Av
den
2 maj 2023

Dagarna försvinner i en farlig fart, jag behöver backa bandet lite och skriva om dagarna fram till Valborgshelgen.
I fredags var jag hos tandläkaren för att operera bort den tugg-tand som var inflammerad i roten. Det hade jag ingen aning om utan det framkom av en röntgenbild som togs vid årliga kontrollbesöket. Tanden var rotfylld och därför finns inga nerver som genom smärta kunde tala om att en infektion pågick. Men för att förhindra att problemet spridde sig skulle tanden tas bort.
Eftersom jag äter blodförtunnande ville tandläkaren först ha ett utlåtande från min doktor om jag kunde avstå min medicin. Men min läkare sade nej, jag kunde inte sluta ta blodförtunnande den vecka som krävdes. Alltså skickades en remiss till lasarettet för att sjukhustandläkarna skulle ta över. Men si det ville de inte, det fanns medel man kunde ta till för att förhindra blödning…
Suck, remissen åkte alltså tillbaka till tandläkaren och jag fick inget besked av någon vad som skulle göras. Men, efter några halvdesperata samtal så fick jag tid bokad för att dra ut tanden, puh
Jag fick all bedövning jag behövde, problemet var bara att tanden satt som berg, tandläkaren fick jobba över en timme med att försöka få den att lossna! Det var inte direkt någon behaglig upplevelse och jag fick munnen full av sytråd. Men sen var det gjort i alla fall!
Jag kände mig rätt skakig efteråt och förstod att när bedövningen släpper kommer smärtan, därför lyssnade jag med familjen om de kunde ta hand om Daniel så jag slapp hundrastningen tills jag började må bättre.
Daniel åkte därför på kollo till dottern, och jag fick pusta ut. Jag repade mig fort, den receptbelagda värkmedicinen behövde jag aldrig utan klarade mig med vanlig Alvedon.

Jag fick alltså hem min ögonsten och på köpet fick jag träffa min andra ögonsten!
På Valborgsmässoaftonen ringde dottern och undrade om jag ville träffas en sväng i stan

Det tackar man förstås inte nej till, en tjejträff med dottern!
Och nu hör ni, fick jag hjälp av en personal shopper !
Jag hade nämnt att jag letat efter en stor hoodie att slänga på mig när jag går ut sista kissvängen med hunden sent på kvällen, en tröja med huva, men inte hittat någon som inte slutade under bysten utan passade en tant!
Det tog inte många minuter så var vi inne på HM där dottern direkt stegade iväg till herravdelningen och oj så många snygga klassiska tröjor det fanns där. Det blev en mörkblå, med dragkedja och luva, lång så den täcker rumpan.
Sen gick vi vidare till Normal, en butik som är ny i Falun men som funnits i Borlänge där dottern jobbar.
Butiken har bra priser och stort sortiment. Jag får syn på

en märklig mackapär som jag aldrig sett förr, och fick veta att det är en shampoborste! Den igenlkotten ser inte alls ut att göra gott i hårbotten, men vad vet väl jag…
Sen visade dottern mig

en manick som varje singeltjej behöver!

Den kunde man dra ut hur långt som helst, en ryggskrapare! Vem behöver inte en sådan? Nu slipper jag plocka fram en linjal när det kliar på ryggen, hihi
Mycket nöjd med dagen åkte jag hem för att fira en stilla Valborgmässoafton i hemmets vrå.
Jag hörde fyrverkerier vid halv tiotiden men innan jag masat mig ut på balkongen så var det hela nästan över..
Nu så, känner jag mig färdig med redogörelse av förra veckan!
Daniel mår bra, jag fortsätter ge honom flera mindre portioner mat eftersom han lätt får magkatarr och då är det inte bra att magen är helt tom mellan varven.
Och våren är här!
Även om det gärna får börja synas lite i naturen också, hittills är det ganska skralt med vårtecken


Men inte kan jag frångå den numera obligatoriska fågelbilden i blogginlägget, en söt ringduva får det bli!

