Bloggen

Rustad för rusk

Av
den
4 oktober 2012

Blinkas päls har vuxit ut ordentligt nu efter sommarens trimning, och regnet det bara vräker ner, dag ut och dag in!
Så vad göra med en kortbent långhårig håröm liten skit som hatar att bli borstad?
Jo, man går till Zooaffären och letar regnkläder!
Passformen på denna var inte helt optimal, den hade långa ben, absolut inte avsedd för en papillon, men det finns ju saxar 😆
Mycket enkel att ta på och av med hjälp av den långa dragkedjan och den täcker hela magen!
Och det bästa av allt, den var nedsatt med 50% för hundkläder är inte billigt 🙁

Igår tog jag för första gången på mycket länge med mig stavarna på promenad, och det märktes att det var ett tag sedan….idag har jag träningsvärk i axlarna och överarmarna. Bra, då vet man att de har effekt!

Mellan skurarna hinner jag fota de vackra höstfärgerna.

Nu är det på gränsen till att det ligger mer löv på marken än det sitter fast i träden

Det innebär också att om det fortsätter vara såhär regnigt så är det snart halkvarning på gångvägarna här när löven börjar multna.

Katterna har funnit sig väl tillrätta, jag tycker dock det borde heta “kattväder” istället för “hundväder” för katterna är bra mycket känsligare för regn än vad jycken är! Jag får “hjälpa till” lite med en spark i baken när jag tycker de ska gå ut och få lite frisk luft :mrgreen: och det dröjer inte länge innan de sitter i slänten framför ytterdörren och ser övergivna och lidande ut!
Och då går förstås matte ner tre trappor och släpper in juvelerna..

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  4 oktober 2012

  Ja, vad gör man inte för sina små pälsklingar???? Köper kläder och springer i trappor… 😉 Men det är ju kärlek det handlar om…. *L*
  Kram på dig i ruskvädret!

 2. Svara

  Ingegerd

  4 oktober 2012

  Men vilken tur med rabatt! De är ju svindyra hundkläderna. Vi har också ett par likn overaller, de skyddar bra. Håller med Dig ang “kattväder” precis rätt!

 3. Svara

  AprilSus

  4 oktober 2012

  Den där regnoverallen ser ju ut att vara riktigt bra och 50% rabatt är ju som hittat och då vågar man kanske även sätta saxen i den. Vi har inte hittat någon än, men å andra sidan har vi ju bara en lite djuraffär här och de hade ju inget passande mer än den röda dyra prasseldräkten. 😐

  Jo nog märks det att vi har kommit in i Oktober nu och löven breder ut sig på marken. Synd att de vackra färgerna är under en sån kort tid, som dessutom till största del regnar bort. Mer färgsprakande träd och sol, så skulle hösten kunna vara en riktigt härlig årstid. Men du har i alla fall fångat skådespelet på bild och vacker som bara den ser det ut att vara i dina nygamla hemtrakter. 🙂

  Massor av kramisar!?

 4. Svara

  Nette Cecilia

  4 oktober 2012

  Selma vår går längs med väggen bära det är sådant här väder ,ösregnet bara fortsätter .Vi fick älgkött i kväll så nu är det i frysen ,kram Nette 😉

 5. Svara

  Ninni

  4 oktober 2012

  Underbara bilder! Jag gillar höstfärgerna men snart så är det väl inga löv kvar på träden.. 😥
  Vad söt Blinka är i sin regnjacka. 🙂 En sån där regnjacka skulle vi haft åt Snoozen som kommer in här dyblöt i pälsen och släpar med sig löv och lite av varje annat i sin blöta päls. Snoozen går inte gärna ut när det blåser…. regnet däremot går bättre för honom.
  Kramen.

 6. Svara

  annette

  5 oktober 2012

  Så fin Blinka är i sin regnjacka, tycker oxå hon ser att trivas i den, mäste ju vara skönt för henne att både slippa bli våt och kammad.
  Du har sådär riktigt fina höstfärger hos Dej, här är det lite blekt, behövs nog en frostnatt för att det skall bli sådär riktigt höstvackert.
  Kan Du inte ta dubbar på skorna när löven blir till halka, kanske fungerar lika bra som när det är ishalka;)
  Skulle vilja se katterna när dom sitter som “barn” utanför och vill in i värmen;)
  Ha en fin helg!
  Kramen!

 7. Svara

  BrittMarie

  5 oktober 2012

  Å, så mysigt Torsten har det i pläden. Lennon är inte heller förtjust i när det är blött väder. Här står dörren på glänt mest hela tiden, så han kan gå in och ut som han vill. Snart får vi nog vänja honom vid att vi stänger ibland. Det börjar bli kallt för de som är inne. Jättefina höstbilder har du att njuta av. Skönt så länge det är uppehåll tycker väl både folk och fä.
  Kram

 8. Svara

  TT

  5 oktober 2012

  Bra motion det där med katter och dåligt väder då! 😆

  Jag blir så sugen att åka upp… synd att helgerna är bokade nu när älgjakten börjar… men i vår så!

 9. Svara

  Ragnvi

  6 oktober 2012

  Morning i Nya Pörtet! Hoppas ni alla kommer att trivas där!

  Regnkläder har jag inga åt Ditte…bara vinterjackan…kanske skulle kika efter en regnjacka också, för regnat har det ju gjort denna sommar o höst!
  Hoppas du lär dig komma överens med ditt nya kök…jag trivs bättre i vårt pyttelilla nu sen vi tog ner väggen mellan köket o vardagsrummet!
  Kramen!
  Ragnvi

 10. Svara

  Kicki

  6 oktober 2012

  Jag förstår att den regndressen kommer bra till pass på Blinka. Det måste ju spara in åtskilligt med avtorkning.
  Det är vackert ute nu, men fy fasen för den tid som väntar med snöskottning och kyla.
  Kramen

 11. Svara

  Malin

  6 oktober 2012

  Du här har det oxå vräkt ner i ett par dagar. Vår gräsmatta är som en leråker.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 258
 • 363
 • 1 626 652
 • 5 069
 • 65 363
Sök här