Så ända in i Hälsingland!

Vi har pratat om att träffas i sommar, min vän Carina och jag, och att jag skulle hälsa på i Alfta denna gång och nu blev det av innan sommaren var över!
Det är dåligt med förbindelser mellan Alfta och Falun så min snälla väninna kom ända hem till mig för att hämta mig!

Carina hade förstått att jag var svältfödd på loppisbesök, dels för att de flesta hållit stängt under pandemin och dels för att det inte finns någon i Sundborn till skillnad från Fredriksberg där vi kunde ståta med inte mindre än tre stycken!
Därför hade hon sett ut ett megastort loppis som vi besökte. Det borde kallats antikt & loppis för de var mycket grejer där som var riktigt svindyra….
Men, tro nu inte att jag gick tomhänt därifrån, o nej, jag köpte mig ett par mattor!
Carina uppmuntrade mig genom att säga att det fanns gott om plats i skuffen!
Sen åkte vi vidare..

till Rengsjö någon mil från Bollnäs

Redan utanför entrén förstod jag vilken typ av affär vi kommit till!

Jag kunde ju inte gärna gå runt och fota allt i butiken, men denna taxbänk kunde jag inte motstå, den du Mia! Två personer fick lätt plats på den tjusiga bänken!

Nog hade jag kunnat köpa mig fördärvad här, huset var väldigt stort och i två våningar fulla av så mycket prylar så man baxnade.
Inte så billigt men heller inga överpriser.
Vi bestämde oss för en fika och då var det lämpligt att först besöka

…den minst sagt tjusiga toaletten

Titta vilket fint skötbord!

..och när man vaskat av sig tog man en liten frottéhandduk, torkade händerna och kastade handduken i korgen!

Det blev visst en liten räksmörgås till kaffet, den var supergod!

Fortsättning följer..

2

20 Comments:

 1. OJ Paula vad glad jag blir av dina bilder Här finns inget loppis heller Saknar mitt älskade Lions & Kyrkans loppis i Fredriksberg

 2. Vilken schysst väninna! Men det är säkert värt långa bilresor för att få uppleva ditt sällskap.
  Taxbänken, den skulle jag inte säga nej till.
  Tack för att fått följa första delen av utfärder! Ser fram emot fortsättningen! Kram!

 3. Toppen med en sådan kompis. Känns lång väg vad roligt ni hade. Trevligt att få vara med på utflykten, fikat såg inte helt fel ut heller.
  Fortsatt go tur där hemma också :-).

 4. Vilken underbar kompis som plockar upp dig och bjuder på en så fin tur till och i Hälsingland. Du är värd varenda meter av turen om jag får säga så:-)

  Den där butiken i Bollnäs – guuu där hade jag inte heller lyckats med att gå tomhänt ifrån. Så himla läckra hantverk.

  Å riktiga handdukar på en toa – det har jag inte sett på år och dag. Vid närmare eftertanke så har jag nog aldrig sett den lyxen. Skötbordet är könsdiskriminerande enligt mig. Men med tanke på att herr fotbollsmålvakterna nuförtiden har rosa kläder så…

  Så jag ser fram emot del 2 och 3 och 4 från din helgresa:-)

 5. Som alltid fångar du allt så bra i både bild och text, Paula.

  En kommentar till andra kommentarer här: Det var självklart att jag skulle hämta Paula till Hälsingland och Alfta. Vi hade så trevligt dessa dagar och jag längtar till nästa sommar då jag hoppas lyckas lura hit henne igen. Vi har fler loppisar här i trakterna som vi kan besöka då. ;) Jag går aldrig på loppis annars så det var lika nytt för mig som för Paula.

  Jag ser fram emot fortsättningen…

 6. Vilken lyx med privatchaufför! Så himla gulligt av Ninni även om hon uppenbarligen såg det som en självklarhet :-)
  Kul grejer på loppisen och vilken urcool tapet på toaletten! Har nog aldrig sett en tapet med kakaduor på förut.

  Ska bli kul att se vad ni hittar på härnäst!

 7. Mirjam Halvarsson

  Men åååååå, nu får jag allt lite hemlängtan igen :) Vad himla rart av Carina att hämta upp dig och jag blir så glad när jag ser att ni varit till Maja’s i Rengsjö……och jaaaaaaa taxbänken är ju helt underbar, jag bara älskar den <3 där kunde sessan och jag sitta och filosofera <3 Kram på're fina Paula <3

  • Carinas dotter brukar ofta åka till Majas, o nog blev jag rätt impad! Och rummen tog ju aldrig slut! Hade nog kunnat traska runt där ännu…Kram

 8. Vad roligt att få följa med dig till Hälsingland. Och perfekt att Carina kunde hämta dig. Bra förbindelser underlättar ju men det är ju inte så att de alltid finns när man behöver dem och dit man ska.
  Taxbänken föll jag för direkt och en hel del annat. Kul att du hittade ett par mattor.
  På båda ställena hade jag gärna spenderat en hel del tid.
  Och räkmackan hade jag också gärna ätit.
  Härliga bilder.
  Ser fram emot mer.
  kram

 9. Loppis är så kul men det var ett tag sedan jag besökte någon. Butiken med de fina prylarna hade nog blivit dyrt om jag gått in.
  Kramar från oss

  • Jag blev besviken på den stora loppisen, på tok för höga priser för att kallas loppis. Jag fick däremot hålla hårt i plånboken på Majas, men köpte ett par presenter till två flickors ettårsdag som närmar sig med stormsteg
   Kramar från pörtet

 10. Oj oj oj den där butiken verkar verkligen livsfarlig. Vilken coolbänk. Räkmacka är alltid ett bra val. Schysst att du blev upphämtad-sanna vänner är bäst. Ha en bra kväll.

 11. Ojojoj, jag förstår att du fick behärska dig för att inte göra slut på pengarna. Men kanske är du som jag och blir först alldeles begeistrad för att sedan konstatera att det inte finns någon plats för många fler pryttlar. Det är kul att titta på men det brukar vara bäst om det stannar vid att titta. Mattorna har du säkert både plats för och stor glädje av :D Härligt att ni fick en så trevlig dag tillsammans.
  Kram

  • Butiken upplevde jag mer som ett showroom…inget för min plånbok, men det blev ändå två gå-leksaker i trä till mina små tjejer som snart fyller ett år. Roligt att köpa något gediget. Mattorna är jag nöjd med, brukar ofta handla mattor på loppis, när man har djur är det sällan värt att köpa exklusiva mattor…
   Kram

 12. Härlig utflykt!
  Men inte ska du väl kasta in handduken!? (Sorry, kunde inte hejda mig …)

 13. Haha, jodå, vi kastade in handduken allihopa! För första (o sista?) gången…

Kommentera