Bloggen

Så ända upp i….

Av
den
29 augusti 2009

….Hälsingland!
Här, bakom stängda grindar hamnade vi på vår minisemester!

I detta fina rum med en stor rund säng och ett stort panoramafönster bodde vi

Det ligger bajskorvar utanför fönstret…hmmmm

Jag tror bestämt någon smyger omkring bland träden..

Jamen, visst är det! En ulv utan fårakläder!

betydligt vackrare, maffigare och stiligare än jag kunnat föreställa mig …

Får jag lov att presentera: Alfaparet Dexter och Carla som bor på Järvzoo i Järvsö.

Vi skyndar oss ut ur rummet för att se de underbara djuren i verkligheten

Jag lovar att detta var ett mäktigt ögonblick!
Vi stod alldeles vid stängslet och jag hade kunnat sträcka ut min hand och klappa honom!
Hjärtat bankade i 190 och endorfinerna sprutade!
Vilken lycka!

Dom var nyfikna men skygga. En harkling fick dem att omedelbart kliva bakåt ett par steg

Tänk, från dessa härstammar alla våra älskade hundar!

Med denna bild på näthinnan somnade vi sött på Varghotellet.
Trots öppet fönster fick vi ingen lurventuss i sängen under natten, hihi, inte heller hörde vi ylandena som påstods börja klockan fyra på morgonen..

Fortsättning följer…

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  29 augusti 2009

  Så fantastiskt. tänk att jag aldrig har varit där, trots att min man kommer från de trakterna. Synd att du inte hörde något ylande, det hade varit läckert. Har du varit på yoga med Malin också?
  Var hade ni hundarna då, för de fick väl inte följa med, eller? Härligt med en liten minisemester på nära håll.
  Kram

 2. Svara

  Astrid

  29 augusti 2009

  Men gud så spännande läsning och så fint ni bodde.
  Inte visste jag att det fanns att man kan bo så där .Så annorlunda semester,
  Ja när ungarna var små så skulle dottern på simläger och vi tältade intill
  På natten hörde vi hur det ylade och skämtade om att det ar nog varg
  Javisst var det varg vi bodde ju intill Junsele djurpark

 3. Svara

  Malin

  29 augusti 2009

  Det var en annorlunda vy fr hotellrummet! Så spännande! Hoppas vi får läsa mer om er minisemestern!

 4. Svara

  Ninni

  29 augusti 2009

  Nej men hallå där länge sen jag var hos dig!

  Vilken häftig resa ni gjort…vargar är såå fina tycker jag!

  Hoppas du mår bra?? Ha en fin lördagskväll kram från mig :thumbsup:

 5. Svara

  åsa

  29 augusti 2009

  Gud va häftigt!
  Tänk, precis en sån grej som maken och jag skulle kunna göra och det kanske vi gör också, efter pensionen så kan vi ju göra vad sjutton som helst!
  Förstår, att det var “mäktigt”, de är vackra vargarna och som du skrev, alla våra kära hundar härstammar från dem…
  Ha dé!/Kram

 6. Svara

  britten

  29 augusti 2009

  oj ! Vhaoo….jag riktigt skrek när jag började läsa, och ropade till gubben…” KOM ! får du se……absolut ett måste känner jag….Tack för att du delade detta med oss…kanske synd att varagrna inte ylade framåt morgonkvisten…hade nog varit häftigt……Kram

 7. Svara

  annette

  29 augusti 2009

  Wow! Innan jag kom till att Ni var i Järvsö Zoo så trodde jag det en varg Ni fått syn på genom fönstret i “pärlan”;)
  Förstår att det var en enorm upplevelse att få se dessa djur på så nära avstånd, dom ser ju egentligen så snälla ut, men aj vad man kan bedra sig.
  När jag var i Kolmården i somras så var det för varmt så dom gömde sig, skall nog ut en sväng till i höst innan dom stänger så jag får se vargarna när dom är lite aktiva!
  Ni bodde ju toppen oxå, skönt att ta in någonstans och lyxa till sig lite grand emellanåt!

  Önskar Dej en skön fortsättning på kvällen!

  Kram //annette

 8. Svara

  BrittMarie

  29 augusti 2009

  Oh, nej. Det är inte jag som fyller år idag utan maken. Ibland skriver jag lite kryptiskt, har jag kommit på mig själv med. Jag tror att alla vet precis vad jag tänker, min dumskalle :silly:
  Vilket spännande ställe att bo på. Var det verkligen vargar precis nedanför fönstret? Ni bodde väl en våning upp då hoppas jag, eftersom ni sov för öppet fönster
  Kram

 9. Svara

  catja

  29 augusti 2009

  Oj oj oj så härligt ni bodde och vad nära djuren!!!! Helt fantastiskt!!!

  Du det där med lågkolhydratig kost innebär ju inte att man måste FROSSA i fett. En del har nog missuppfattat det där. Man ska tillsätta lite mer men oftast handlar det om att ju mer fet man man äter desto mindre orkar man. Man ska väl mest se till att helt enkelt inte äta så mkt kolhydrater. Så ät ungefär som vanligt men skär ner på kolhydraterna en smula. Oftast hjälper bara det. Jg hr ju börjat med pulverdiet för att få fart på det hela…med mycket övervikt blir det “töligt” om det går allt för sakta. Nu gör det ingenting, nu får det gärna gå lite saktare för då sägs det att vikten lättare hålls när man är “klar”. Jaja klar blir man väl aldrig men iaf når målvikt.
  Jag tränar massor, sant, och det känns hur skönt som helst. Glad för att jag börjat i tid så jag orkar. Jg har länge längtat efter bättre kondition och den börjar komma nu riktigt rejält. Svenska klassikern känns förstås rätt långt bort. 😀
  Jag lär ju inte försvinna bort i cyberrymden 😀 men det går iaf så sakteligen mot mål. Gymmet var inte så farligt som jag trodde bortsett från träningsvärk. Går väl över den dagen jag gifter mig elelr hur man nu brukar säga…fan Anders blir ju aldrig färdig till att gifta sig…där har kanske du lite tips till mig för jag kan ju inte gå med träningsvärk i alla tider? 😉

  Har i alal fall lagt ut nya före- och efterbilder i dag!

  kram och ha en fin helg!

