Bloggen

Rena 1800-talet!

Av
den
16 juni 2006

Satt idag o läste tidningen Land, den enda tidning jag fortfarande prenumererar på. Alla andra tidningar skippade jag när jag skaffade bredband. Jag ersatte alltså en kostnad med en annan så jag slapp merkostnader… smart va?
Men Land saknade jag så mycket att jag var tvungen att prenumerera igen, inte minst för deras korsord!
Nåväl. vad jag egentligen skulle berätta var att jag läste en artikel om två kvinnor i sina bästa år (lika gamla som jag, haha!) som flyttat ut till en 1800-gård och lever där som man gjorde på den tiden!
Alltså på riktigt!
Gården heter Skräddars och deras hemsida hittar du här
Gården ligger i Hälsingland utanför Bollnäs.
Finurligt nog så kan man besöka gården, klä sig i vadmal (det du AW!) och delta i gårdens sysslor under ett par dygn!
Dit vill jag åka!
Tänk att få stänga av mobilen(som jag inte äger!) ta av sig klockan (som jag inte använder…), mjölka getter, skita på utedasset o kissa i pottan, äta gammeldags mat (det du Laila!) o allt därtill!
Jo det är klart, visst kunde jag skaffa utedass o potta, men jag menar väl närmast att jag vill uppleva hela atmosfären!

Detta måste diskuteras med gubben min, nån som vill vara hund- och kattvakt?

Funderar också på att bli myggodlare!!!


Dom små gynnarna älskar ju mig, och jag kan bli rik på kuppen!
Åtminstone om man får tro på artikeln i Aftonbladet igår….
Det förutsätter att du först hittar rätt sorts mygga bland ett fyrtiotal arter, föder upp dem, torkar dem, fryser dem och säljer dem till läkemedelsindustrin som gör medicin till myggallergiker.
Kilopriset torde kunna liknas vid saffran?

Nä, nu ska jag sluta drömma o gå ut på tomten och strippa av mina syrener!

syrener
Hittade förstås ett recept på syrensaft i Land, o då måste jag ju prova!
Om det är gott o inte smakar parfym (som jag befarar!) ska jag skriva upp receptet!

Vädret verkar bli fortsatt stabilt, högtryck hela helgen, fram med grillen, en kall pilsner och
TREVLIG HELG!

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Doris

  16 juni 2006

  Hejsan Paula!
  Petter skrattade gott när han läste hälsningen från dig ;-)!
  Syrensaft låter lite mystiskt tycker jag men vad vet man innan man har provat, blir spännande att höra vad du tyckte om den 😉 .
  Vilka roliga namn du har valt åt småttingarna och de är ju helt underbara såklart men det behöver man väl knappt ens påpeka ! Jag ska visst “få lov” att ta hand om lille Prins Mjá i ett halvårs tid, min son fick besök av mannen som äger lägenheten som han hyr häromdagen och ägaren blev INTE glad när han såg att de hade en katt. Först sa jag att jag inte kunde ha honom p.g.a. av min lilla katta, vi hade en utekatt innan och hon var rent nervis, men vi vill ju heller inte att han ska behöva avlivas, det är ju Danías ( min äldsta sondotter, 4 år ) katt och hon skulle bli så ledsen. Till saken hör också att Davíð funderar på att köpa en egen lägenhet i Reykjavík före årsskiftet och då kan han ju ta honom tillbaka igen… Jag får väl försöka att ha katterna i varsen del av huset ifall de inte gillar varandra, huset betår ju egentligen av två lägenheter som vi har öppnat emellan så det skulle väl kunna gå !?
  Sköt om dig i värmen och ha en god helg!
  Kramar,
  Doris

 2. Svara

  "Ninni"

  17 juni 2006

  Nämen! Det där är nästan grannars till mej ju. Ja fem mil hit eller dit…vad gör väl det? OM du ska dit hoppas jag att du hör av dej så du kan komma förbi hos mej också för du lärer ju åka vägen förbi hänne! Jag kan bju på kok-kaffe så du vänjer dej lite innan du kommer till Skräddars.
  Kram.

 3. Svara

  Tina

  17 juni 2006

  Nähä var har du läst det om myggallergiker? Du menar inte att nåt sånt är på G??
  Kram/Tina som precis jagat ut en katt med pipande mus i munnen från sängen…. 🙁

 4. Svara

  Bia

  17 juni 2006

  Hej Paula!
  Myggodling har jag provat på så jag kan hjälpa dig igång 🙂 Fröken Bia tog in mygglarver i klassrummet, de fick bo i ett akvarium medan vi följde deras utveckling. En flicka blev myggbiten och grät. När jag fick henne att inse storheten i att hon blivit stucken av en av VÅRA myggor torkade hon tårarna…

  Här går fläkten för fullt och vi väntar på promenadvänlig temperatur…pust! Jag kan inte tänka pga överhettning!
  Igår var våra ungar här, vi satt ute på gården till kl 2 – då var det skönt!

  Ha en fin lördagskväll!
  Kram/Bia

 5. Svara

  Anki

  17 juni 2006

  Jag är glad att jag inte levde på den tiden. Fast de kanske jag gjorde utan att komma ihåg det,kanske därför jag inte vill leva så igen.
  Nej jag är den där typen som gillar rediga toaletter, klart man kan kissa i skogen om de trycker på. Så gillar jag dagens kläder. Ja jag gillar nog allt av idag. Däremot kan jag nog tänka mig 3 dagar på en relativt öde ö. Ja inte själv men med ett gäng glada vänner, medhavd mat, lite dricka o myggspaj, ((vad många de är i år)) Nja den här damen gillar flotta hotell, spa anläggningar, lite bekvämlighet…*ler*, ja de e sanning. Jag åker hellre på semester och verkligen gör vad jag vill, bor bekvämt o s v, än jag far omkring med någon husvagn exp.vis.
  Nu har jag just kommit hem från en rejäl promenad i skogen. Jag, hunden och alla myggor hade de gott där.
  Kram Anki

 6. Svara

  Bengt

  21 oktober 2006

  “mjölka getter, skita på utedasset o kissa i pottan, äta gammeldags mat”

  Där beskrev du mitt liv. Allt det där gör jag varje dag 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 214
 • 363
 • 1 626 608
 • 5 069
 • 65 363
Sök här