Bloggen

Säg den glädje som varar….

Av
den
13 november 2016

I år fick jag nog bästa födelsedagspresenten!

1112c

Jag kan inte minnas att jag någonsin tidigare i mitt nu 62-åriga liv vaknat upp på min födelsedag till strålande sol, blå himmel, frostiga träd, kritvit snö och fem minusgrader!

1112i

Mina små fågelvänner tjirpade och sjöng “Har den äran…”

1112h

Allt medan mina lite större vänner snarkar vidare…

Ellinor, en nätvän skickade mig följande fina
text ur födelsedagsboken anno 1890
12 november
-Men fast hård min lott är vorden, ej jag räds för vinterns snö, allt förgängligt är på jorden, blomman också måste dö / A Säfström

Den texten gillas, passar både min livssyn och den vanligen så gråa årstiden

1112l

Men idag var ju ingenting grått i sikte! Traskar iväg till tvättstugan där jag ska tillbringa ett par timmar, och som ni kanske redan vet är det så vackert i omgivningen så man mer än gärna går omkring medan tvättmaskinen snurrar runt med klädtrasorna

1112m

Till alla er som inte är vänner av vintern, blunda, scrolla, eller hoppa över detta inlägg, för fler vinterbilder blir det!

1112n

Ojoj, här har rådjuren visst traskat omkring på nyisen, utan att begripa att den är så spröd

1112p

Det här fotot blev jag extra nöjd med, lite annorlunda perspektiv

1112q

Obligatoriska vattenfallsbilden :mrgreen:

1112r

Jag testade lite olika funktioner i kameran, här blev det ganska bra rörelse på vattenflödet

1112t

Piggelin-jycken formligen skuttar fram i terrängen!

1112v

Vi går och går, här vilar inga ledsamheter, men till slut måste jag vända om och återvända till min tvätthög

1112x

Snälla, bara en vinterbild till….. :angel: sen lovar jag sluta..

1112z

Senare tog jag en premiärtur med sparken till andra sidan byn där jag blev bjuden på kålpudding och äppelpaj dagen till ära!

1112y

Fint sällskap vid matbordet…

Idag var jag åter i verkligheten: mulet, grått, drippdropp från taken, åldern gjorde sig påmind, “du ska inte tro att du kan flyga och fara hur du vill inte…”
så jag har mest sjavat omkring i nattsärken hela dagen!

Jorå, visst har Blinka fått komma ut, då drog jag bara jackan ovanpå särken och provade åter sparken men si nu var det redan för mjukt i backen så medarna gled igenom snön..

Har ätit nyttigt som gamla tanter ska, broccolisoppa med krutonger, men jag tror dessvärre detta är tillfällig sinnesförvirring för vem orkar vara så präktig?

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  13 november 2016

  Vilken härlig dag du fick!

 2. Svara

  Punatuckka

  13 november 2016

  Älskar varenda millimeter av dina makalöst vackra foton!!
  Känns som en evighet sen jag “hälsade på” här….
  Skäms lite för det…
  Kramar till alla…två och fyrbeningar ?

 3. Svara

  BrittMarie

  13 november 2016

  Vilka sagolikt fina bilder du fick på din födelsedag! Då har vi blivit lika gamla nu då 😛 Broccolisoppa med krutonger låter som väldigt bra tantmat. Det ska jag ta till mig. Vi brukar ha soppa en dag i veckan, men då blir det pannkakor också. Hoppas du piggnar på dig så du kan ut och åka spark när föret återkommer.
  Kramar

 4. Svara

  Mia

  13 november 2016

  Som vanligt så levererar du underbara bilder!!! Är så glad för din skull att åtminstone födelsedagen blev till glädje för dig, kram på’re :love: :love:

