskyr verkligen att bli blöt om tassarna…
Jag kan ju konstatera att det inte blir några långpromenader idag, men, jag har varit duktig två dagar i rad så det må vara hänt.
Och, i ärlighetens namn är jag ganska så nöjd med tingens utveckling, hade solen grinat mig i ansiktet så hade jag haft väldigt dålig samvete över att sitta inomhus, för det tänker jag göra oavsett väder, för …
…idag börjar Tour-de-Ski, vinterns höjdpunkt!

Som uppvärmning har vi börjat dagen med damernas slalom, herrarnas störtlopp, och ikväll efter första skidloppet ska vi också titta på skidskytte..

Mellan dessa aktiviteter ska jag hinna med att rasta hunden och laga en fisk-och skaldjursgryta till middag.
Det blev väldans stressigt detta då maken helt plötsligt fick jobb 7-16 och ska ha middag hemma hela veckan!
När han kommer hem efter jobbet ilar vi iväg till köpingen för ett besök på biblan och sedan köper vi hem mat till hela helgen.

Nyårsmaten i år blir ostron i vitlökssås, stekt ankbröst med balsamicosky och fikon, samt två olika sorters lammgryta.
Märkte ni att något saknades…ingen efterrätt!
Nä, vilken tur att varken Hasse eller jag saknar desserter så slipper vi bekymra våra hjärnor med det!

Läser att december månad slagit värmerekord, det har inte varit så varmt på 250 år!

Läser också att stackars nallarna har svårt att komma till ro, de går omkring och vankar istället för att sova gott i idet! Detta beror dels på avsaknad av kyla men också på att deras iden i det närmaste blivit översvämmade av vatten!

Nu till något helt annat.
Jag fick ett mejl ifrån Sara, en tjej som läser min blogg. Hon genomför ett skolprojekt där hon tillsammans med en annan elev har startat en hemsida om one-piece
Nu vill hon gärna ha besökare till sidan, så klicka gärna in på länken ovan!
Jag skrev ju i förra inlägget att dottern har en sådan, det har också Paulina, barnbarnet.
Någon kommenterade och undrade vad det var för fel på namnet overall och det kan man förstås fråga sig.
Men jag tror man vill poängtera att det är ett plagg i ett enda stycke, vilket t.ex en träningsoverall inte är, och att man vill skapa en ny trend och produkt. Priserna tycker jag dock är skamligt höga, och jag skulle själv inte köpa mig en, gissa varför!
Jo, när jag stiger upp på morgonen så har vi 15 grader inomhus. Då är det inte särskilt skönt att dra ner overallen till knäna och sitta och huttra på toaletten! Haha, Saija påstod att det fanns modeller med stjärtlucka, kan ni tänka er finnkäringen i en sparkdräkt med stjärtlucka!

På tal om dottern så norpade jag ett par foton från hennes blogg

Dottern har klippt side-cut till Paulina, och jag tyckte det blev både snyggt och häftigt. Själv har jag flera gånger beundrat frisyren hos andra och konstaterat att jag inte vill ha så själv, skulle känna mig obalanserad och asymmetrisk och frysa på halva huvudet!

Detta kort visar Simons julklapp. Efter två års tjatande fick han pengar och tillåtelse till att göra en tatuering, en skorpion. Han blir myndig nästa år så han vet nog vad han vill. Snyggt tycker jag och bättre blir det då det läkt. Lite mer armmuskler skulle göra tatueringen ännu maffigare, får ta och tipsa honom….hihi

Nä nu har jag inte tid att sitta här och surra längre. Andra slalomåket börjar strax och Blinka måste rastas
See You!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  29 december 2011

  Har gjort helg nu och tv:n är inkopplad på svt1…jag bara väntar! 😉
  Regn hos er??? Här har det snöat inatt, men nu är det uppehåll och alldeles lagom kallt, dvs nån minus 😛 Det räcker!
  Jag kom just ihåg, när jag läste här, att jag har glömt dessert till nyår! Ska fundera på om jag ska strunta i den, för mina gäster är inga gottegrisar…bara jag….i övrigt serveras en buffé, bestående av allehanda saker, och absolut INGET som påminner om julmat. Jag har varit lyckligt förskonad från det efter julborden 😉
  Ha ett gott slut på detta år och så önskar jag er ett Gott Nytt År!

 2. Svara

  Sigge Svamphund

  29 december 2011

  Jäkla tur att matte inte har några som helst planer på att komma och äta hos dej med den menyn!!!
  Alltihopa är oätligt eler tom giftigt enligt henne.
  Men jag har hört ryktas om att jag ev ska jobba i Skinnskatteberg med kurs till hösten.
  Då ligger ni väldigt risigt till för besök!!!!!!!

 3. Svara

  Malin

  29 december 2011

  Fy vilket väder ni har, här får vi numera i alla fall nederbörden i frusen form, men vi har snorhalt under snön. Få se om man klarar sig fr benbrott.

  Jag skulle gärna köpa en onepiece ( ngn billigare kopia) till dottern om hon bara använde den som mysdress men hon skulle nog aldrig ta på sig ngt annat om hon fick en.. 😐 Nåja snart köper hon nog en med egna pengar så man får vänja sig vid tanken.