TAGS
25 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  2 maj 2023

  Vilka fina bilder.
  Men tandläkarbesöket lät INTE skönt. Gott det är gjort.
  En sån där ryggkliare med teleskop har jag med. Maken köpte på wish i höstas. En sån där schampogrej skulle man ha. Massage samtidigt ju.
  Nu ska jag försöka få lite gjort… en kopp te och nått att bita i.
  Sen får vi se.
  Ta vara på dig nu. Kram.

  • Svara

   Paula

   4 maj 2023

   Du har ju en livslevande ryggkliare, till skillnad från mig! Ja världen är full av märkliga manicker, en del bra, andra inte. Fortfarande kyligt hos mig, mössan åker på i nordanvinden. Kram från pörtet

 2. Svara

  Anna i Portugal

  2 maj 2023

  Det var onekligen inte ett trevligt tandläkarbesök. Och velandet hit och dit.. tröttsamt. Men nu är tanden och infektionen borta och du har en hoodie samt ryggkliare. Vad mer kan en begära 🙂

 3. Svara

  Anna-Lena

  2 maj 2023

  Inget kul tandläkarbesök. Men ..å andra sidan… När är ett besök hos tandläkaren behagligt? Never…För att inte tala om notan…. Fy tusan!

  Blir lite irriterad .. pensionärer borde ha större “seniorrabatt”….

  Gott att det inte blev några allvarligare efterdyningar.

  Har ett par hoodies också….använder drm bara hemmavid…men de är också köpta i herrstorlek. Säkert bortåt tio år sedan… lite slitna..men väldigt sköna. Känns alltid bra när man sliter på kläderna och ändå använder dem…
  Ha det gott! Kram

  • Svara

   Paula

   4 maj 2023

   Jag hade nog inte själv kommit på idén att gå till herravdelningen, jag är aldrig med när barn och barnbarn shoppar, handlar helst på nätet, så jag slipper besväret med att ranta i affärer. Men tjejerna är ju mycket förtjusta så de är toppen att ha som smakråd.
   Kram

 4. Svara

  BP

  2 maj 2023

  Härliga bilder och selfien där på den fina bänken är en höjdare.

  1. Blodförtunnande och tandläkare. Har gått igenom exakt samma procedur som du. Tröttnade och lät tanden ramla ur av sig själv. Det kostade ingenting och gick lika bra. Men bra att du klarade proceduren utan större besvär.

  2. Normal har vi här och den butiken är kanoooon. De har allt och mycket därtill. Å ryggkliaren skulle jag inte vilja vara utan. Fick två(!!!) av Täby Kommun som efterlyste förslag på vad pensionärer skulle kunna sysselsätta sig med under pandemin. Skickade in förslaget “skaffa en blogg”. Som tack fick jag två ryggkliare. Bästa uppfinningen ever:-)

  3. Inga vårtecken här heller. Men två dagar ren med ösregn igår har gjort att knopparna på olika träd har blivit lite större, och att en av “mina” körsbärsträd står i full blom nu.

 5. Svara

  Ditte

  2 maj 2023

  Fint att läsa om hur du haft det. Men detta med tandisbesöket “skummade” jag förbi.
  Skönt att du inte blev alltför dålig men ett himla pyssel innan allt var ok. för att dra ut tanden-
  Klart det var trevligt att träffa dina tjejer och att ha med en “personal shopper” är ju perfekt. Dessutom att du hittade det du tänkt dig.
  Bilden på dig här på bänken är så fin- Du verkar så förnöjd.
  Varm kram och många tankar

  • Svara

   Paula

   4 maj 2023

   Jag ser inte bara nöjd ut, jag är nöjd på bilden, trots att nordanvinden viner och ställer håret på ända. Att kunna träffas med kort varsel i stan och sen efter några timmar vara hemma igen på tio minuter, det låter fortfarande helt obegripligt för mig som haft familjen på längre avstånd i många långa år. Det behövs inte så mycket för att jag ska känna mig glad och nöjd…
   Kram från pörtet

 6. Svara

  LillaSyster

  3 maj 2023

  Skönt att tanden är ute nu så att den inte ställde till med stora problem.
  Noelle är sötare än socker=)
  Och du ser ut som en drottning där på bänken.
  Ha nu en fin onsdag!