 10. Svara

  Veronica

  29 augusti 2009

  Tack för födelsedagspresenten!! Jag ska nog åka och shoppa upp den redan i veckan! Hälsa pappa också! Kram!!

 11. Svara

  Eva-Lena

  29 augusti 2009

  Jösses vilken grej!!! Jag älskar vargar, de är så fascinerande! Hälsingland har då hur mycket som helst att erbjuda. I Järvsö finns hur mycket som helst att se och göra. Allra bäst är Järvzoo (har varit där flera gånger men kände inte till detta) och Järvsöbaden. Jag visade just Roland bilderna, och gissa om han också blev taggad, dit ska vi också åka. Snacka om att få adrenalinkickar, både av skönhet och rätt mycket skräck också tror jag. Gud, vad ni är duktiga på att hitta läckra platser! Ser fram emot nästa inlägg, skynda dig!

  Kram från en lingonsyltskokerska (inklusive spis- och golvrengörare, självklart kokade det över) i Gävle!

 12. Svara

  Anki

  30 augusti 2009

  Mäktigt! Så skulle jag också kunna tänka mig att möta djuren.
  Ha det gott!

 13. Svara

  jette

  30 augusti 2009

  waow! Häftigt!

  jag har sett vargar på Nordens Ark flera gånger, men aldrig så nära som dina bilder. Fräckt!!!

 14. Svara

  Ninni

  30 augusti 2009

  *skrattar gött åt museiföremålet jag nyss läste om* Har njutit av dina fina bilder. De är underbara! Förstår att många läser din blogg som både har finurliga texter och fina bilder.
  Tack för besöket! Crazy Cow har vi aldrig ätit på men måste ju göra det nu när ni var så nöjda med maten där.
  Måste ha varit häftigt att vara så nära vargarna. Undrar om jag kan få reducerad avgift då jag inte orkar gå runt hela parken? Eller så ska jag avsätta en vecka då jag kan ligga och gnöla av värk och ta mig en tur i parken. Risken är väl att de får hämta mig innan jag ens tagit mig uppför berget.
  Väkommen åter till oss i Storsved!
  Kram.

 15. Svara

  Famos/Menageriet

  30 augusti 2009

  Det måste ha varit en upplevelse! Och så skönt att komma hemifrån litegrann.
  Ylade Ni inte i takt med vargarna när Ni låg i den sängen? 😀
  Jag antar att inte vovvarna var med, för jag undrar vad Blinka hade sagt i så fall.
  Ska bli intressant att följa fortsättningen.
  Tack för påhälsningen och ha en fin vecka! 🙂

 16. Svara

  Carina

  30 augusti 2009

  Tycker mig känna igen orden här ovan…..det är en fd. arbetskamrat till mig :caffienated:
  Järvzzo är kul för både stor och små, att sova med ett panoramafönster ut till vargen det var häftigt

 17. Svara

  Kersti

  30 augusti 2009

  Jisses vilken grej. Att få komma så nära det måste vara stort och vilka fantastiska bilder du fick. Jag visste inte att man kunde gör en sån övernattning men nu blev jag riktigt sugen.

 18. Svara

  Marketta

  30 augusti 2009

  Kul med vargar så nära inpå, när var ni där för nu sitter du nog och tittar på tv hur dåligt det går :cursing: . Hur kan dom förlora spjuten, och växlingen i stafetten igår, vad skulle det föreställa för nåt 😐 .

  Jag var ju till Kolmården i höstas och klappade vargarna där, tycker inte dina vargar ser riktigt likadana ut som dom på Kolmården. Jag tyckte dom på Kolmården såg större ut.

  Kramizzar

 19. Svara

  messan

  30 augusti 2009

  Vilken mysig och annorlunda semester ni varit på! Ser härligt ut med djuren så nära men ändå på lite lagom avstånd:) Visst är det skönt med en liten minisemester lite då och då? Det behöver man. Har en tjejhelg inbokad snart…den ser jag fram emot;)

  Tack snälla du för dina ord! Jag har vilat och pysslat om mig själv i helgen.
  Må så gott!
  Kram

 20. Svara

  Caroline

  2 september 2009

  Ah, det var en mäktig och härlig syn du fick se! Förstår att du blev fascinerad av dessa vackra djur, de är så fina!

  Har sett vargarna på Nordens ark utanför Smögen, och de var vackra.

  Ska nog önska mig Närkontakt Varg på Kolmården om några år… 🙂

  /Caroline

 21. Svara

  Boman

  14 september 2009

  Åh, de sjöng så fint när vi sov där. Underbart var det på Järvzoo. Nästa besök ska vi planera till de ljusa nätterna, så vi kan se vad alla har för sig. Nu blev det ju mörkt vid 21 redan. Tack för tipset Paula!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 474
 • 770
 • 1 611 142
 • 5 045
 • 65 076
Sök här