Bloggen

Retreat…

Av
den
30 mars 2006

Ja, retreat är ett fint ord som används i sammanhanget att man åker iväg till förslagsvis ett kloster, där man tillbringar några dagar i avskildhet…
En väninna till mig har varit på en dylik, där man inte fick samtala med någon vissa tider på dygnet!
Man mediterade, läste, promenerade osv.
Säkert jättenyttigt för stressade storstadsbor…
Nä, jag har inte blivit religiös!

nunna

Min egen retreat består mest av att jag lever som i en liten kokong, en liten egen glasbubbla, sedan vi flyttade.
Ingen TV, ingen dator, ingen gubbe hemma…
Jag läser, löser korsord, och lyssnar på radion ibland, har också plockat fram lite gammal favoritmusik som jag lyssnar på! Dom som känner mig vet att jag inte lyssnat på musik aktivt sedan jag drabbades av utmattningssyndrom 1997!
Så detta är ett framsteg, även om jag lyssnar korta stunder, men ändå…
Jag njuter av att gå ut i boden och hämta ved i skottkärran, bära in den, tända i spisen och lyssna och dofta!
Jag vantrivs alltså inte med tillvaron, nej långt därifrån!
Känner mig bara väldigt världsfrånvänd, och när jag kommer ner till datorn och tittar in hos nätvänner och läser ikapp inser jag att bloggvärlden och den övriga världen går vidare som vanligt… det är bara jag som inte hänger med!
Jag som ville bli nunna när jag var barn tar väl tag i en barndomsdröm nu på äldre dar, haha! Jag ville sitta och handskriva gamla böcker med kalligrafistil och även illustrera böckerna med egna teckningar!
Nå, tillbaks till verkligheten…
Hasse kom hem igår kväll, men jag var nog inget vidare sällskap. Igår fick vi nämligen parabolen uppsatt och kunde se på TV igen!
Hasse som övernattat på hotell har ju haft sällskap av TVn som vanligt på kvällarna så han var ju pratsugen…
Jag satt mest och sa: Men jag vill se slutet! Men jag vill se början! osv…
Nu har han åkt igen, och denna gång ska han även försöka få tag på ca 200 meter telekabel! Då kan vi dra kabeln upp till stugan och flytta upp datorn! Ja, utan att behöva tramsa med den trådlösa kommunikationen som hyresvärden ska fixa till. För det orkar jag då rakt inte vänta på, man kan ju inte vara på retreat hur länge som helst heller…
Så ursäkta mig alla rara nätvänner för att jag är så dålig på att besöka er just nu!
Lovar att bättra mig … förhoppningsvis nästa vecka!
Nu i slutet av veckan tänkte jag så mina kryddörter! Inte bry mig ett dugg om att vi de senaste två dygnen fått 10 cm nysnö…
Och nunnorna hade ju också fina örtagårdar i klostren…hahaha

penningört
Tänkte börja med denna, dollarörten kallar jag den!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Pius

  30 mars 2006

  Ja du alla härinne har något de pysslar med var dag och vi är så olika i vårt innersta, men samtidigt så lika.. vi är ju människor.
  När du skrivit inne hos mej höll jag som bäst på att författa nytt.. det andra var från gårdagen.. så är det.. ibland skriver man sina saker på tidig morron icland kvällar eller nätter.. idga blev det vid denna tidpunkt, då jag.. ja läs i min blogg om min dag. Förstår det kan vara lite frustrerande, då man är van att ha sin lilla leksak i handen och sen inte vara så nära..
  Kul ni fick TV i alla fall.. alltid något att ögna på. Bodde jag som du skulle jag trivas tror jag i alla fall, men man vet ju aldrig.. Låter bara så härligt.
  Pözzen på pannan.. Pius

 2. Svara

  Astrid

  30 mars 2006

  Ja du det är alltid lika kul att läsa det du skriver.
  Det är så mycket somjag känner igen i mig själv.
  Min gubbe är också borta och inte har jag tid att prata.
  Men han sitter i en bil och har tråkigt.
  Här har vi haft strålande sol nu i två dagar och snö så det räcker.
  Ps jag ville också bli nunna.Ds

 3. Svara

  Anne-Lie

  30 mars 2006

  Ursäkta, men kan man få en närmare beskrivning av ert boende, 200 m kabel dragen ifrån vart? Hur tror du jag ska kunna sova om jag inte får veta.
  Du har läst på dåligt i min dagbok ser jag, för det står faktiskt att dom ringt och tackat för hundfångsten. Dom ska t.o.m komma hit i helgen, så jag får sy om selen som hunden envisas med att ta sig ur. Det var föresten polisen som läste av tatueringen i örat och ringde upp dem.
  Min karl kommer hem 21:00 i kväll från G-borg, det är bra att dom reser bort ibland så man får längta lite… *kramsjuk*
  Nä, nu har jag uppdaterat min dagbok och skrivit här, så nu ska jag gå och se filmen som jag tänkte.
  Ha det bra… hugs från aw 🙂