 7. Svara

  Anki

  3 maj 2023

  Snygging … fin bild på dig!
  Jobbigt med tanden … skönt att det är gjort och att det gått bra!
  Noelle är verkligen en riktig liten goding!
  Önskar dig en fin onsdag!
  Kram

 8. Svara

  Äventyret Framtiden

  3 maj 2023

  Vi har flera gemensamma nämnare här i det här inlägget du och jag Paula. Jag var till tandläkare i torsdags och blev “opererad” i en timmes tid, helt oväntat för en djup fraktur på en tand som jag trodde att handlade om en plomb som föll ut men icke det sa Nicke, tanden hade gått sönder, så där bara. Tandläkaren såg helt chockad ut och var hundra på att jag hade förfärlig värk men nej, det hade jag inte…Nå, nu är allt åtgärdat och så länge åtgärdandet håller så har jag tanden kvar. Nästa gång drar han ut den…
  Önskar att jag också hade min dotter-shoppare här ibland, när jag ska handla kläder. Hade tur, min väninna hade handlat linne och kjolshorts åt sig som inte passade henne, hon tänkte lämna tillbaka dem, byta ut men hade klippt bort lapparna! Så plötsligt hade jag linnet och shortsen, så där bara! Ryggkliare har jag också, en av trä, som egentligen är Uffes men som jag använder mera än vad han gör. Så den är nog min egentligen. En väldigt bra manick.
  Fint foto av dig på bänken, av en av favoriterna som “sitter” lite roligt när hon blev fotograferad.
  Ha det fint i ditt pörte!

  Kram från gränden!

  • Svara

   Paula

   4 maj 2023

   Nämen så lustigt att vi bägge hade tandproblem samtidigt! Hoppas utdragningen går smidigare för dig än vad den första nödåtgärden gjorde! Bara att sita o gapa så länge gör ju att käken håller på att gå ur led. Sen att man dessutom spänner både käke och resten av kroppen gör inte saken lättare! Jag fick nästan direkt sendrag i nacken! Var tvungen att be dem avbryta o då kom tandis på att hon hade en nackkudde- Hon hämtade den och oj så mycket skönare det blev! Jag som är kort o trind har ju svårt att hitta kläder, och hatar verkligen att gå ut o shoppa. Du är ju liten o nätt och har inte de problemen men ändå är det ju härligt att bli tilldelad passande kläder bara sådär! Kram

 9. Svara

  Mia

  3 maj 2023

  Godmorron i Falun 🙂 Vad skönt att läsa att det gått bra med tanden efter allt trassel! Hoppas det fortsätter så…. Normal finns i Umeå också men jag har bara varit in där en gång, då köpte jag olika sorters kaffedrinkar, alltså i pulverform, dom var jättegoda så vid nästa besök i stan blir det nog påfyllning inför sommaren då en del av dom var kalla och läskande.
  Ha det nu så gott, kram på’re

  • Svara

   Paula

   4 maj 2023

   Känner inte till några kaffedrinkar, maskin eller pulver eller vad? Jag dricker ju bara bryggkaffe jag, himla trist men sant. Dricker man dem kalla eller varma? Har de alltså olika smaker med kaffe som bottenton? frågorna är många,,,,kanske skulle kika nästa gång jag är i stan. Kramen

   • Svara

    Mia

    4 maj 2023

    Kaffedrinkarna är i pulverform och kan drickas både kalla och varma och man blandar pulvret direkt i muggen, smidigt 🙂 Jo, de finns i olika smaker med kaffe som bas, kolla du nästa gång! Kram på’re

 10. Svara

  Bia

  3 maj 2023

  Hej i maj! 🙂
  Så fint med personal shopper, de där ungdomarna har koll på vad som finns – och var. Min tandläkare drog ut ett par av mina tänder igår, men jag ska få konstgjorda i sinom tid. Bra det för den som älskar att äta! 😀
  Ha en fin vår/försommar! Kram/Bia