  Vad snygg hon blev m nya frisyren, har själv haft ngt liknande som ung fast utan rakningsmönster. Och tatueringen är jättesnygg, är han en scorpion?

  Vilken nyårsmeny!!! Wow!!! Själv ska jag oxå anstränga mig lite extra tänkte försöka mig på nyårsmenyn från programmet God kväll, inklusive desserten (tyvärr är jag mycket för just den) . Men måste komponera ihop ngt till sonen oxå med hänsyn tagen till alla hans allergier. Nej nu ska jag inte störs dig längre i ditt stressade schema 😉

  Kram

 4. Svara

  Kicki

  29 december 2011

  Det var ingen dålig nyårsmeny. Men mig hade du inte kunnat bjuda på några ostron 🙁 .
  Här har hundarna blivit blåsta på promenad idag, då både Berra och jag insjuknat med halsont, sus i öronen och huvudvärk. Där fick jag för att jag skrytit med mina obefintliga förkylningar. Har inte haft nån på 2 år!!
  På tal om tatuering, så ser jag ju på ditt foto i föregående inlägg att du skaffat dig en till. Tydligen har du blivit “modigare” eftersom du satt den på ett synligare ställe än den första.
  Berra gör dig sällskap vid TVn, medan jag struntar fullständigt i skidåkningen, all annan sport också för den delen.
  Jag lyssnar på Anna Janssons senaste ljudbok och lägger pussel. Det passar mig när jag varken vill eller orkar göra nån nytta
  Kramen

 5. Svara

  Barbro Z

  29 december 2011

  God afton i Pörtet!
  Ostron är inte min melodi men i övrigt låter det lockande minsann. Jag får själv börja fundera på nyårsmenyn nu – vårt värdfolk som vi brukar fira nyår hos sedan ett otal antal år tillbaks, har insjuknat i var sin rejäl förkylning. Får se vad vi kan åstadkomma.

  One-piece. Ja, det hette ju mysoverall på min tid (70-talet, var det som det bagav sig senast det var på modet) och det var det skönaste plagg jag någonsin haft som mysis. Det och en långrock i plysch med dragkedja framtill.

  Frisyren var på modet (minus rakningen) på 60-talet och då var man ju modern av sig, så givetvis testade jag också. 😛

  Åsikten om tatueringar har verkligen genomgått en transformation. Från att ha varit ett tecken på sjömanskap, kriminalitet och allmänt nedvärderat, så ger man idag dessa konstnärer och deras verk den uppskattning som de förtjänar. Jag tycker det är helt fantastiskt hur duktiga de är, våra tatuerare och – om jag inte vore en liten fegis – så skulle jag mycket väl kunna tänka mig en speciell blomma vid ankeln. Kanske, kanske att jag en dag tar mod till mig…..

  Ha en trevlig nyårsafton och sedan önskar jag Dig och de dina i Pörtet ett riktigt Gott Nytt År!

  Kram

 6. Svara

  BrittMarie

  29 december 2011

  Nu är det visst körigt i pörtet ser jag! Sport är nyttigt så här efter jul, men särskilt den sporten med Blinka är bra. Det kan förstås inte vara kul för henne när det är så blött, hon som är så liten.
  Jag såg bilder på en gullig pepparkaksgubbe tidigare. Paulina tycker jag är jättesöt i sitt hår.Precis nu när jag sitter och skriver kom det en kommentar från dig på min blogg. Tack för den! Det stämmer både att Franz är stadig och att hans mamma är liten och nätt. Nu ska jag också planera för nyårsmat, men det blir nog inga ostron. Vi får se vad det blir.
  Gott nytt år på er!

 7. Svara

  AprilSus

  30 december 2011

  Lilla Nala vill inte heller vara ut i det här busvädret. Förutom att det är väldans blött och geggigt, så blåser hon nästan bort i vindbyarna. Ovilligt ut och fort, fort in igen..

  Nu har du fått mig att skratta gott! 😆 Men om du nu har det så kallt, så är kanske en varm sparkdräkt med lucka baktill den perfekta lösningen? Jag har lite svårt för att folk är ute och shoppar i pyjamsen, men de är säkerligen jätte sköna att ha och skrutta runt i hemma, men inte för det priset. Jag nöjer mig med mina last gamla mjukisbyxor med slapp resår och en gammal utvättad tröja när jag hasar runt på hemma plan.

  Jag har en 17 årig dam här hemma som har tjatat om att få skaffa sig en liten tatuering, men jag har dyrt och heligt lovat hennes pappa att hon får vänta tills hon fyllt 18 år. Under tiden roar hon sig med att skaffa sig en nya piercingar, för det gick hennes pappa med på. Först blev det en i tungan för lite drygt ett år sedan, sen en i septum i näsan och nu senast ännu ett hål i näsan. Lillasyster har redan börjat tjata om “Sneak bites” i läppen, men hon får allt vänta ett tag till.