 5. Svara

  Ninni

  14 november 2016

  Vilken tur du hade med vädret på din födelsedag. :thumbsup: Och vilka otroligt fina bilder!
  Vi hade också soligt och fint men här ägnade vi oss åt vila fram till eftermiddan igår, jag med min vansinnigt värkande kropp och sambon med feber och nåt tjall med lungorna. Nu hade hans doktor för säkerhets skull skrivit ut en extra 6 dagars dos med kortison så han kunde som tur var börja med den och efter två rejäla doser, som ska minskas de resterande 4 dagarna, så mår han redan bättre och ska se till att jobba i morgon.
  Jag stoppade i mig Alvedon och bet ihop och bakade bullar igår. Har inte bakat bullar sen i våras men nu skulle det ju bli fars dag och min pappa älskar kanelbullar så naturligtvis ville jag ha med mig bullar idag när jag skulle uppvakta honom. Han blev jätteglad, min mamma likaså för naturligtvis fick hon också bullar för hon orkar inte baka det nu för tiden. Och mer bakande lär det bli till jul. Lussekatter och några kaksorter och rågsiktsbröd. Både till oss och till mamma och pappa.
  När jag hade barnen små så bakade jag till min mormor som inte orkade baka längre, nu bakar jag till min mamma men den dag jag inte orkar längre så får äldsta dottern ta över bakandet. Hon är duktig på att baka men hon har ännu inte kommit på att hon kan ta över lite “släktbakning”. 😉 Tiden och orken räcker väl inte till för henne då hon är ensam med lilljäntan 12 av 14 dagar.
  Nu är det dags att krypa ner mellan lakanen och ladda inför veckan. 2 pass med lilla barnbarnet har jag framför mig med en vilodag emellan. Ser fram emot att få vara med det lilla gotrollet. 🙂
  Kramen.

 6. Svara

  Eva

  14 november 2016

  :love: Grattis vännen på Din födelsedag, vilken strålande fin dag du fick.
  Super vackra bilder, även om jag inte gillar vintern på gamledar så gillar jag att få se dem, där behöver jag inte klä på mig en massa kläder, hi hi . . . .
  Så mysiga de två är när de snuffar jämte varann . . . . :love: :kiss: till sötnosarna.
  Din vinter är riktigt vacker, så ska en vinter se ut, här nästan barmark nu fast rimfrosten gör naturen vacker.
  Nu ska det bli mildväder här, det är just detta som gör att jag blir less på den så kallade vintern för nu blir det halt och jävligt, fy fy . . .
  Grattis kramen får du här, kram kram . . . :party: 😆 sköt om dig Paula
  :)) Eva

 7. Svara

  Hillevi

  14 november 2016

  Så fantastiska foton från den gnstrande vackra lördagen! Stugspeglingen bakom den knivskarpa fronten med den frostvita busken blev verkligen speciell. Jag tycker inte allra bäst om vinter men i skönhet är sådana här dagar svårslagna. Just en sån blev din födelsedag – stort grattis!

 8. Svara

  Gun

  14 november 2016

  Grattis i efterskott!! Trots att jag inte gillar vinter och snö tycker jag förstås om dina vackra bilder, kunde också tänka mig en promenad i dom fina omgivningarna.

 9. Svara

  Astrid Larsson

  14 november 2016

  Som vanligt jättefina foton
  Ja jag älskar också vintern
  Ska börja blogga nu när min dator är fixad
  Men tänk så mycket man hunnit lägga in under två år som nu inte fungerar
  Måste med Maja idag till vet. känns som urinvägsinfektion på nytt

 10. Svara

  Malin

  14 november 2016

  Det gläds mig att du fick en fin födelsedag både vädermässigt o med matbjudning av goda vänner (antar jag ).

  Vi hade också magiskt vackert i helg o nu blåser det o rimfrosten är borta.

  Vinterna har sina fina sidor bara man klär sig så man inte fryser.

  Många kramar till dig :love:

 11. Svara

  Kicki

  14 november 2016

  Du bjöds i alla fall på en strålande vacker dag på din födelsedag, trots (eller kanske tack vare) att du hade tvättstuga att passa.
  Ja vintern är vacker ibland- i alla fall på bild.
  Kramen7Kicki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 77
 • 497
 • 1 652 499
 • 5 119
 • 66 012
Sök här