Bloggen

…rosor på kinden och solsken i blick!

Av
den
7 januari 2008

Nollgradigt före, plogade vägar där det fallit 2 dm snö – betyder:
svisch vad det går undan med sparken!
Men en viss aktsamhet bör iakttagas, för grus och asfalt tittar fram emellanåt.
Kameran är med på varje tur, men det är gråmulet väder och inspirationen tryter.
Ingen risk att mina små pappisar lägger på sig, benen far som små trumvirvlar där dom springer bredvid! Men dom tycker det är jättekul!

Tänkte tipsa om programmet Outsider i femman ikväll för dig som har kanalen.


(bilden lånad från kanal 5)

Programmet handlar om ungdomar som kallas Sopfolket. De protesterar i stillhet mot vårt konsumtionssamhälle och vill inte tära på naturens resurser. Därför letar de efter mat, kläder och annat i bl.a sopcontainers.
Eftersom jag själv ibland tycker att det är ett förfärligt slöseri med allt som slängs, så låter ämnet intressant!
Dock är jag inte så extrem att jag skulle gå o plocka i sopor, men att t.ex handla second-hand passar både min plånbok och mentalitet!

Förresten, kolla gärna in på bloggen Arga Lappen!
Helt underbara inslag, jag ler varje gång jag varit där och läst…tyvärr har jag inte tillräckligt knasiga grannar eller omgivning för att kunna bidra till den bloggen. Inte än i alla fall…

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Ulla

  7 januari 2008

  Kul med ett sånt långt inlägg på min sida. Outsider ikväll låter intressant. Jag tror att vi kommer att få fler och fler som kommer att tänka miljömedvetet, men kan hålla med om att det kanske inte får gå till ytterligheter. Fast det kommer väl alltid att finnas människor som vill dra saker och ting till sin spets. Ha en skön kväll!

 2. Svara

  Sylvia

  7 januari 2008

  Programmet låter intressant. Själv kollar jag gärna in på Myrona, Emmaus, Kupan och andra second hand-butiker. Har fyndat en hel del där.
  Var in på Arga Lappen – det var ju kul. Nästa gång skall jag ta med mig kameran i tvättstugan – där kan man hitta små “rara” meddelanden ibland.

 3. Svara

  Gunvor

  7 januari 2008

  Idag har det inte blivit någon sparktur för mej! Men i morron ska jag nog ut en runda. Det är så härligt innan dom grusat. Men lite farligt kan det bli om man kör på grus!Jag skulle kunna handla mer på sekond hand, men det finns inte så mycket sånt här!
  Ha en skön dag i morgon ute i naturen.

 4. Svara

  solgudinna

  7 januari 2008

  Ha,ha. Jag förstår städtanten.
  Ha en bra kväll. 😉

 5. Svara

  britten

  7 januari 2008

  förra gången jag var uppe hos mamma så stog jag på öronen när jag var ute med sparken och fastnade i grus…aj aj aj..
  ja du får nog lov att prova tonfisken ändå !

  ha det bra

 6. Svara

  farmor

  7 januari 2008

  Terve Paula! Blev löksoppan god? Väntar på recept:)

 7. Svara

  Gunnel

  7 januari 2008

  Jäklar…det programmet var jag ju nyfiken på. Om jag kom ihåg det? Svar: Nej!

 8. Svara

  Gunnel

  7 januari 2008

  Haha…nu har jag lagt Arga Lappen i min länklista. Trodde först det var en lappgubbe som satt och muttrade..när jag läste här hos dig :O)

 9. Svara

  Carina

  7 januari 2008

  Second-hand det är melodin för plånboken,miljön och mitt humör det :dance:
  Vist är det skrämmande att det slängs så förbaskat mycket..men rota efter mat…där går gränsen för mig.
  Värst är väl att vi spolar ner vår skit med rent dricks vatten
  :no:

 10. Svara

  mariannE

  8 januari 2008

  Hej och tack för kommentar!
  Hoppas DVD:n funkar nu.
  Ja Outsiderprogrammet hade jag inplanerat i ‘agendan’ OCH jag såg det också … DETTA kära Paula är en livsstil helt i min anda … ( Allt utom rota i soporna efter mat) … Skulle gärna lämna lägenheten för att resa runt i en liten husbil tex … Kan LÄTT avstå från diverse moderniteter och gör det redan. Tycker det PRODUCERAS och säljs alldeles för mycket och sen SLÄNGS det av folk som inte kan ha sina prylar för att det är för gammalt. Skamligt rent ut sagt.
  Tyvärr är ju samhället uppbyggt såhär för om det inte prodiceras massor = Mindre folk i arbete = mindre skatter etc … men jag protesterar hej vilt mot dagens Politik där allt går ut på att jobba så mycke som möjligt , producera sånt vi inte behöver etc … Är ingen bakåtsträvare men skulle önska att uppmärksamheten sattes mer på LIVSKVALITÈ. Man ska ju leva också och uppleva, eller hur?
  Kan tänka mej att bli en FREEGAN … ( är det redan till 60%)
  Ha det gott bland spark och snö
  /m

 11. Svara

  Punatukka

  8 januari 2008

  Det här programmet såg jag också och blev nästan nostalgisk,tsss!Erkänner villigt att jag kollat en o annan container i mina yngre dar.Speciellt i skolornas när de stängde för terminen.Hittade mycket finfint skrivmaterial och riktigt exclusiva vattenfärger o annat smått o gott.Nu för tiden är det mest att man själv slänger eller ger till loppisar men jag gillar definitivt second hand…*L*
  Kram till pörtet….

 12. Svara

  britten

  31 januari 2008

  å jag vill oxå åka spark det är ju såååå roligt..jag har en underbar butik här nere på gatan där jag bor ..statsmissionen,,jag har fyndat jättemycket saker där och massor upp till stugan.

  Jag stöder dom på alla sätt jag kan och det känns bra..tycker jag. får väl kolla på arga lappen då..

  kram kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 49
 • 520
 • 1 578 084
 • 4 989
 • 64 277
Sök här