  • Svara

   Paula

   4 maj 2023

   Hej Bia, det var längesen! Kul att höra ifrån dig. Ja tandeländet, jag har redan en delprotes, nu finns inget att fästa den tanden med som jag drog ut, attans. Då blir det ju en brygga o det är svindyrt. Men, vi får se vart det tar vägen, jag älskar ju att tugga, det ska vara hårda grejer, morotsstavar är favoriter på kvällarna, brosk från kött är supergott, och hårda sega finska rågbröd,! Men snart sitter man väl där och får blöta upp brödet i vatten innan man kan tugga! Hoppas du trivs med livet och mår gott ? Varma kramar från pörtet

 11. Svara

  Karin

  3 maj 2023

  Hugaligen vilken tandläkarpärs! Skönt att det gick bra. Och eftersom det är över vågar jag berätta om dotterns pärs, som var snäppet värre. Om man har riktig otur när man drar ut en inflammerad eller sprucken (=icke lagningsbar) tand i överkäken kan det i något fall på tusen villa sig så illa att någon bit av tandroten lossnar under den brutala hanteringen. Och vill det sig ännu illare kan rotbiten (i något fall på miljonen) ramla in i bihålan som ligger alldeles intill med en skör hinna emellan, som lätt går sönder när man bökar omkring där. Det fallet på miljonen är dottern. Riktigt hur det ska lösas vet vi inte än …

  Grattis till personal shopper! Herravdelningarna har ofta de användbaraste kläderna!

  • Svara

   Paula

   4 maj 2023

   Alltså det där var ju helt osannolikt, stackars din dotter! Och att man inte hittat en lösning på problemet heller!!! När jag drog ut motsvarande tand på andra sidan för några år sedan gick det också åt pipsvängen, då blev jag sövd och när jag vaknade fick jag berättat att tanden gått sönder och måste opereras om för det låg rotbitar kvar! Inte konstigt man får tandläkarskräck! Trodde ett tag att hela kvinnan var på väg in i munnen på mig, hon fick ju ta i så hon flämtade av ansträngning…
   Hoppas det blir bra för dottern, de får väl söva ner henne och tillkalla expertisen!

 12. Svara

  Mias Mix

  3 maj 2023

  Hej! Vad jobbigt med tanden. Skönt att den lossnade till slut och skönt att det inte gjorde jätteont. Mysigt att gå på stan med dottern. Jag har haft båda mina barn och mina barnbarn på middag idag. Kram

 13. Svara

  Minton

  3 maj 2023

  Usch för tandläkare men det är nödvändigt. Tur att det gick bra.
  Bänken är häftigt och snyggingen som sitter passar perfekt.
  Noelle är så söt.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   4 maj 2023

   Jag fick en helt ny frisyr på fotot där på bänken. Det blåste halv orkan, något det gjort hela senaste veckan. Riktigt jobbigt, o kallt, hade på mig mössa idag på långpromenaden. Då har man verkligen blivit tant, när man inte vill frysa om de arma hjärncellerna.
   Kram och nospuss!

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 maj 2023

  Usch och fy för att vara med om först massor av krångel och väntan och sedan utsättas för en så utdragen och jobbig behandling. Stackare! Men nu verkar det tack och lov vara mycket bättre och du kan börja njuta av våren tillsammans med Daniel igen.
  Perfekt att du fick hjälp att hitta din hoodie och din ryggkliare. Jag når fortfarande att klia mig på ryggen men jag har också tittat på liknande fiffiga grejer. Hoppas du får mycket nytta och glädje av din nya manick 😀
  Skönt att Daniel mår bra och klokt att ge honom mat i en omfattning som hans lilla mage klarar av.
  Kram

  • Svara

   Paula

   4 maj 2023

   Ja Daniel mår bättre, men magen är knepig. Ena gången är magen normal och nästa är han lös i magen. Köpte mer probiotika till honom idag, för säkerhets skull, pulver som man strör över maten. Så du har varit i Lysekil, måste in och kika om du hunnit blogga. Kramen

 15. Svara

  Kicki

  4 maj 2023

  Så skönt att det löste sig med tanden till slut.
  Fina bilder och visst är våren strax här, även om den tvekar. Kanske rent av snö i morgon.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 301
 • 354
 • 1 626 686
 • 5 070
 • 65 364
Sök här