 4. Svara

  fsbo-ke

  31 mars 2006

  Good site… Nice design

 5. Svara

  Tina

  31 mars 2006

  Ja ibland är det bra att va utan alla moderniteter upplevde ju det under orkanen ett tag o jag uppskattade el, tv, dator betydligt mer när strömmen kom o tänk att sätta på kaffebryggaren igen…Tror jag oxå ska prova den där dollarörten 🙂
  Kram

 6. Svara

  Catja

  31 mars 2006

  Jag undrar bara hur bra det blir med 200 m dragen telekabel…Nå, jag håller tummarna iaf att vi snart ser dig lite oftare både här och där. så det är dags att ta fram kryddpåsarna nu. uj uj, tiden går fort. Har en bekant som köpte en hel IKEAhylla, du vet sådan där lagerhylla, och satte i vardagsrummet till BARA fröer. 🙂 Du kan tro det växer där vid fönstret. Hur smart som helst. Jag får väl ta och plocka fram mina egenhändigt plockade paprikafröer jag med. Vad ska du så?

 7. Svara

  Lillsyrran-Tette Merio

  31 mars 2006

  Alltså, ursäkta mig men … Nunna är det sista jag tänker på när jag tänker på dig och så som jag tycker att du är/varit! hehe 😉 tss …

  Du … om du får dollarörten att gro så skicka ett frö till mig också, är du gullig! 🙂

  Massa helgkramar från din lillasyster!/Tette.

 8. Svara

  Pia (Pimli)

  31 mars 2006

  Helt skämt åsido, så låter det riktigt trevligt med din retreat. Det finns inget som är så befrämjande för kreativiteten som att inte ha tillgång till det man är van vid. Märker själv att jag lätt hamnar framför datorn istället för att handarbeta, plantera blommor och vad det nu kan vara. Förut delade jag och ungarna på en dator, så då kunde jag inte bara slå mig ner där när som helst. Då gjorde jag mer andra saker. Märker också hur mycket annat man gör och funderar över när man inte tittar på tv. Det är nog så att tv och dator stjäl en massa tid från annat, som egentligen är nödvändigt för en att hålla på med – om man vill må bra. Tror man får hålla sig i skinnet emellanåt.

  Ja, här snöar det så det står härliga till. Antar att det är precis likadant hos er – det är ju inte så där rysligt långt emellan. Riktigt vinterväder är det. Verkar bli en innedag för oss. Ungarna är lediga från skolan och sitter tillsammans med en kompis i soffan och spelar GameBoy, pratar och sjunger och verkar ytterst tillfreds med livet :D.

  Ha det bra!

  Kram
  Pia

 9. Svara

  mariannE

  31 mars 2006

  Alltså, varje gång jag tittar in här så har du något roligt eller trevligt eller annorlunda att skriva om.
  Det märks så tydligt att du läser mycket böcker på sättet att skriva och jag är fashinerad upp över öronen.
  Retreat eller Timeout behövs nog ibland- särskilt när man kommit upp i årgången. Hur gärna man än vill hänga med och vara snabb som en 20 åring så följer bihangen inte riktigt med och man blir istället överväldigad.
  Nunna har jag aldrig velat bli men däremot filosof – kanske inte så stor skillnad hihi!
  Skulle gärna vilja få tag på den där örten du planterade finns den i fler exemplar tro?
  Lycka till med dina göromål och kabelarbete .. vad som än händer får du inte sluta blogga – för det är dagens höjdpunkt!
  /M

 10. Svara

  Christina

  31 mars 2006

  Oki doki, här har du vargskinnspälsen, behöver den inte nu.
  Hoppas att din fina blomma ger många knoppar, man kan kanske få en tilling?
  Ha en fin helg och drick en äggtoddy så att du håller värmen.
  En varm kram kommer här

 11. Svara

  Monika

  31 mars 2006

  Kikade in till dig.
  Ha en skön helg!
  Kram!

 12. Svara

  Anne-Lie

  31 mars 2006

  Då var jag tillbakks igen, måste skriva innan jag glömmer vad jag skulle fråga. Sen ska jag och gubben ta oss varsin whiskey och slappa i tv:soffan. Alltså, ligger lägenheten på samma gård som stugan? Ska ni ha kvar lägenheten också? Tror snart jag måste komma ner å se för att få bitarna på plats… *bli inte rädd, jag bara skojar*

 13. Svara

  Laila

  1 april 2006

  Jag tycker att det låter alldeles, alldeles jättehärligt i din bubbla. Att bara vara liksom.
  Gillar dina fina bilder som du använder:)
  kramis Laila

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 246
 • 770
 • 1 610 914
 • 5 044
 • 65 073
Sök här