  Personligen så har jag inget emot varken det ena eller det andra. Jag tycker det är kul när “ungarna” vill/vågar göra lite häftigare grejer, kanske för att jag alltid själv varit rätt feg av mig och nu tycker jag att jag är för gammal att börja sådant och dessutom kostar det ju en del.

  Däremot så förstår jag mig inte alls på alla er som sitter klistrade framför olika sport program. Kanske är det lite som man är uppväxt, för mina föräldrar har aldrig varit intresserade och inte är mina döttrar det heller, men sönerna gillar vissa kampsporter, men det har de nog fått från sin far och farfar. Min fd svärfar var faktiskt Finsk lättvikts mästare i boxning i sin ungdom någon gång under 50-talet och det får man höra talas om än idag. 😉

  Natti nattis kramisar från nattugglan i småland.

 8. Svara

  annette

  30 december 2011

  Jättehäftigt frisyr, kanske skall skrämma slag på min omgivning med ngt nytt nästa år, men då får jag nog även byta frisör, tror inte han klipper mej så;)
  Tror sjutton att Blinka inte vill gå ut i regnvädret, och speciellt inte om Du inte följer med;)
  Jordanien skulle Du kunna åka till under senare delen av november t.om februari, är vinter där då med ganska så behaglig temperatur runt 20-23 grader på dagen och 4-5 grader på natten! Och i Petra och Wadiöknen är det bara sådär 12-15 grader!
  Du den där Nyårsmenyn går inte av för hackor, skulle jag gärna inmundiga;)
  Gott Nytt 2012!

  Kramen!

  annette

 9. Svara

  Anki

  30 december 2011

  Nä de finns nog inga jyckar som gillar regn va?? Min går ju ut men de vill i regel in ganska raskt igen.

  Nu önskar jag Er gott slut på 2011 och ett riktigt Gott Nytt År.

  Kramiz från lilla jag (undra om jag är så liten igentligen 🙂

 10. Svara

  messan

  30 december 2011

  Jag eller vi har ingen hund kvar hon har somnat in. Så jobbigt…
  Kram kram

 11. Svara

  Cina

  30 december 2011

  GOTT NYTT ÅR!

 12. Svara

  Marketta

  31 december 2011

  Jösses, vad jag skrattade när jag såg första personen i en sån där vuxensparkdräkt för första gången. Mamma och jag var till Dollarstore. Då står en tjej där i en sån där grisrosa och ser ut som en stor julgris, och hennes kille hade en blårandig 😆 . Nä, aldrig i livet att jag skulle ta på mig en sån där gräslig sak.

  Vi hade också lite problem med tjejerna igår. Eller dom gick väl ut när dom blev tvungna 😆 .

  Skönt att maken inte är hemma så mycket, så jag slipper den där brädsporten 😆 . Imorgon skall jag istället titta på Finlands TV. Värttinä fyller 25 år, och det blir ett program om dom, har jag tur så är det en konsert.

  Gott Nytt År!

  Kramizzar
  Marketta

 13. Svara

  Ninni

  31 december 2011

  Visst är det härligt med all skidåkning på tv. Jag tittar på längdåkning och skidskytte. Tänkte titta på det igår men det sket sig totalt då telefonen ringde bara jag ens tänkte på att sätta mig framför tv:n. Idag missade jag damernas lopp men lyckades se lite av herrarnas. I morgon SKA jag se på skidåkningen och på nyårsdan krockar herrarnas lopp med något annat som jag bara MÅSTE se – Nyårskonserten…
  Här kommer vi att fira nyårsaftonen hemma själva och inte göra nånting. Eventuellt beställer vi maten på någon av restaurangerna i Järvsö eller Ljusdal som erbjuder denna nyårsspecialitet. Hämtar den och värmer den sedan och äter när vi har lust. Har pratat om att sitta vid varsin dator och spela Betapet mot varandra. 🙂 Vi får väl se hur det blir…
  Jag tror inte att jag kommer att skaffa mig en One piece. När jag var tonåring sydde min mor en jätteskön overall (den var i ett enda stycke) i tunn frotté som jag använde i flera år men i den ålder jag är nu så vill jag oftast ha linne eller t-shirt upptill eftersom jag så lätt blir varm och svettig. Då är det nog lättare att ha vanliga mysbyxor av nåt slag och en t-shirt som jag kan byta ut till linne då värmen sätter igång i min kropp. Och en sparkdräkt med stjärtlucka… nää! 😉
  Vad fin Paulina är i sin nya frisyr! Jättetufft och snyggt.
  Gott Nytt År!
  Kram.

 14. Svara

  Kersti

  31 december 2011

  Hej vännen! Här är det vackert frostvitt och solen lyser från en klarblå himmel. det blir en tur med hunden innan matlagningsbestyren. I kväll blir vi ett gäng som träffas 10 vuxna och tre hundar. Hoppas att jyckarna kan hålla sams annars får vi sätta dem i var sitt rum 😉 . Vi hade tänkt anka men så kommer det två vegetarianer så nu är det lax som gäller. man är väl flexibel. Ankbrösten bidar sin tid i frysen. God Jul och Gott Nytt år.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 160
 • 497
 • 1 652 582
 • 5 119
 • 66 012
Sök här